Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σημαδιακό και καθόλου τυχαίο...


 16/10/2014
Αγαπητέ μου π. Νικόλαε, 
Διάβασα την δημοφιλή σου ανάρτηση για την ομολογιακή αποχώρηση πιστών εκ του Ναού, λόγω της παρουσίας του Αιρετικού Μονοφυσίτου "Αρχιεπίσκοπου" των Αρμενίων στην Αθήνα κ. Χορέν (εδώ):
Θέλω να μοιραστώ μαζί σου και με τους πιστούς σου, κάποιες δικές μου εμπειρίες με Κόπτες και διακόπτες της χάριτος.
Σε κάποια ενορία της Μελβούρνης, της Παναγίας Σουμελά, το έτος 2001, που ήμουν τοποθετημένος για την Κατήχηση της Nεολαίας, ερχόταν τακτικά ένας Κόπτης και μιλούσε φανερά για τους μεγάλους "αγίους" Ευτυχή και Διόσκουρο. Όταν αμέσως στο πρώτο άκουσμα έγινα έξω φρενών και μίλησα παρρησία πως αυτοί δεν είναι καθόλου "άγιοι" μα μεγάλοι αιρετικοί και μάλιστα καταδικασμένοι και αναθεματισμένοι από την Δ' Οικουμενική Σύνοδο και πως αυτός ο Κόπτης δεν είχε καμία δουλειά να είναι στο Ναό μας, μου είπε πως "η Αρχιεπισκοπή τους αναγνωρίζει ως Κανονικούς, διατηρεί απόλυτη μυστηριακή κοινωνία και έχουν άριστες σχέσεις." Μάλιστα με είχε απειλήσει κι' από πάνω. Αμέσως μετά.... εκδιώχθηκα από εκείνη την Ενορία.
Έπειτα, τοποθετήθηκα στο επίσημο "Ορθόδοξο" Κολλέγιο της "Ιεράς" Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, "ο Άγιος Ιωάννης" (ο Πρόδρομος) όπου εκεί Διευθυντής ήταν ένας... άκουσον, άκουσον, Αυστραλός, Ρωμαιοκαθολικός, Παπικός που δεν ήξερε ούτε λέξη της Ελληνικής και δεν είχε καμία ιδέα και διάθεση για Ορθόδοξη Διδασκαλία. Όταν πήγα κόντρα στα σχέδιά του και τις "εντολές" του (π.χ. αρνήθηκα να διδάξω Μυθολογία και Δωδεκάθεο, ενώ είχα αυστηρή σχετική εντολή) και επιχείρησα να διδάξω ανόθευτη Ορθοδοξία, στο τέλος του έτους, μου παρέδωσε "φάκελο απολύσεως".
Σε άλλη Ενορία που τοποθετήθηκα, στον Άγιο Χαράλαμπο, δεν παρέλειψα να καταγγείλω ευθαρσώς και συστηματικώς τις βλασφημίες του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού εν σχέσει με την κατά πάντα εξ' άκρας συλλήψεως Αναμαρτησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τις βέβηλες υπογραφές του στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου περί αδελφών εκκλησιών, της Βαπτισματικής Θεολογίας και Δια-κλαδικής, σπερματικής αληθείας, και μάλιστα ενώπιον εκπροσώπων του, οι οποίοι κατέγραφαν λεπτομερώς τις μαρτυρίες μου. Και από εκεί εκδιώχθηκα και παύθηκα.
Το χειρότερο εν τέλει (και εν αρχή ωδίνων) διωγμό υπέστην όταν έγραψα χάριτι Θεού την Ανοικτή μου Επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που υπάρχει (εδώ):  
Αυτά όλα πριν προχωρήσω, συν Θεώ, εν Θεώ και προς δόξαν Θεού στην Αποτείχιση = Απομάκρυνση από αιρετικούς επισκόπους, τους οποίους το ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ και όχι εγώ, χαρακτηρίζει ως ΨΕΥΔΟεπισκόπους και ΛΥΚΟποιμένας. Τώρα, εσείς οι εν Χριστώ αδελφοί μου, αρνείστε να δημοσιεύετε άρθρα μου και σχόλιά μου επειδή σας εκθέτουν και εμπαθώς με αποκαλείτε "σχισματικό" και βλάπτετε όχι μονάχα τον Αγιοπατερικό Αγώνα αλλά και την ίδια την ψυχή σας διότι μας συκοφαντείτε.
Ότι κάνουμε το κάνουμε για την αγάπη του Χριστού και της Αληθείας Αυτού, εφ' όσον υπάρχει ολόκληρη Αποστολική Σύνοδος που μας δίδει αυτό το "δικαίωμα", έστω σαν λαϊκός (αν και κατέχω τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης που είναι η Χειροθεσία-Κουρά του Αναγνώστου) και εφ' όσον υπάρχει πλειάδα Αγίων Θεοφόρων Πατέρων και δη του Προεξάρχοντος και Προεδρεύοντος Ιερού Φωτίου του Μεγάλου και αργότερα, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, οι οποίοι εφήρμοσαν την Διακοπή Μνημονεύσεως και Αποτείχιση για τους Λαϊκούς, τότε θα ΑΠΕΦΕΥΓΑ να κολάζω τόσους αδελφούς και Ομολογητές Ιερείς ως "σχισματικούς" όταν η ίδια η Θεόπνευστη Σύνοδος μας διαβεβαιώνει πως "ΔΕΝ τελούν σχίσμα οι Αποτειχισθέντες", "ου σχίσματι την ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον!" Λοιπόν;
Έχει καλώς. Σε αγαπώ και σε συγχωρώ. Σου υπενθυμίζω επίσης πως ο φίλτατός σου, και λίαν αγαπητός μας διδάσκαλος Νικόλαος Σωτηρόπουλος δεν μας αποκάλεσε ποτέ "σχισματικούς", τουναντίον προέτρεπε σε όλους τους ιερείς (εδώ) πως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διακόψουν ΑΜΕΣΑ τη Μνημόνευση του Μητροπολίτου των, οι οποίοι ιεραρχικά μνημονεύουν Βαρθολομαίο.
Όταν πάψουμε τη καταραμένη τη διχόνοια και εξαλείψουμε αποτελεσματικά τα δικά μας, μικρά σχίσματα ανάμεσά μας και ενώσουμε τις καρδιές μας, τις γροθιές μας, τη πυγμή, τη φωνή μας και εντείνουμε από κοινού τον αγώνα μας, τότε θα επιφέρουμε οριστικό πλήγμα στην Παναίρεση του Οικουμενισμού, "το Άρμα του Αντιχρίστου" (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς).
Προτείνω, π. Νικόλαε, να δώσεις εντολή ως πνευματικός, να απαγορευθεί οποιαδήποτε συκοφαντική αναφορά στους Αποτειχισθέντες εν Χριστώ αδελφούς σας, ως δήθεν "σχισματικούς". Να δοθεί το προαπαιτούμενο μήνυμα ότι τουλάχιστον αυτοί εφαρμόζουν αναφαίρετο Νομοκανονικό Δικαίωμα (Δυνητικό ή όχι, το αφήνω προς το παρόν) να απομακρυνθούν από τους Αιρετικούς Επισκόπους, άρα κακώς και αδίκως τους κατηγορούμε και τους συκοφαντούμε, "μήποτε και Θεομάχοι βρεθούμε..." Εάν δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε, ή να τους τιμήσουμε (δεν το επιδιώκουμε) ας τους αφήσουμε τουλάχιστον στο ύψος τους και μη τους κάνουμε "κρεμαστάρια".
Επί πλέον, προτείνω να κανονίσουμε μία ευλογημένη συνάντηση με τον πνευματικό σου, τον π. Αγάθωνα, και τον πνευματικό μου, τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και τον π. Ευθύμιο Χαραλαμπίδη, και γιατί όχι, εάν θέλετε και τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Αρτέμιο μαζί με δυό τρεις άλλους αδελφούς εις το όνομα του Χριστού, να γίνει μία αγία συνάντηση Χριστολογική, συζήτηση θεάρεστη και αναζήτηση Οντολογική και Πρακτική (όχι θεωρητική) της Ορθής, Αγιοπατερικής Οδού που πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε, δίχως ενδοιασμό και λάθος, δίχως φόβο και πάθος, αλλά με σύνεση, φρόνηση, ομόνοια, ομοπιστία  και ομοψυχία.
Μάλιστα, να γίνει σε ζωντανή αναμετάδοση από το διαδίκτυο και από όποιο άλλο ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι επιθυμεί να κάνει κάλυψη, για να μπορώ και εγώ να σας παρακολουθήσω, και γιατί όχι, να συμμετέχω μέσω υπολογιστή, πέραν πάσης ωκεανίας.
Ας μου επιτραπεί μία ταπεινή "πρόβλεψη". Όχι πως διαθέτω κάποιο χάρισμα ειδικό, αλλά η Αλήθεια είναι γεγονός, φυσικό επόμενο και σαφώς αναμενόμενο...
Ο σεβαστός και σοφός π. Αγάθων, θα ιδεί την Αλήθεια, θα αναγνωρίσει τα αυστηρά προκαθορισμένα όρια της υπακοής σε Γέροντα και θα ομολογήσει την πικρή Αλήθεια πως ο "Αμερικάνος" όπως ο ίδιος τον αποκαλεί, ΔΕΝ ακολουθεί πλέον την Ορθή Αγιοπατερική Γραμμή, αλλά δική του νέα, αντορθόδοξη, συμβιβαστική, συμπορευτική και υποτελειακή. Θα "πειθαρχήσει Θεώ μάλλον παρά ανθρώποις", θα διακόψει τη Μνημόνευση αγνοώντας τις κυρώσεις της Κοινότητας του Αγίου Όρους και τις απειλές του Οικουμενιστού Πατριάρχου, ο οποίος μάλιστα θα συστήσει άμεσα "νέα αδελφότητα" με "νέο" ηγούμενο για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, η οποία όμως "νέα" θα βρει φοβερή, Δαυιτική, ηρωϊκή αντίσταση από την Παλαιά και Πραγματική Αδελφότητα η οποία ΔΕΝ θα υποκύψει στις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της "Νέας", η οποία Παλαιά θα κινήσει μάχη Δικαστική μέχρι Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ευρώπης για τα Αναφαίρετα Δικαιώματά της και ΘΑ Νικήσει.
Ο πνευματικός του πνευματικού σου, ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας, θα ανανήψει και ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Χριστόν και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ίσως σταθεί και ΝΕΟ-Μάρτυρας στη χώρα των Σιωνιστών, ως Δεύτερος Αντώνιος ο Μέγας! Και η Ιερά του Αγίου Αντωνίου Μονή, θα συντρίψει τη κεφαλή της Οικουμενιστικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής! "Αμερική, Αμερική..." Καθέδρα Σιωνιστική.
Έπειτα θα ακολουθήσουν και ΑΛΛΕΣ, ίσως ΟΛΕΣ οι Μονές του Αγίου Όρους στην ΘΕΟΔΙΔΑΚΤΗ Διακοπή Μνημονεύσεως, όπως κάποτε της διαλαμψάσης εκείνης ιστορικής στιγμής, και ο Άθως θα αναδειχθεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ Προπύργιο ΔΕΙΝΟ της Ορθοδοξίας και αυτομάτως θα ενσωματωθεί η Ιερά Μονή Εσφιγμένου με το ΈΝΑ και αυτό Σώμα, που αποτελεί ΣΩΜΑ Χριστού και Μέλη εκ Μέρους, και θα ακολουθήσουν και ΠΟΛΛΟΙ Μητροπολίτες εν Ελλάδι αλλά και στο Εξωτερικό και τότε, ΔΟΞΑ τω Τριαδικώ ημών Θεώ, θα προκύψει ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ για Σύνοδο Πανορθόδοξη Οικουμενική!
Ο πνευματικός σου, εν τω μεταξύ, θα ζητήσει και από σένα να παύσεις τη Μνημόνευση του δικού σου Προέδρου και τότε, ώ τότε, θα επαληθευθεί ο ιερώτατος πόθος σου, που δήλωσες παγκοσμίως και βροντοφώναζες: "ΠΟΘΩΩΩΩ τον αφορισμό του κ. Σωτηροπούλου!" ΝΑΙ, π. Νικόλαε, θα αφοριστείς! Θα εισακούσει Κύριος ο Θεός της δεήσεώς σου και θα εκδιωχθείς από την Ενορία σου αλλά ΔΕΝ θα είσαι μόνος, θα είναι ο Χριστός μαζί σου! Θα σε ακολουθήσουν και όλα τα πιστά και φρόνημα πρόβατά σου διότι θα αναγνωρίσουν την Ορθόδοξη, Αγιοπατερική Φωνή σου, ως αληθινού Ποιμένος! Τα μυστήριά σου θα είναι εγκυρότατα, πιο έγκυρα όσο ποτέ άλλοτε. Άλλωστε εσένα, δεν σε νοιάζουν οι θρόνοι, οι θέσεις, οι μισθοί και τα μεγαλεία...
Και ξαφνικά.... Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!.... ξύπνησα και κατάλαβα, πως ονειρευόμουν.... Γιατί με ξυπνήσατε;;;; Αφήστε με, σας παρακαλώ, να απολαύσω το όνειρο αυτό, όνειρο απατηλό... "Όνειρο θερινής νυκτός" εν μέσω Οικουμενιστικής νυκτός...
Δε πειράζει. Χαλάλι. Σ' ευχαριστώ που στάθηκες ευλογημένη αιτία να ονειρευτώ. Κάποιο άσμα λαϊκό, λέγει: "Ο,τι ονειρευόμαστε είμαστε, κι' ότι ονειρευτούμε θα βρούμε..." Μακάρι, "απ' το Θεό να τη βρούμε" ΟΛΟΙ μας την Θεάρεστη και Αγιοπατερική Στάση και Οδό. Την Ευαγγελική Ομόνοια και Κοινή Ομολογία εν Χριστώ. Και πάλι, πάτερ μου, σ' ευχαριστώ.
Μόνο...  συγχώρα με, τη δεξιά σου δεν φιλώ... "δι' ευλόγους αιτίας"...
Με αγάπη Χριστού
Νικόλαος Πανταζής