Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Επιστολή-κόλαφος του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Αργολίδος Νεκτάριο:

  
 Ὁ μητρ. Ἀργολίδος Πειραιῶς, ἔδωσε τὴν εὐκαιρία στὸν κ. Σεραφείμ,
    νὰ φορέσει καὶ πάλι τὴν ἀντι-Οἰκουμενιστικὴ πανοπλία, μὲ δόξα καὶ τιμή!
   Εὐκαιρία νὰ μᾶς θυμίσει καὶ πάλι τὰ ἀναθέματα ποὺ ἐξεφώνησε κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τοῦ ἡγέτη τοῦ πατριάρχη Βαρθολομαίου.
    Μόνο ποὺ ξέχασε ὁ Πειραιῶς τὸ πορτραῖτο τοῦ Παρτριάρχη ποὺ ἔστειλε ὡς δῶρο στὸν ἀρχηγὸ τῆς Παναιρέσεως, ἀλλὰ καὶ τὸ προσκύνημα τοῦ παναιρετικοῦ Πατριάρχη, μόλις τὴν προηγούμενη ἑβδομάδα! Καὶ ὅτι ἀπομακρύνθηκε ἀπὸ τοὺς ἀντι-Οἰκουμενιστὲς Πατέρες ποὺ ἔκαναν Διακοπὴ Μνημοσύνου τοῦ αἱρεσιάρχη Πατριάρχη!

Επιστολή-κόλαφος του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Αργολίδος Νεκτάριο:
Οι εκτιμήσεις σας είναι από το «στρατόπεδο» του Οικουμενισμού

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί σε επιστολή-απάντησή του προς τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή όσα ο κ. Σεραφείμ είχε πει για τον οικουμενισμό, τον παπισμό, αλλά και για το Ισλάμ.

   Με την επιστολή αυτή, που ο Μητροπολίτης Αργολίδος κοινοποίησε σε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον κατηγορεί εμμέσως για φασισμό ( «με μία δήλωση που όζει φασισμό μου απαγορεύετε την απάντηση στο δεινό κατηγορητήριό Σας») και συμπληρώνει «Αυτοαναγορευτήκατε σε εισαγγελέα, ανακριτή, δικαστικό συμβούλιο, δικαστήριο χωρίς ένδικα μέσα και εκτελεστικό απόσπασμα»… Συνάμα τον κατηγορεί για «αναπόδεικτες ύβρεις και κατηγορίες».
Τον εγκαλεί μάλιστα λεγοντάς του πως «… και Εσείς το γνωρίζετε, είναι συντριπτική μειοψηφία» και τέλος σημειώνει με νόημα:
«Λυπούμαι τέλος Σεβασμιώτατε που θα Σας το πω, έτσι «χύμα»:
Αν ζούσατε τον 4ο αιώνα, θα στέλνατε ίδια η και χειρότερη
επιστολή στον «φανατικό» και «φονταμενταλιστή» Μέγα Αθανάσιο
για τη δυναμική του ποιμαντική διακονία, την οποία εγώ ο
παναμαρτωλός και ταλαίπωρος προσπαθώ να μιμηθώ!»


Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιώς Σεραφείμ

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 13ῃ Ἰουνίου 2017
Πρὸς τὸν
Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Ἀργολίδος
κ. Νεκτάριον
ΝΑΥΠΛΙΟ
    
  Σεβασμιώτατε Ἅγιε Ἀργολίδος,

  Ἔλαβα τὴν ἀπὸ 24/5/2017 ἐπιστολή Σας, τὴν ὁποία μελέτησα  μὲ προσοχὴ γιὰ νὰ μπορέσω νὰ καταλάβω ἄν εἶναι ἐλεγκτικὴ, ἄν εἶναι συμβουλευτικὴ ἤ ἄν εἶναι ὑβριστική. Ὁμολογῶ ὅτι δὲν μπόρεσα νὰ καταλάβω τὸ χαρακτήρα της.
Ἐπίσης δὲν μπόρεσα νὰ καταλάβω τὰ κίνητρα τῆς ἀποστολῆς της, δηλαδή εἶστε προϊστάμενός μου καὶ δὲν τὸ γνωρίζω παρότι εἶμαι πολύ ἀρχαιότερος στήν Ἀρχιερωσύνη ἀπό Ἐσᾶς; Ἔχετε ἐπίσημη ἐξουσιοδότηση ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, τὴν κοινὴ προϊσταμένη μας Ἀρχή, γιὰ νὰ μὲ ἐλέγξετε; 
Γνωστοποιήσατε στὴν Ἱερὰ Σύνοδο τὴν πρόθεσή Σας νὰ μοῦ ἀποστείλετε τὴ συγκεκριμένη ἐπιστολή; Ἔχετε

Η αλλοίωση του φρονήματος των πιστών διευρύνεται καθημερινά,

        αλλά οι τάχα αντι-Οικουμενιστές συνεχίζουν "δυνητικά" (με τη θέλησή τους) να κοινωνούν με τους Οικουμενιστές!

--Μόνο στα κηρύγματα πλέον, μιλούν για ΜΙΜΗΣΗ των Αγίων, ενώ στην πράξη "δυνητικά" (με τη θέλησή τους) δεν τους μιμούνται!



Οι ευχές του Πάπα Φραγκίσκου για τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη


Οικουμενικό Πατριαρχείο:  Mε την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, η οποία στην Ανατολική Εκκλησία εορτάζεται στις 11 Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε μήνυμα προς τον «Αγαπητό Αδελφό Βαρθολομαίο», στο οποίο σημειώνει:

«Αυτήν την ημέρα που η Ανατολική Εκκλησία εορτάζει τον Άγιο Απόστολο Βαρθολομαίο, υιοθετώ τα λόγια του κοντακίου "Ώφθης μέγας ήλιος τη οικουμένη, διδαγμάτων λάμψεσι, και θαυμασίων φοβερών, φωταγωγών τους τιμώντας σε, Βαρθολομαίε Κυρίου Απόστολε".Ελπίζω ότι με τις πρεσβείες του ουράνιου προστάτη σας, ο Παντοδύναμος και Φιλεύσπλαχνος Θεός θα σας χαρίζει πλούσια τα δώρα της χάριτος για την συνέχιση της διακονίας σας. Ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον Θεό για την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αίγυπτο, η οποία είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα και για την Παναγιότητά Σας, για την μαρτυρία που προσφέρουν οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο μέσα από στενούς δεσμούς και της αδελφοσύνης, που αποτελεί ένα σημάδι ελπίδας και παρηγοριάς για ολόκληρο τον κόσμο.
Ως εκ τούτου, προσεύχομαι για την κοινή πορεία Ορθοδόξων και Καθολικών για την πλήρη κοινωνία, την κοινή εργασία για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας και του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.Εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές μου και θέτοντας τον εαυτό μου, Αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ, στις προσευχές.Σας ασπάζομαι εν Κυρίω Ιησού.
Μτφ.: Ιωάννης Λότσιος, Δρ Θεολογίας

Πηγή

"Κύριος ποιμαίνει με"




ΨΑΛΜΟΣ 22 
Ψαλμὸς τῷ Δαυΐδ.
Ψαλ. 22,1                    Κύριος ποιμαίνει με καὶ οὐδέν με ὑστερήσει.
Ψαλ. 22,1                    Ο Κυριος μου ως στοργικός ποιμήν με περιφρουρεί, με συντηρεί, με τρέφει. Τιποτε δεν θα μου λείψη.
Ψαλ. 22,2                    εἰς τόπον χλόης, ἐκεῖ με κατεσκήνωσεν, ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως ἐξέθρεψέ με,
Ψαλ. 22,2                    Εις πλουσίους χλοερούς βοσκοτόπους, εις τόπους ευφορίας και αναψυχής, εκεί με εγκατέστησε. Με τα ολοκάθαρα δροσερά νερά έσβησε την δίψαν μου και με ανεζωογόνησε.


Ψαλ. 22,3                    τὴν ψυχήν μου ἐπέστρεψεν. ὡδήγησέ με ἐπὶ τρίβους δικαιοσύνης ἕνεκεν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
Ψαλ. 22,3                    Και έτσι εις την λιποψυχήσασαν ψυχήν μου επανέδωσε σφρίγος και ζωτικότητα. Με ωδήγησε στοργικώς στους ευθείς και χαρούμενους δρόμους της δικαιοσύνης, όχι δια την αξίαν μου αλλά δια το πανάγαθον Ονομά του.
Ψαλ. 22,4                    ἐὰν γὰρ καὶ πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σὺ μετ᾿ ἐμοῦ εἶ· ἡ ῥάβδος σου καὶ ἡ βακτηρία σου, αὗταί με παρεκάλεσαν.
Ψαλ. 22,4                    Ακριβώς, διότι συ, Κυριε, είσαι ο στοργικός προστάτης μου και ποιμήν, εάν βαδίσω και περάσω δια μέσου σκοτεινών και αποκρήμνων περιοχών και εάν αντικρύσω τον θάνατον, δεν θα φοβηθώ μήπως πάθω κάτι κακόν, διότι συ θα είσαι μαζή μου. Διότι η ποιμαντική σου ράβδος, η βακτηρία σου, αυτή θα με στηρίζη, θα με εμψυχώνη, θα με παρηγορή.
Ψαλ. 22,5                    ἡτοίμασας ἐνώπιόν μου τράπεζαν, ἐξεναντίας τῶν θλιβόντων με· ἐλίπανας ἐν ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου, καὶ τὸ ποτήριόν σου μεθύσκον με ὡσεὶ κράτιστον.
Ψαλ. 22,5                    Συ, Κυριε, εν τη αγαθότητί σου ητοίμασες ενώπιόν μου τράπεζαν πλουσίων φαγητών απέναντι και εις πείσμα των εχθρών μου. Ηλειψας την κεφαλήν μου με ευώδες άρωμα, πριν κατακλιθώ στο δείπνον σου, και το ποτήριόν σου, με το οποίον με εκέρασες, ήτο γεμάτο από άριστον ευφραντικόν, μεθυστικόν ποτόν.
Ψαλ. 22,6                    καὶ τὸ ἔλεός σου καταδιώξει με πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς μου, καὶ τὸ κατοικεῖν με ἐν οἴκῳ Κυρίου εἰς μακρότητα ἡμερῶν.
Ψαλ. 22,6                    Το έλεος της στοργής σου θα με ακολουθή και θα με καταδιώκη με επιμονήν όλας τας ημέρας της ζωής μου και έτσι εγώ χαρούμενος και ευτυχής θα κατοικώ στον ναόν σου του Κυρίου μου, εις ατελεύτητον μακρότητα ημερών. 

Ἁγίου Γρηγορίου Θεολόγου

Gregorius Nazianzenus Theol. : Funebris oratio in patrem (orat. 18) : Volume 35, page 985, line 29t


Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου


Joannes Chrysostomus Scr. Eccl. : In Matthaeum (homiliae 1-90) : Vol 57, pg 13, ln 12t