Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Αληθινός πρόδρομος του Αντίχριστου, έχετε αμφιβολία;

      Αυτός είναι ο δαιμονόπληκτος παπισμός και ο εκπρόσωπος του πάπας, που θέλει να είναι ισότιμος συνομιλητής με την Εκκλησία του Χριστού!

 
   «Δεν χρειάζεται να μιλάτε για τον Χριστό – Αγκαλιάστε τις άλλες θρησκείες» 
    Ρόλος σας δεν είναι να προσηλυτίσετε τον πλησίον σας, αλλά να ζείτε σε αδελφότητα με όλες τις θρησκείες».  

Αυτό ήταν το μήνυμα του δαιμονόπληκτου  Πάπα Φραγκίσκου στους περίπου 23.000 παπικούς που ζουν στο Μαρόκο. Με άλλα λόγια, να μην μιλά κανείς για τον Χριστό, αυτό πλέον το ονομάζουν «προσηλυτισμό», αλλά να αναμειχθεί με τις υπόλοιπες θρησκείες στο όνομα μια δήθεν ειρήνης.

Η αγάπη ως ουσία της Ασκητικής της Ορθοδοξίας

Έρως έρωτι νικάται



     Και λέει κανείς, γιατί άραγε σήμερα εμείς οι λιγότερο ασκητικοί χριστιανοί, μας πιάνει ένας τρόμος, όταν ακούμε για άσκηση; Και κάπως αισθανόμαστε άβολα. Γιατί μας έχει διαφύγει αδελφοί μου μια μεγάλη αλήθεια της πίστης μας…. Την συνοψίζει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, σε τρείς λέξεις: «ἔρως ἔρωτι νι
κᾶται». 
    Ένας έρωτας λέει, νικιέται απο έναν άλλο, μεγαλύτερο έρωτα…

   Τι είναι εκείνο, που μας κρατάει δεμένους με τα πάθη μας; Τα έχουμε ερωτευτεί!
     Τα έχουμε αγαπήσει, μέσα στήν πτώση μας, μέσα στήν εμπάθεια μας, τα έχουμε σφιχταγγαλιάσει. Είμαστε ερωτευμένοι με τα πάθη μας, με την γαστριμαργία μας, με την πορνεία μας, με την υπερηφάνια μας, τον εγωισμό, την κενοδοξία μας και ολα αυτά…
Και πως θα μπορέσουμε να θεραπευτούμε απο αυτά; Μόνο με επιταγές νομικού τύπου; Δεν πρέπει να είσαι κοιλιόδουλος; Δεν πρέπει να είσαι γαστρίμαργος; Δεν πρέπει να είσαι πόρνος, δεν πρέπει να είσαι υπερήφανος;

Ο Καλαβρύτων με τις δημόσιες κινήσεις εντυπωσιασμού, συμμαχεί με τους εχθρούς των Αγίων μας!

Του Π. Α. Ανδριόπουλου

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

      
   Καὶ ὁ μὲν Ἀνδριόπουλος γράφει κατὰ Ἀμβροσίου γιὰ νὰ ὑποστηρίξει τὸν αἱρετικὸ Πατριάρχη κι ὄχι τὴν ἀλήθεια τῆς Ἐκκλησίας. Ὁ μητρ. Καλαβρύτων ὅμως, δὲν γνωρίζει ὅτι ἡ νόμιμη Ἱ. Μ. Ἐσφιγμένου καὶ ὁ Ἡγούμενός της ἔχει ἀμφιλεγόμενη συμπεριφορά, ἀφοῦ ὑβρίζει τοὺς Ἁγίους μας Γέροντες Παΐσιο καὶ Πορφύριο, καὶ μνημονεύει παλαιοημερολογίτικη σχισματικὴ παράταξη, στὴν ὁποία (κατὰ τοὺς λόγους του) "στὴν αἵρεση καὶ τὸ σχίσμα δὲν ὑπάρχει ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ"!!!
    Ἄλλο μιὰ ὑποστήριξη γιατὶ ἀδικοῦνται, κι ἄλλο ἡ παραδοχὴ τοῦ Καλαβρύτων  ὅτι ο
    "Καθηγούμενος π. Μεθόδιος της σεβασμίας ταύτης Μονής αποτελεί σέμνωμα της Μητρός ημών Εκκλησίας, ανεκτίμητον δε έμψυχον θησαυρόν του Αγιωνύμου Όρους!".

Κίνδυνοι από την κατάργηση της καθύβρισης θρησκεύματος


Κίνδυνοι που προκύπτουν από την κατάργηση της κακόβουλης βλασφημίας και την καθύβριση θρησκεύματος

υπό του κ. Πέτρου Ρηγάτου, Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω, Μ.Δ.Ε., Νομικού Συμβούλου της Ι. Μ. Πατρών

    Στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα προβλέπεται ειδικόν κεφάλαιον το Ζ΄, το οποίο περιλαμβάνει ειδικές διατάξεις για την προστασία του εννόμου αγαθού της θρησκευτικής ειρήνης. Περαιτέρω όμως οι πλείστοι των θεωρητικών του Ποινικού Δικαίου αποδέχονται ότι με το ανωτέρω κεφάλαιον προστατεύονται πλείονα έννομα αγαθά και μάλιστα η θρησκεία ως ουσιώδες στοιχείον της δημόσιας ζωής, η θρησκευτική ειρήνη και το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!

 Τό μαρτύριο τῶν Μακκαβαίων

(Β' Μακ. 6,18- 7,42)
αγίου Γρηγορίου Θεολόγου

+ αρχιμ. ΔΑΝΙΗΛ ΓΟΥΒΑΛΗ

     Στον δεύτερο π.Χ. αιώνα οι ευσεβείς Ιουδαίοι αντιμετώπι­σαν πρωτοφανή πίεσι από τους κατακτητές τους Σελευκίδες, διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου, να αρνηθούν την θρησκεία τους και να προσχωρήσουν στην ειδωλολατρεία. Οι διωγμοί ήταν σκληροί και μάλιστα για τριάμιση χρόνια επί Αντιόχου Δ' του Επιφανούς, οπότε εκδηλώθηκε το αποκορύφωμα της αντίθεης μανίας. Δη­μιουργήθηκαν λαμπροί μάρτυρες, ολοζώντανες αποδείξεις της δυνάμεως του αληθινού Θεού. Τα μαρτύρια αυτά που χρονικά το­ποθετούνται στις έσχατες ημέρες της Π. Διαθήκης, προεικονίζουν αντίστοιχους άθλους που θα λάβουν χώρα στις έσχατες ημέρες της Κ. Διαθήκης, στα τριάμιση χρόνια που θα εκδηλωθή το αντίθεο μένος του Αντίχριστου.
 
Μακκαβαίοι ή Ασμοναίοι λέγονταν οι απόγονοι του ιερέα Ματταθία, πατέρα πέντε γυιών που πολέμησαν γενναία τους Σε­λευκίδες. Η ονομασία «Μακκαβαίοι» προήλθε από τον τρίτο γυιό του Ματταθία, τον Ιούδα που επικλήθηκε Μακκαβαίος, διότι σφυροκόπησε τους εχθρούς («μακκάμπα=σφυρί).
 
Εδώ παρουσιάζομε το μαρτύριο επτά αδελφών με την μητέρα τους και τον πνευματικό τους πατέρα Ελεάζαρο. Εκ παραδόσεως ξέρουμε ότι το όνομα της μητέρας ήταν Σολομονή που σημαίνει ειρηνική, και των παιδιών της, Αβείμ, Αντώνιος, Γουρίας, Ελεάζαρος, Ευσέβωνας, Αχείμ και Μάρκελλος. Εμαρτύρησαν στα πρώτα χρόνια της βασιλείας Αντιόχου Δ' του Επιφανούς, πριν ξεσπάση η μακκαβαϊκή επανάστασις με τον Ιούδα. Η Εκκλησία από ενωρίς ετίμησε την μνήμη τους. Η εορτή τους άγεται στην 1η Αυγούστου. Τέτοια ημέρα εξεφώνησε και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος την ομιλία του «Εις Μακκαβαίους» την οποία παραθέτουμε εδώ σε μετάφρασι και με κάποια σχόλια. Οι λόγοι του αγίου Γρηγορίου πάντα αποζητούν τα σχόλια, διότι έχουν πυκνότητα και βά­θος νοημάτων. 

Εκεί που ο Χριστός είναι περισσότερο απών, εκεί περισσεύει το χυδαίο και το βάρβαρο




Αποτέλεσμα εικόνας για οταν ο χριστος ειναι απων
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Υπάρχουν κάποιοι θεολόγοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι οποίοι βαδίζουν στα ίχνη των αιρετικών θεολόγων, θεωρώντας ότι το Ευαγγέλιο δεν είναι αρκετά ισχυρό να συντηρηθεί και να αμυνθεί από μόνο του μέσα στην κοσμική θύελλα.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ:

«Βράζει το καζάνι» για τις αλλαγές του ποινικού κώδικα που χτυπούν την πίστη μας-Παρέμβαση Μητροπολίτη Κισάμου

 – Τι ισχύει διεθνώς

Ο Άγιος Γέροντα Παΐσιος για την βλασφημία


Πριν από δύο μέρες γράφαμε για την νέα κόντρα κυβέρνησης-Εκκλησίας με αφορμή την αλλαγή ποινικού κώδικα, που θα συνεπάγεται σε αλλαγές όπως η κατάργηση της βλασφημίας.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με εισήγηση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που συνέστησε ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατάργηση των άρθρων 198, 199 και 201 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία, στην καθύβριση θρησκευμάτων και στην περιύβριση νεκρού.

Ο πατρ. Βαρθολομαίος δεν είναι πλέον Οικουμενικός!


Ποιοι αμφισβητούν ευθέως τον Βαρθολομαίο: 

Δεν είναι πλέον Οικουμενικός

Χάνει ο Ποροσένκο στις εκλογές, στενεύει ο κλοιός για την νέα ουκρανική Εκκλησία

Με τον Ποροσένκο να βρίσκεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην εκλογική αναμέτρηση στην Ουκρανία, το εγχείρημά του για την νέα εκκλησία, που υποτίθεται πως θα του παρείχε τα “ψηφουλάκια” που χρειαζόταν, δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως.