Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κατήχηση και Βάπτιση της ...κανάτας! (Βίντεο)


Πότε πρόλαβαν και έκαναν στους μετανάστες ΟΡΘΟΔΟΞΗ Κατήχηση;



Νά, λοιπόν! Σιγά, μὰ σταθερὰ μᾶς προσαρμόζουν στὴ "νέα ἐκκλησία" τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μὲ τὴν Βάπτιση καὶ Κατήχηση τῆς ...κανάτας!




Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης

Η αιρετική νεοφανής συνήθεια να "βαπτίζουμε" τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα!!!
    Αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως που καθιέρωσαν οι ιεροί κανόνες των οικουμενικών συνόδων και φυσικά δεν μιλούμε για Βάπτιση (βύθισμα στο νερό με την τριπλή ανάδυση και κατάδυση)!

    Τι έλεγε όμως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που  συμβουλεύει τους ιερείς πώς να κάμουν τη βάπτιση «οπού να μην μείνη ίσα με του ψύλλου το μάτι άβρεχο, διατί και εκεί προχωρεί ο διάβολος» και εξηγεί «δια τούτο τα παιδιά σας σεληνιάζονται, δαιμονίζονται, έχουν φόβον, γίνονται κακορρίζικα, διατὶ δεν είναι καλά βαπτισμένα». Γιατί αλλάζουν οι μητροπολίτες μας τον τρόπο της

Να, και τα επίσημα συλλείτουργα των Φαναριωτών ιερωμένων, που έψαχναν οι αντι-Οικουμενιστές για να απομακρυνθούν από τους Οικουμενιστές!


Αδελφοί εν Χριστώ Ορθόδοξοι
      Χριστός ανέστη!

Σοκαρισμένος σας στέλνω τα ακόλουθα. Δεν τα είχα δει σε τέτοια λεπτομέρεια ποτέ πριν και ομολογώ, ότι μένω κατάπληκτος και απίστευτα θλιμμένος. Αλήθεια ο οικουμενισμός είναι παναίρεση, όπως μας το απεκάλυψαν οι άγιοι μας εν Πνεύματι αγίω. Πόσες ψυχές ορθοδόξων που επηρεάζονται από τους οικουμενιστές ιερείς και αρχιερείς παραπλανούνται και χάνονται από αυτά που θα διαβάσετε. Τι άγνοια έχουμε, για το που έχουν φθάσει τα πράγματα. Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ύψωσον κέρας Χριστιανών Ορθοδόξων.
Στην Γερμανία τελείωσε πριν από λίγο καιρό η εβδομάδα «προσευχής» για την ενότητα των εκκλησιών». Φυσικά σε αυτήν συμμετείχε και η μητρόπολη Γερμανίας, ιερέας της οποίας είναι και στο εκτελέστικο όργανο της εργασιακης ομάδας των «εκκλησιών» Γερμανίας. Μάλιστα η τέταρτη μέρα της εβδομάδας αυτής ανήκε στην «Ορθόδοξη συμμετοχή». Η εβδομάδα αυτή ήταν αφιερωμένη στην Λετονία, της οποίας οικουμενιστικές ομάδες ανέλαβαν την συγγραφή των κειμένων. Δεν ξέρω αν ποτέ στην Ελλάδα έχουν μεταφραστεί ποτέ οικουμενιστικά συλλείτουργα. Προσπάθησα λοιπον να σας μεταφέρω, πώς έγιναν αυτά στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας.
Ακολουθεί σε μετάφραση (παρακαλώ συγχωρέστε μου την ποιότητα της μετάφρασης, ο χρόνος δεν μου επιτρέπει μία καλύτερη) α) το επεξηγηματικό, οργανωτικό κείμενο της κοινής οικουμενιστικής λειτουργίας, β) το κείμενο της ίδιας της λειτουργίας, γ) ένα οικουμενιστικό «Πιστεύω»  και δ) δύο σχόλια για οικουμενιστικά «παρεκκλήσια» που λειτουργούν με την συμμετοχή ορθοδόξων σε Γερμανία και Λετονία.
Φυσικά ότι διαβάσετε, είναι «ευλογημένο» και υποστηριγμένο από τους «ορθοδόξους» ταγούς της Γερμανίας. Διότι ούτε τα κατεδίκασαν, ούτε την συμμετοχή τους στον εμπαιγμό του Τριαδικού Θεού  αρνήθηκαν. Αντιθέτως υπερασπίζονται σθεναρώς την στάση τους αυτή.
Το πιο θλιβερό όμως από όλα, είναι δυστυχώς η διαπίστωση, ότι ούτε και με αυτά τα στοιχεία θα υπάρξουν τα από τους Ιερούς Κανόνες αναγκαία μέτρα από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας.


Εισαγωγή και εξήγηση της λειτουργίας

(από την εργασιακή ομάδα εκκλησιών)


Οι εκπρόσωποι των διαφόρων εκκλησιών εισέρχονται μπροστά με μια Βίβλο, ένα αναμμένο κερί (περίπου μια ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΑ) και ένα μπωλ με αλάτι και εάν χρειάζεται ένα μπωλ με κομμάτια ψωμί. Αυτά τα σύμβολα μπορεί να συνεισφερθούν από διάφορες κοινότητες. Η Αγία Γραφή πρέπει να τοποθετηθεί στο αναλόγιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τα αναγνώσματα της Αγίας Γραφής. Αλάτι και κερί μπορεί είτε να ερμηνευθούν ως ένα σύμβολο του λόγου του Θεού και να τοποθετηθούν δίπλα στο αναλόγιο ή ως σύμβολα για την αποστολή μας μέσω του βαπτίσματος δίπλα στην κολυμπήθρα.
Ένα καλάθι με μικρά κεριά πρέπει να είναι έτοιμα για να μπορούν οι συμμετέχοντες να ανάψουν το κερί τους από το μεγάλο κερί μετά το κήρυγμα, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο.
Η προπαρασκευαστική ομάδα έχει λάβει υπόψη ότι οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να κληθούν να λάβουν αλάτι. Αυτό μπορεί να γίνει σε διαφορετικές μορφές, για παράδειγμα: όλοι όσοι θέλουν να μπορούν να έρθουν προς τα εμπρός, να πάρουν ένα κομμάτι ψωμί, και αμέσως μετά το βουτήξουν στο μπολ με το αλάτι, έτσι που να παραμένει λίγο αλάτι στο ψωμί. Ή: Το μπωλ με το αλάτι δεν περιέχει χύμα αλάτι αλλά αλάτι σε μικρά φακελάκια. Οι συμμετέχοντες που έρχονται προς τα εμπρός, παίρνουν ένα φακελάκι με αλάτι και ένα κερί, δηλ. δύο σύμβολα για τα λόγια του Ιησού «Σεις είσθε το φως του κόσμου» (ΜΤ. 5, 13f) «Είσαι το άλας της γης» για το σπίτι.
Τα φακελάκια αλατιού, τυπωμένα με το λογότυπο της εβδομάδας προσευχής ς αναμένονται να έρθουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 στο ACK (εργασιακή ομάδα εκκλησιών www.gebetswoche.de).

Για την θεία λειτουργία πρέπει να επιλεγούν κατόπιν προτάσεως της ομάδας σύνταξης τραγούδια με τριαδικό περιεχόμενο. Το Κύριε ελέησον πρέπει να τραγουδιέται. Στην εισαγωγή της βιβλικής ανάγνωσης αναφέρεται μια «έκρηξη της αγάπης» Γκαμάλ Guglielmo, ο ιδρυτής του κινήματος «Pro Sanctitate», από τον οποίο επινοήθηκε ο όρος αυτός. Η κίνηση είναι ενεργός στη Λετονία, ορισμένα μέλη της συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτής της γιορτής.

Μετά τη θεία λειτουργία:
Ψωμί, μαύρο ψωμί ειδικότερα, θεωρείται σύμβολο της φιλοξενίας στη Λετονία.



Κληθήκατε, να διακηρύξετε τις μεγάλες πράξεις του Κυρίου (πρβλ. α' Πέτρου 2.9)
Λειτουργός
Κοινότητα
 Ευαγγελικό βιβλίο προσευχών
Ύμνος Θεού
Υμνολόγιο της Μεθοδικής  Ευαγγελικής Εκκλησίας
Γιορτή και επαίνους, υμνολόγιο των Κοινοτήτων Ομοσπονδιακών ελευθέρων Ευαγγελιστών
Σε ύψος και βάθος  Ευαγγελικοί  φοιτητές στη Γερμανία
Εδώ έχουμε συγκεντρωθεί για ελπίδα και ενότητα
Τραγούδι
155 εκ / GL 147 (Κύριε Ιησού Χριστέ, στρέψου σε εμάς)
FL 34 (είμαστε εδώ μαζί στο όνομα του Ιησού, Κανόνας)

Λειτουργοί, καθώς και άλλοι συντελεστές σε μια πανηγυρική είσοδο, μπορούν να έχουν μαζί τους τη Βίβλο, ένα κερί και  αλάτι.


Λειτουργική.  Έναρξη

Λ. στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Κ. Αμήν.

Λ. Αγαπητές αδελφές και αδελφοί εν Χριστώ. Έχουμε συγκεντρωθεί να προσκυνήσουμε, να προσευχηθούμε για την ενότητα. Ευχαριστούμε τον Θεό για την χριστιανική αξιοπρέπεια και την αποστολή, όπως περιγράφεται από τον Αποστόλο Πέτρο: «Είσαι μία επιλεγμένη φυλή, ένα βασιλικό ιερατείο, ένα ιερό έθνος, ένας λαός, έτσι ώστε να ανακοινώσετε τις μεγάλες πράξεις του Κυρίου ο οποίος έχει καλέσει έξω από το σκοτάδι στο υπέροχο φως του» (α' Πέτρου 2.9). Φέτος Εμείς προσευχόμαστε με τους Χριστιανούς της Λετονίας, που προετοίμασαν τη σημερινή θεία λειτουργία με την ελπίδα ότι στην Κοινότητα του μεγαλώνουμε με την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με όλες τις αδελφές και αδελφούς οι οποίοι επιθυμούν την ενότητα στην  Εκκλησία.

Προσευχή του Αγίου Πνεύματος


Λ    Άγιο Πνεύμα,  δώρο του πατέρα μας  βοηθήσε μας  να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να ακούσουμε τη φωνή σας.

Κ    ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, έλα κάτω σε μας.

Λ  Αγίου Πνεύματος, θεία αγάπη, την πηγή της ενότητας και της αγιότητας, μας δείχνουν την αγάπη του πατέρα.

Κ   ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, έλα κάτω σε μας.

Λ   Άγιο Πνεύμα, η φωτιά της αγάπης, να μας καθαρίσει, να πάρεις τις διαιρέσεις στις καρδιές μας, στις κοινότητές μας και στον κόσμο μας και να μας κάνει ένα στο όνομα του Ιησού.

Κ   ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, έλα κάτω σε μας.

Ο Χριστός, Θεού και ανθρώπου αλήθεια είναι αλήθεια, έχει πραγματοποιηθεί το αμάρτημα της διαίρεσής μας πάνω στον Σταυρό και σην ανάστασή μας οδήγησε στην Κοινότητα. Το Άγιο Πνεύμα, να αυξήσει την πίστη μας στον Ιησού.

Κ   ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, έλα κάτω σε μας.

Λ  Λαμβάνουν πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, ο Θεός, κατοικία σε μας έτσι ώστε μπορούμε να γίνουμε μια κοινότητα αγάπης και αγιότητος. Μας κάνει ένα εμάς που ζούμε και βασιλεύει στους αιώνες των αιώνων.

Κ   Αμήν.


Τραγούδι
124 ΕΚ, 1-3 / GL 348, 1-3 (τώρα ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα)
FL 69 (Ψάχνουμε για το κλείσιμο. Έχουμε καιρό για τους φίλους)

Προσευχή για τη συμφιλίωση

Λ   ο Θεός θέλει να συνδυάσει τα πάντα στον ουρανό και στη γη μέσω του Χριστού. Γυρίζουμε σ ' αυτόν με την καρδιά, το σώμα και ψυχή, ώστε να λάβουμε τη χάρη της συμφιλίωσης στο δρόμο για την αγιοσύνη.


Σιωπή

 Η Κοινότητα απαντά σε τις ακόλουθες αιτήσεις με:
ΕΚ 178.9 / 12 / GL 155/156 Κύριε ελέησον

ή: σε EmK 454 / ΕΚ 178.14 Κύριε ελέησον

Λ  Κύριε, μας δημιούργησες ως εικόνα σου. Συγχωρεσέ μας εάν δεν αντιλαμβανόμαστε την τελειότητα στους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας έδωσες.
Κύριε ελέησον

Κ   Κύριε ελέησον (απάντηση)

Λ   Κύριε Ιησού Χριστού, μας φιλοξενείς, τέλεια να είναι, δεδομένου ότι ο Επουράνιος Πατέρας μας είναι τέλειος. Μας συγχωρήστε εάν αυτή την τελειότητα στη ζωή μας δεν είναι σαφής και  παραβιάζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των άλλων.
Χριστέ ελέησον

Κ   Χριστέ ελέησον (απάντηση)

Λ   κ. της ζωής, της ειρήνης και της δικαιοσύνης, Συγχωρέστε μας, αν και όταν αποτύχουμε, μοιραζόμαστε μια κουλτούρα του θανάτου, τον πόλεμο, και αδικία, να αναπτύξουμε μια φιλοσοφία της αγάπης.
Κύριε ελέησον

Κ   Κύριε ελέησον (απάντηση)

Λ   ο φιλεύσπλαχνος Θεός, μας γεμίζει με την χάρη και την αγιότητα. Μας καθιστά αποστόλους της αγάπης, όπου πηγαίνουμε επίσης. Γι αυτό το λόγο ζητάμε διά Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.

Κ   Αμήν.

Τραγούδι
179 ΕΚ, 1-3 / GL 170, 1-3 (μόνο ο Θεός στο σπήλαιο είναι ΗΜΥ)
FL 97, 1-3 (ερχόμαστε σε σένα, μπορούμε να εμπιστευθούμε τους φίλους μας)

II Ακούμε τη λέξη του Θεού
Το λόγο του Θεού, που ακούμε, είναι σαν μια έκρηξη της αγάπης στη ζωή μας. Ακούστε το και θα ζουν.

Οι Ευχαριστίες είναι στο Θεό.

Τραγούδι
ΛΚ 450 / EMF 429 / καπέλο 154 (ο λόγος του Θεού είναι σαν το φως τη νύχτα)


Ησαΐας 55,1-3

Λ   Ακούστε, αυτός θα ζήσει.

Κ   Ευχαριστίες είναι στο Θεό.

Τραγούδι
GL 450 / EMF 429 / καπέλο 154 (ο λόγος του Θεού είναι σαν το φως τη νύχτα)

Ψαλμός 145.8-9.15-16,17-18


Λ   θα δοξάζω το όνομά σου για πάντα.

Κ   Θέλω να επαινέσω το όνομά σας για πάντα.

Λ   ο κ. είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος,
μακρόθυμος και πλούσια σε έλεος.
Ο κύριος είναι το είδος σε όλους,
το έλεος είναι πάνω από όλα τα έργα του.

Κ   Θέλω να επαινέσω το όνομά σου για πάντα.

Λ   όλα τα μάτια σε περιμένουν
να τους δώσεις φαγητό στο σωστό χρόνο.
Μπορείτε να ανοίξει το χέρι του
και χορταίνει ό, τι ζει σύμφωνα με την εύνοιά του.

G   Θέλω να επαινέσω το όνομά σου για πάντα.

Κύριος σε όλα όσα κάνει είναι ακριβώς
       γεμάτη χάρη όλα τα έργα του.
Ο
Kύριος. είναι κοντά όλων όσων καλούν αυτόν,
όσοι καλούν ειλικρινά σ' αυτόν.

Λ    Θέλω να επαινέσω το όνομά σου για πάντα.

Τραγούδι
ΚΛ 450 / EMF 429 / (ο λόγος του Θεού είναι σαν το φως τη νύχτα)

1 Πέτρου, 2,9-10

Λ   Ακούστε, αυτός θα ζήσει.

Κ   Ευχαριστίες είναι στο Θεό.

Τραγούδι
ΚΛ 450 / EMF 429 / (ο λόγος του Θεού είναι σαν το φως τη νύχτα)

Κατά Ματθαίον 5,1-16

Λ    Ακούστε, αυτός θα ζήσει.

Κ   Ευχαριστίες είναι στο Θεό.

Τραγούδι
ΚΛ 450 / EMF 429 (ο λόγος του Θεού είναι σαν το φως τη νύχτα)

Κήρυγμα

Πρέπει να απαντήσουμε με πίστη ΙΙΙ
Ομολογία πίστεως

Το σύμβολο της πίστεως Κωνσταντινουπόλεως Nicäa (έκδοση Οικουμενικού χαρακτήρα) ή το αποστολικό δόγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Ένα από τα οικουμενιστικό πιστεύω είναι το ακόλουθο Από την Οικουμενιστική παγκόσμια συγκέντρωση 1990 στην  Seoul με την ευλογία των „ορθοδόξων“

Πιστεύω σε έναν Θεό, ο οποίος είναι αγάπη
Και χάρισε την γη στους ανθρώπους
Δεν πιστεύω στο δίκαιο του δυνατού
Στην δύναμη των όπλων
Στην δύναμη της καταπίεσης
Πιστεύω στον Ιησού Χριστό
Που ήρθε για να μας σώσει
Και μας ελευθέρωσε από την εξάρτηση του θανάτου
Δεν πιστεύω ότι οι πόλεμοι δεν μπορούν να αποφεχθούν
Ότι η ειρήνη δε μπορεί να επιτεχθεί
Πιστεύω, ότι ο Θεός θέλει μία τάξη στον κόσμο
Η οποία βασίζεται στην δικαιοσύνη και στην αγάπη
Και στην οποία γυναίκες και άνδρες είναι ισότιμοι άνθρωποι
Πιστεύω στην υπόσχεση του Θεού
Για μία νέα γη και έναν νέο ουρανό
Που θα φιλιούνται δικαιοσύνη και ειρήνη
Πιστεύω στην ομορφιά του απλού
Στην απλόχερη αγάπη
Και στην ειρήνη στον κόσμο αμήν.,

Από την Οικουμενιστική παγκόσμια συγκέντρωση 1990 στην  Seoul


Οργανική μουσική ή τραγούδι
265 ΕΚ / 487 ΚΛ (τώρα τραγουδήστε έπαινο για την Χριστιανοσύνη, για τον Πατέρα, τον Υιόν, και το Άγιο Πνεύμα)
FL 363 (ζωντανά από την πηγή, η ζωή απλά από τους φίλους σας)

Χαρακτήρας της δράσης: αλάτι και φως

(δείτε το «Εισαγωγή στη λειτουργία»)

ΚΛ  ακούσαμε γραφή ιερή που είναι ένας πολύτιμος θησαυρός μας.
και εμείς ενισχύθηκαμε στο τραπέζι του λόγου μαζί.
Θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο, αυτόν τον ιερό λόγο μαζί μας
επειδή είμαστε συνδεδεμένοι με τη σειρά,
Να είναι το αλάτι της γης και το φως του κόσμου
και για να διακηρύξουν τις μεγάλες πράξεις του Κυρίου.

Ως ένδειξη αυτής της κοινής αποστολής, σας προσκαλούμε να προσέλθετε και να λάβετε αυτό το αλάτι και να ανάψετε ένα κερί από το μεγάλο αυτό κερί.

Σιωπηλά κατά τη διάρκεια της πράξης: ή οργανική μουσική

Προσευχές της ελπίδας

Λ    ως παιδιά του Θεού και στη συνείδηση της αξιοπρέπειάς μας και της αποστολής μας, θέλουμε να προσεύχομαστεκαι να επιβεβαιώνουμε την ενότητα μας, να ζούμε ως ένασ Άγιος λαός. Ας προσευχηθούμε

Σιωπή

Λ    ως στοργικός πατέρας, ενεργοποιήσε τις καρδιές μας, τις οικογένειές μας, τις κοινότητές μας και την κοινωνία μας.

Κ    αγίασε τον  λαό σου και κάνε να είναι ένα εν Χριστώ.

Λ    νερό της ζωής, ακόμα δίψα στην κοινωνία μας - η δίψα για την αξιοπρέπεια, για την αγάπη, για την Κοινότητα και αγιότητα.

Κ   αγίασε τον  λαό σου και κάνε να είναι ένα εν Χριστώ.

Λ   Άγιο Πνεύμα, το πνεύμα της χαράς και της ειρήνης, η διχόνοια που προκαλείται από την κατάχρηση εξουσίας και χρήματα, και να μας συμφιλιώσει στα σύνορα των πολιτισμών και γλωσσών. Ας, τα παιδιά σας, είναι ένα.

Κ   αγίασε τον  λαό σου και κάνε να είναι ένα εν Χριστώ.

Λ    Θεέ, είσαι η αγάπη. Οδηγήσε μας από το σκοτάδι στο φως σου το εξαιρετικό.

Κ   αγίασε τον  λαό σου και κάνε να είναι ένα εν Χριστώ.

Λ   έχουμε γίνει ένα με σένα Χριστέ Ιησού, με τη βάπτισή μας. Για αυτό προσευχόμαστε με τα λόγια, που μας δίδαξες.

Προσευχή του κυρίου

Χαιρετισμός της ειρήνης

Λ    ο Ιησούς μιλάει:
Σεις είσθε το άλας της γης.
Είσαι το φως του κόσμου.
Έτσι, το φως σας πριν από το λαό να λάμψει,
έτσι ώστε να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον πατέρα σας στον ουρανό.
Είναι το αλάτι της γης.
Είναι το φως του κόσμου.

Η ειρήνη του Κυρίου να είναι πάντα μαζί σας.

Κ    Και με το πνεύμα σου.

Λ    δίνουμε ένα άλλο ένα σημάδι της ειρήνης.

Συμμετέχοντες λατρεία μεταξύ τους δίνουν το χέρι ως ένα σημάδι της ειρήνης.

Συλλογή χρημάτων

Τα έργα της δωρεάς για την εβδομάδα προσευχής για το 2016, δείτε το παράρτημα. Είναι χρήσιμο να εξηγήσει εν συντομία το σκοπό της συλλογής.

Τραγούδι στη συλλογή
Γερμανία Βαυαρίας εκ 634 / GL 446 (Ας στο όνομά σου, κύριε, το να αναγκαία μέτρα)
Σε EmK 507 / GL 819, Επισκοπικά μέρος Βερολίνο (αν πάμε τώρα)

Πηγαίνουμε στο κόσμο IV

Ευλογία

Λ    μακάριοι οι  φτωχοί ενώπιον του Θεού.
μακάριοι οι  πενθούντες.
Μακάριοι είναι εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν τη δύναμη.
Μακάριοι οι ελεήμονες.
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία.
Μακάριοι οι ειρηνοποιοί.
Μακάριοι αυτοί που καταδιώκονται.
Ο Τριαδικός Θεός, ο πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα να σας ευλογεί.

Κ    Αμήν.

Λ    πηγαίνετε στην ειρήνη του Χριστού.

Κ   Αμήν.

αυτό το απόσπασμα οι Λειτουργοί.

Ή τραγούδι
        1.5.10 ΕΚ 331 / GL 380, 1.5.10 (ω, κύριε, εμείς σε υμνούμε)
        FL 18 (μέγας είναι ο Θεός μας, ο Κύριος. της αιωνιότητας.)

http://www.oekumene-ack.de/fileadmin/user_upload/Gebetswoche/2016/Tagesandachten_konf/Gebetswoche2016_Tagesmeditation_konfessionell_Tag_4.pdf

Οικουμενιστικό παρεκκλήσι στο Αμβούργο με την συμμετοχή
λουθηρανών, παπικών, ορθοδόξων, βαπτιστών,
αντβεντιστών, μεθοδιστών, πεντηκοστιανών.
http://www.hamburg-tourism.de/sehenswertes/hamburg-maritim/hafencity/oekumenische-kapelle/



Οικουμενιστικό παρεκκλήσι στην πόλη Μαντόνα της Λετονίας με την συμμετοχή λουθηρανών, παπικών, ορθοδόξων, αρμενίων, βαπτιστών, αντβεντιστών, μεθοδιστών, πεντηκοστιανών και μερικές φορές και παλαιοπιστών.

Στη πόλη Μαντόνα από το 2005 υπάρχει το πρώτο οικουμενικό παρεκκλήσι, όπου τα μέλη της οικουμενιστικής κίνησης προσεύχονται εναλλάξ και ασταμάτητα 24 ώρες την ημέρα όλο τον χρόνο για την ενότητα της εκκλησίας.


http://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/week-of-prayer-for-christian-unity-set-to-begin
http://www.oekumene-ack.de/fileadmin/user_upload/Gebetswoche/2016/Gebetswoche_2016_oekum_Sit_Lettland.pdf
Αδαμάντιος Τσακίρογλου