Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Δεν θα συμμετέχουμε στην αυτοκεφαλία

Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας: Δεν θα συμμετέχουμε στην αυτοκεφαλία



Αποτέλεσμα εικόνας για ουκρανικες εκκλησιες
   Την απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας να απέχει από τις προσπάθειες για δημιουργία ανεξάρτητης εκκλησίας στην Ουκρανία, έκανε γνωστή ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης.

      Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχει στις προσπάθειες των αρχών του Κιέβου και των μη κανονικών Ορθόδοξων οργανώσεων να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη εκκλησία στη χώρα, τη

Κι ο μεν Ιούδας ...επέστρεψε τα -μόλις- τριάκοντα (30) αργύρια...! --Οι Αγιορείτες όμως πήραν, παίρνουν και θα ξαναπάρουν!



Επιχορήγηση 1.240.000 ευρώ
στις μονές του Αγίου Όρους
(δείτε σχετικό πίνακα)

     Στα 1.240.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση των Ιερών Ναών Αγίου Όρους για το 2018.
     Με σημερινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατανέμονται οι οικονομικές χορηγίες στα 22 Ιερά Καθιδρύματα βάσει του εγγράφου της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους με το οποίο προσδιορίζονται οι συντελεστές ανά Μονή.

    Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα στην πρώτη θέση αναφορικά με το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης βρίσκεται η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας με 144.088 ευρώ. Ακολουθεί η Ιερά Μονή Ιβήρων με 112.877,20 ευρώ και η Ιερά Μονή Διονυσίου, η οποία επιχορηγείται με το ποσό των 104.197,20 ευρώ. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέου με 24.428 ευρώ και Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου με 8.965,20 ευρώ.

tsaka12
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του υπουργού Οικονομικών

"Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς"! --Πόσο μᾶλλον ο Θεός!

Συνταγματική αναθεώρηση & Εκκλησία:

Ποια Δ. Ι. Σύνοδος; Τα έχουν βρει Τσίπρας Ιερώνυμος και ανακατεύεται και το Φανάρι;


    Θερμή εβδομάδα αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα αναφορικά με το ζήτημα των προτάσεων για τον επανακαθορισμό των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας.

    Σήμερα συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και το προαναφερόμενο φλέγον ζήτημα αναμένεται να είναι πρώτο στην λίστα της ημερήσιας διάταξης.
    Αλήθεια τι πρέπει να περιμένουμε από την διοικούσα Εκκλησία; Προ μηνός στην Ιεραρχία επιβεβαιώθηκε πως υφίσταται και λειτουργεί αρμόδια Επιτροπή εξ Αρχιερέων και Νομικών, προς τα Μέλη της οποίας η Ιεραρχία επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της, και η οποία εξετάζει όλα τα θέματα τα οποία προκύπτουν ως προς τις μελετώμενες συνταγματικές αλλαγές, αλλά και τις θέσεις της Εκκλησίας. Με ομόφωνη απόφασή της μάλιστα η Ιεραρχία του Οκτωβρίου παρέπεμψε και την σχετική Εισήγηση του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. "Πολλοί θα είχαν τρομοκρατηθεί αν δεν είχαν δει στον καθρέφτη τα πρόσωπά τους, αλλά τις ψυχές τους".

Οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη

«Κλέος συζυγίας, αζύγων μέγα θαύμα»

 και το ασκητήριο του Αγίου Παϊσίου στο όρος Σινά



Αποτέλεσμα εικόνας για γαλακτιωνος και επιστημης μαρτυρων

Άγιοι Μάρτυρες Γαλακτίων και Επιστήμη († 5 Νοεμβρίου)

~ Στην εποχή μας, όπου η ανυπακοή στο θέλημα του Θεού έχει παγιωθεί στη συνείδηση των περισσοτέρων ανθρώπων, ο θεσμός της οικογένειας περνά μεγάλη κρίση.
Και η κρίση αυτή περισσότερο επικεντρώνεται στην έλλειψη πραγματικής – εν Θεώ- αγάπης μεταξύ των συζύγων. Και η εν χριστώ αγάπη σέβεται την ελευθερία του άλλου, αλλά ταυτόχρονα δέχεται με ταπείνωση τον ρόλο του καθενός μέσα στην οικογένεια όπως ο Θεός τον έχει ορίσει.
Είναι συγκλονιστική λοιπόν η ιστορία του ζεύγους αυτών των Αγίων, του Γαλακτίωνος και της Επιστήμης. Και αυτό γιατί την ώρα