Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η πίστη στην Ανάσταση και η χριστιανική αγωγή των ορθοδόξων νέων


Ηρακλή Ρεράκη, Καθηγητή Παιδαγωγικής
–Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ


Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρακλής Ρεράκης
Έχει σχέση η ελληνική παιδεία με την περί ανθρώπου διδασκαλία της ορθόδοξης θεολογίας; Αποδέχεται την ψυχοσωματική οντολογία του ανθρώπου, την εκ πνεύματος και σώματος ενιαία ολότητα της υπάρξεώς του και, κατά συνέπεια, την αρμονική ψυχοσωματική του ανάπτυξη;
Σε αυτό απαντά πρώτον το ισχύον Σύνταγμα, που στο άρθρο (16) ορίζει ως σκοπό της Παιδείας την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».
Στη συνέχεια ο ισχύων 1566/1985 εκπαιδευτικός νόμος που, εξειδικεύoντας και ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, ορίζει ότι «σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των

Πόσο ορθόδοξη είναι η εικόνα με το άγ. Νικόλαο να ευλογεί capital επιχειρήσεις;



 Πειραιώς Σεραφείμ: «Αισθάνομαι ότι έχουμε αποτύχει δυστυχώς

– Πού είναι οι πνευματικοί ταγοί του Γένους μας;» (Βίντεο)

Μά, βραβεύουν τους Μαρινάκηδες!

(Ἐδῶ)

Ο Β. Μαρινάκης βραβεύτηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (pics, vid)


Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς διοργάνωσε μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας, στην οποία τιμήθηκε για την προσφορά του ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σκότωσαν 12 παιδιά την ώρα του κατηχητικού

Σκότωσαν 12 παιδιά την ώρα του κατηχητικού


Νέα τραγωδία στην Συρία. Δώδεκα παιδιά δολοφονήθηκαν από Τζιχαντιστές την ώρα που βρίσκονταν στο κατηχητικό, σε ορθόδοξη εκκλησία στην Κεντρική Συρία.
Πρόκειται για παιδιά δημοτικού που παρακολουθούσαν το κατηχητικό στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου στην Σελευκούπολη. Τη ίδια εκκλησία είχαν βομβαρδίσει τζιχαντιστές και το 2016 κατά τη διάρκεια λειτουργίας.
Η Σελευκούπολη έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί.
Πηγή 

Προβληματισμοί στην ανεξάρτητη Ουκρανική Εκκλησία

Προβληματισμοί στην ανεξάρτητη Ουκρανική Εκκλησία


Τον κίνδυνο να «ακυρωθεί» ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, κρούει ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, κ. Επιφάνιος, μετά τις δηλώσεις του φέροντα τον τιμητικό τίτλο «Πατριάρχη Κιέβου» κ. Φιλάρετου.
Ο κ. Επιφάνιος τόνισε ότι  το Πατριαρχείο Κιέβου έπαιξε σημαντικό ρόλο ως πρωτεργάτης για τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας

Ανατροπή Σχεδίων Για την Ουκρανική Εκκλησία Ελπίδες Επούλωσης Σχίσματος στην Ορθοδοξία

 


James George Jatras, Strategic Culture
Ανάδειξη: Μιχαήλ Στυλιανού


Η σημασία της εκλογικής νίκης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας δεν έγκειται στο ότι κέρδισε το προεδρικό αξίωμα, αλλά στο ότι ο απερχόμενος Πέτρο Ποροσένκο υπέστη τέτοια δεινή ήττα. Η νευρικότητα των Δυτικών πατρόνων του και του ειδικού Αμερικανού αντιπροσώπου στο Κίεβο, Κουρτ Βόλκερ, για την απώλεια του πιστού τους υπηρέτη είναι εξόφθαλμη.
     Για παράδειγμα το Ατλαντικό Συμβούλιο ζήτησε αμέσως «τεχνική βοήθεια για να βοηθήσει τον Ζελένσκι στην μεταβατική διαδικασία, να τον συνδέσει με Δυτικούς εμπειρογνώμονες και να