Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κυριακή ΣΤ΄ Λουκά: Ομιλία περί της θεραπείας του δαιμονιζομένου των Γαδαρινών

Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά


Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, Κεφ. Η. 27 – 39.
    Τω καιρώ εκείνω, Εξελθόντι τω Ιησού εις την γην των Γαδαρινών, υπήντησεν αυτώ ανήρ τις εκ της πόλεως, ός είχε δαιμόνια εκ χρόνων ικανών, και ιμάτιον ουκ ενεδιδύσκετο, και εν οικία ουκ έμενεν, αλλ’ εν τοις μνήμασιν. Ιδών δέ τον Ιησούν και ανακράξας, προσέπεσεν αυτώ και φωνή μεγάλη είπε: τί εμοί και σοί, Ιησού, υιέ του Θεού του υψίστου; Δέομαί σου, μή με

Επιτυχημένη και Διαφωτιστική η Ημερίδα για τα Θρησκευτικά στα Γιαννιτσά


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Ημερίδα για το Μάθημα των Θρησκευτικών 

με ομιλητές τον κ. Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητή Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο τής Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) και τον κ. Ιωάννη Κουρεμπελέ, καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρο της ΠΕΘ.
Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Δρ. Θεολογίας, Υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, την Πανελλήνιο Ένωση Θεολόγων, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «ο Φίλιππος» και τους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων Γιαννιτσών.
Κατά την έναρξη της Ημερίδας ο Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Γ. «ο Φίλιππος» κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης απηύθυνε χαιρετισμό. Στην συνέχεια ο π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης μετέφερε

Ποιός ο ρόλος του Ναυπάκτου και του Εφραίμ;

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

Παρασκήνιο για το Ουκρανικό


Πρέσβης Τζέφρυ Ρ. Πάιατ[1]
Ο Τζέφρυ Ρ. Πάιατ διπλωμάτης καριέρας με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού, ορκίστηκε ως Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2016.
Υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Ουκρανία από το 2013 – 2016 και έλαβε το Βραβείο Robert Frasure Memorial Award σε αναγνώριση της αφοσίωσής του στην ειρήνη  και την ανακούφιση όσων υποφέρουν στην Ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα ο Πρέσβης Πάιατ υπηρέτησε ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών,

Το κείμενο για τις ψυχικές ασθένειες που καθηλώνει

Δεν  ζούμε,  τρέχουμε!


Δεν ζούμε, τρέχουμε.          Όλο τρέχουμε, κάτι να προλάβουμε, κάτι να κάνουμε, κάποιον να δούμε, κάτι να πληρώσουμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε, κάτι να διαβάσουμε, κάτι.

Απ’ τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε, τρέχουμε.
Ακόμα και τις στιγμές που ξεκουραζόμαστε, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας, ακόμα και τότε κάτι πρέπει να κάνουμε.
«Τι κάνεις;». «Τίποτα» (αυτή είναι η πιο ανησυχητική απάντηση).
«Τι κάνεις;». «Τρέχω»(αυτή είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση).

Αν μείνεις για μια ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, αισθάνεσαι ενοχές.
Αν σε δουν να μένεις έτσι για μια ώρα, χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, θα σου προτείνουν «αντικαταθλιπτικά».
Γιατί πέρα από τις δουλειές που πρέπει να κάνεις, πέρα από τα

19 Οκτωβρίου γιορτή σήμερα: Προφήτης Ιωήλ


Ο θαυμαστός βίος του

Σήμερα υπάρχουν κι άλλα δίπορτα, και μάλιστα περί τον Οικουμενισμό!

Το δίπορτο. Υποκρισία

(Φώτης Κόντογλου)

    Στη ζωή μου είδα πως οι τέτοιοι λεγόμενοι χριστιανοί είναι οι περισσότεροι, κι’ απορεί κανένας πως μπορούνε να συμβιβάσουν μια ζωή συμφεροντολογική, με τα λόγια του Χριστού, που λέει και ξαναλέει:
    «Μη φροντίζετε για το τι θα φάτε και για το τι θα πιείτε και για το τι θα ντυθείτε. Κοιτάξετε τα πουλιά, μήτε κοπιάζουν, μήτε μαζεύουν,

Τι ρόλο παίζει, άραγε, ο Οικουμενιστής Εφραίμ Βατοπαιδίου;

Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ


Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου εκλήθη πρόσφατα από το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μετέβη στις αρχές του τρέχοντος μηνός και είχε συναντήσεις με πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Όπως κατέστη γνωστό από την Εφημερίδα «Παραπολιτικά» της 13ης Οκτωβρίου 2018:
«Την 1η Οκτωβρίου, ο γέροντας- Εφραίμ με τη συνοδεία του πέρασαν τις πύλες του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου ο ηγούμενος της μονής είχε συναντήσεις με τον ειδικό σύμβουλο