Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Παπάς παληκάρι δολοφονείται στην Εκκλησία

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή και τις τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρος Daniil Sisoev (+19-11-2009)

Μιλάει ο φίλος του και στενός συνεργάτης π.Iurii Maximov


- Τον π. Δανιήλ τον γνώριζα 10 χρόνια -από τον Οκτώβριο του 1999.Σ΄ αυτά τα δέκα χρόνια τον άκουσα πολλές φορές να λέει ότι επιθυμεί να πεθάνει σαν μάρτυρας. Φοβάμαι ότι αυτό από τα χείλη μου ακούγεται πολύ διαφορετικά από ότι θα ακουγόταν από τα δικά του. Όταν μιλούσε γι' αυτό, έτσι απλά και χαμογελαστά, αισθανόμουν το ίδιο ξάφνιασμα και την ίδια απορία που είχα όταν διάβαζα τις επιστολές του Αγ. Μάρτυρος Ιγνατίου, όπου εξέφραζε την επιθυμία του να υποφέρει για το Χριστό. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση δεν τους πολυκαταλάβαινα.
Θυμάμαι ότι πριν από μερικά χρόνια ταξιδέψαμε στα Σκόπια, στην αρχαία πόλη Βίτολα. Εκεί επισκεφτήκαμε ένα αρχαίο αμφιθέατρο όπου κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους προς τέρψιν των ειδωλολατρών έριχναν τους Χριστιανούς στα θηρίαΔιατηρούνται δύο μικρά δωμάτια όπου κρατούσαν τα θηρία πριν τ΄ αμολήσουν στην αρένα, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα κελάκι στο ύψος του ανθρώπου όπου κρατούσαν τους Χριστιανούς πριν τους ρίξουν στα θηρία. Σ' αυτό το αμφιθέατρο πέθαναν κάποιοι από τους πρώτους μάρτυρες της εκκλησίας. Τότε είπα στον π. Δανιήλ: «Μπορείτε να μπείτε εκεί που στέκονταν οι μάρτυρες πριν τους ρίξουν στα θηρία». Και μπήκε σ' αυτό το κελί. Θυμάμαι πως στεκόταν εκεί και κοίταζε προς τον ουρανό. Πιθανόν, το ίδιο ήρεμα να κοίταξε τον δολοφόνο του.

Ιδού πού μας οδηγούν οι Οικουμενιστές: Σύγκρουση Οικουμενιστών κατά Οικουμενιστών για το ...σχίσμα!

 Ρωσική οργή έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα: «Έτσι πωλείται η πίστη»

 – «Πυρά» κατά κυβέρνησης-Εκκλησίας


     Μια σειρά κινητοποιήσεων εναντίον των ενεργειών των Ελλήνων Ιεραρχών που αναγνώρισαν την μη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) και κατά της «ελληνικής κυβέρνησης που τους χειραγωγούσε» έλαβε χώρα μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα τη Δευτέρα.
     Οι συμμετέχοντες στη σημερινή διαδήλωση στο Leontiyevsky Lane στη Μόσχα παρουσίασαν αφίσα που έγραφε «Έτσι πωλείται η πίστη» στα ελληνικά και στα ρωσικά. 
     Μία από τις αφίσες απεικόνιζε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται σε ένα σκαμνί με την επιγραφή «Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ» και οι αρχηγοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας απεικονίζονταν ως μαριονέτες. 

Αντιμετώπιση περιπτώσεων απελπισίας


Αγίου Παϊσίου

     Ήρθε κάποιος νεαρός αναστατωμένος και μου είπε: «Γέροντα, δεν πρόκειται να διορθωθώ. Μου είπε ο πνευματικός μου: "αυτά είναι και κληρονομικά…"». Τον είχε πιάσει απελπισία.
     Εγώ, όταν μου πη κάποιος ότι έχει προβλήματα κ.λπ., θα του πω: «Αυτό συμβαίνει γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο· για ν’ αλλάξης, πρέπει να κάνης εκείνο κι εκείνο». Έχει λ.χ. κάποιος έναν λογισμό που τον βασανίζει και δεν κοιμάται, παίρνει χάπια για το κεφάλι, για το στομάχι και με ρωτάει: «Να κόψω τα χάπια;». «Όχι, του λέω, να μην κόψης τα χάπια. Να πετάξης τον λογισμό που σε βασανίζει και ύστερα να τα κόψης.

Εγέρθητε Χρυσόστομοι και Γρηγόριοι..!

 Αντιοικουμενιστικές υποθήκες 


Οσίου γερ. Φιλοθέου Ζερβάκου

    ...Εγέρθητε Χρυσόστομοι, Γρηγόριοι, Γερμανοί, Ταράσιοι, Νικηφόροι, Φώτιοι και λοιποί, παλαιοί και νεώτεροι Άγιοι Πατριάρχαι Κων/πόλεως, οι θυσιασθέντες υπέρ των προβάτων υμών, να ίδητε ποίοι κατέχουν τον Θρόνον υμών! 

   Υμείς μεν ως καλοί Ποιμένες εθύσατε τας ψυχάς υμών υπέρ των ιδίων προβάτων υμών, οι δε σημερινοί θύουσι τα πρόβατα υπέρ εαυτών και ανοίγουν τας θύρας και καλούν τους λύκους διά να εισέλθουν και κατασπαράξουν τα πρόβατα...

  Πόθεν ο πατριάρχης εκπέπτωκεν εις τοιούτον όλισθον, ώστε εκουσίως ν αγωνίζεται να παραδώση το ποίμιόν του εις τους λύκους να το κατασπαράξουν;