Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αναζητούμε την φωνήν του Αγίου Όρους. Ή "Ἑὰλω καὶ ἡ Ὀρθοδοξία";



 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ  ἐντόνως ὁ πιστὸς λαὸς μὲ τὴν ἀφωνίαν, τὴν ὁποίαν τηρεῖ ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὄρους ἐπὶ κρισίμων ζητημάτων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας. Ἡ Ὀρθοδοξία προδίδεται ὑπὸ τοῦ ἰδίου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τὸ ὁποῖον εἶναι κεφαλὴ καὶ θεματοφύλαξ τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως, τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, ἀλλὰ τὸ Ἅγιον Ὄρος σιωπᾶ. Ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης εἰς ἐπιστολήν του πρὸς τὸν νέον Πάπαν κ. Φραγκίσκον, ὁμιλεῖ περὶ πολλῶν κανονικῶν Ἐκκλησιῶν, αἱ ὁποῖαι εἶναι διηρημέναι ἀπὸ τὴν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν. Εἶναι ὅμως διηρημέναι ἢ σχισματικαὶ καὶ αἱρετικαὶ ὡς διδάσκει ἡ Ὀρθοδοξία; Ἀνεμένομεν τὴν ἀντίδρασιν τοῦ Ἁγίου Ὄρους, ὅταν ἐγνωστοποιήθη διὰ τοῦ διαδικτύου ἡ ὡς ἄνω ἐπιστολή. Ματαίως ὅμως. 


Ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγίου Ὄρους ἐσιώπησε. Ὁ στῦλος τῆς Ὀρθοδοξίας σιωπᾶ ἔναντι τοῦ ἐκτροχιασμοῦ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου ἀπὸ τὴν Ἀλήθειαν τῆς Πίστεως. Δείχνει νὰ συμπλέη μὲ τὴν ἐπιχειρηματολογίαν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, ὁ ὁποῖος δὲν σέβεται μὲ τὴν στάσιν του, τοὺς μεγάλους ἀντιπαπικοὺς καὶ ἀντιαιρετικοὺς Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας. Τι ἀναμένει ἡ Ἱερὰ Κοινότης τοῦ Ἁγιωνύμου Ὄρους καὶ δὲν ἐκδίδει μίαν ἀνακοίνωσιν, μὲ τὴν ὁποίαν νὰ τὸν ἀνακαλῆ εἰς τὴν Ὀρθόδοξον τάξιν. Τὸ Ἅγιον Ὄρος σιωπᾶ

ΝΑΡΚΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

“Το κράτος νομοθετεί να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τρόικα αντιδρά και φέρνει... δική της τροπολογία προς ψήφιση, η οποία αναιρεί τη νομική θωράκιση των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό. Η τροπολογία της τρόικας ψηφίζεται! Ουδείς υπουργός ή βουλευτής παραιτείται για λόγους ευθιξίας.
 
Ανατριχιαστικές παραδοχές για την Κατοχή στην Ελλάδα
Το ελληνικό καλοκαίρι θεωρείται αξιοζήλευτο απ' όλους τους ξένους που το έχουν απολαύσει στις διακοπές τους, αλλά είναι επικίνδυνο, πικρό και αχάριστο για τους Ελληνες. Καλοκαίρι ξεκίνησαν ο καλπασμός του γενοκτόνου Κεμάλ στα παράλια της Μικρασίας, η μάχη του Ματζικέρτ, ο Αττίλας στην Κύπρο, οι πυρκαγιές του 2007. Μνήμες που, είτε θέλουμε είτε όχι, θα μας συνοδεύουν ως Γένος στο διηνεκές. Το θέρος του 2013 εμβρόντητοι οι βουλευτές, οι υπάλληλοι της Βουλής και οι λίγοι τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου άκουσαν τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου να λέει το ακόλουθο ανήκουστο:
 «Οσον αφορά την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που φέραμε για τους ανθρώπους που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα, αλλά έχουν τίτλους σπουδών που δεν προστατεύονται και ουσιαστικά είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτούς, έγινε όμως μόνο και μόνο κατ’ απαίτηση της τρόικας, όπως ξέρετε, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία με τη δόση».
Το κράτος νομοθετεί να εξαιρεθούν από τις απολύσεις οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Η τρόικα αντιδρά και φέρνει... δική της τροπολογία προς ψήφιση, η οποία αναιρεί τη νομική θωράκιση των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό. Η τροπολογία της τρόικας ψηφίζεται! Ουδείς υπουργός ή βουλευτής παραιτείται για λόγους ευθιξίας.
 Οσα παραδέχτηκε ο κ. Κεδίκογλου θυμίζουν εκείνο που ξεστόμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου (6/5/2010) για μια παράγραφο του Μνημονίου: «Ξέρετε, όμως, ότι δεν το έχει γράψει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αυτό. Το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί και η τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οχι εμείς».
 Δύο φορές σε μια τριετία, η ελληνική νομοθετική εξουσία αλλά και η εκτελεστική παραδέχονται ότι κυβερνούν ξένοι. Οι εκλεγμένοι άρχοντες του τόπου, ανερυθρίαστα, αποκαλύπτουν στους Ελληνες πολίτες ότι το κράτος βρίσκεται στη δικαιοδοσία των υπαλλήλων της τρόικας. Οι Ελληνες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. Γι' αυτό έχει χαθεί μέσα τους η πίστη στην πολιτική τάξη της χώρας.
 
Δημοκρατία,27/07/2013
 Πηγή: "Ακτίνες"

 

Αντι για νύμφη του αυτοκράτορα, Νύμφη του παμβασιλέως Χριστού

Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Πηγή: "Τρελογιάννης"
 
Η Ειρήνη υπήρξε Ηγουμένη της μονής Χρυσοβαλάντου κατά το δεύτερο μισό του 9ου και τις αρχές του 10ου αιώνα. Είχε αποκτήσει πολύ μεγάλη φήμη για τις αρετές της και τιμάται ως οσία από την Ορθόδοξη Εκκλησία.



Στα μέσα του 9ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο εικονομάχος Θεόφιλος και σύζυγός του Θεοδώρα (η περίοδος της Εικονομαχίας, που για περισσότερο από 100 χρόνια ταλάνισε την αυτοκρατορία, βρισκόταν στην τελευταία φάση της), στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας γεννήθηκε και έζησε την πρώτη της νεότητα η οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου.
Πατέρας της οσίας ήταν ο πατρίκιος Φιλάρετος ο Καππαδόκης, από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, ευνοούμενος του αυτοκράτορα Θεόφιλου και έμπιστος της συζύγου του Θεοδώρας. Ήταν ο στρατιωτικός διοικητής του εξαιρετικής σημασίας θέματος της Καππαδοκίας.
Μητέρα της η πατρικία Ζωή, γυναίκα όμορφη και σεβαστή σε όλη την Καισαρεία για τον ενάρετο βίο της.
Το ανδρόγυνο είχε αποκτήσει δυο κόρες, την Καλλινίκη και την Ειρήνη...

Την άνοιξη του 839 μ.Χ., ο Φιλάρετος φιλοξένησε στο ανάκτορό του το νεαρό καίσαρα Βάρδα, αδερφό της Αυγούστας Θεοδώρας, ο οποίος είχε μεταβεί στην Καισαρεία για κρατική υπόθεση, απεσταλμένος του αυτοκράτορα Θεόφιλου. Εκεί γνώρισε τη δεκατετράχρονη Καλλινίκη, γοητεύτηκε από την καλλονή της και τη ζήτησε σε γάμο. Λίγους μήνες αργότερα, ολόκληρη η Καππαδοκία παρέστη στους υπέρλαμπρους γάμους της Καλλινίκης και του Βάρδα, όπου ο ίδιος ο αυτοκράτορας Θεόφιλος συμμετείχε ως παραγαμπρός του γυναικαδερφού του.
Το χειμώνα του 843, η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, χήρα πια και επίτροπος του γιου της Μιχαήλ Γ΄, κάλεσε τον πατρίκιο Φιλάρετο στην Κωνσταντινούπολη.
Είχε αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στην Εικονομαχία και γι’ αυτό το εγχείρημα χρειαζόταν τη βοήθεια και του στρατού και των ιερέων. Εμπιστεύτηκε λοιπόν το Φιλάρετο και τον Ομολογητή Μάξιμο (μετέπειτα Πατριάρχη). Όταν επιτεύχθηκε ο σκοπός της και οι ιερές εικόνες αναστηλώθηκαν (19 Φεβρουαρίου 843 μ.Χ.), ζήτησε από το Φιλάρετο να φέρει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη θυγατέρα του, προκειμένου να την παντρέψει με το γιο της Μιχαήλ. Έψαχνε κατάλληλη νύφη, η οποία θα συνέτιζε το νεαρό αυτοκράτορα από τα ξέφρενα γλέντια και θεωρούσε ότι η φημισμένη -για την ενάρετη ζωή της- καλλονή θα εξυπηρετούσε το σκοπό της.
Ο Φιλάρετος μήνυσε αμέσως στην αδερφή του να στείλει την Ειρήνη, που τότε ήταν 15 χρονών, στη Βασιλεύουσα με τη συνοδεία του πατρικίου στρατηγού Νικηφόρου, αδερφού της μακαρίτισσας συζύγου του.
Τα νέα ότι η Ειρήνη θα παντρευόταν τον αυτοκράτορα και θα φορούσε το στέμμα της αυτοκρατορίας διαδόθηκαν σαν αστραπή σε όλη την Καππαδοκία.
Η μόνη που έμεινε παγερά αδιάφορη σε όλη αυτήν την αναστάτωση ήταν και η άμεσα ενδιαφερόμενη: η Ειρήνη.
Από πολύ νωρίς είχε ποθήσει το μοναχικό βίο

Γιατί σταμάτησαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι;

Δημοσιεύουμε τὸ παρακάτω κείμενο ποὺ μᾶς ἐστάλη με e-mail ἀπὸ τὸν θεολόγο κ. Πανταζῆ ποὺ ζεῖ στὴν μακρινὴ Αὐστραλία καὶ  εἶναι ἀποτειχισμένος, παρότι μόνος.


Γιατί σταμάτησαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι;

του Αποτειχισθέντος θεολόγου, Νικολάου Πανταζή


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheh_v8uF_nhtUD0sw1Sq3tDcaAxpySDrKimVShnY4Hlh4uepYdGFV32Cpp2oO7GPL2YeJ6zDoNIPPmlzvIgmtJIDK4K_Db7sercnO8GzN2VF38hQ6qXFuR5n8mEOYzqum4pX2ZkC7vFw6M/s1600/image1-1.png
Οι αθεόφοβοι Οικουμενιστές συνεχίζουν απτόητοι κι' αμετανόητοι το ισοπεδωτικό, προδοτικό τους έργο. Κι' η αναίσχυντη συνέχεια αυτή, σταματημό δεν έχει.
 Οι δουλοπρεπείς και μίζεροι υποστηρικτές τους, από πνεύμα πονηρίας συνεχόμενοι, συνεχίζουν να προσποιούνται (ανεπιτυχώς πάντοτε, χωρίς φυσικά να μας πείθουν) πως "οικουμενισμός" δεν υφίσταται, παράβαση καμιά δεν επιτελείται.
 Άρα, λύσαμε το πρόβλημα, εφ' όσον ουδέν πρόβλημα υπάρχει....  "Άγιος" τότε, ο εν "αγίοις" αναπαυόμενος Πατριάρχης, άγιοι οι "ανώτεροι" σκοποί του, όθεν αγιασμένα και τα αθέμιτα μέσα που παραπλανητικώς επεισέρχεται.
Α ναι, συγγνώμη το ξέχασα, "άγιος, πεντάγιος γι' αυτούς και παναγιώτατος" κι' ο Πάπας. «Αυτός μας έλλειψε...».

 Συνεχίζει και αυτός να εμμένει στο βλάσφημο "Αλάθητο" και εωσφορικό του "Πρωτείο"... Συνεχίζει να επιμένει πως πρέπει να αναγνωρίζεται από τους πάντες ως ο Θρησκευτικο-πολιτικός ηγέτης ολοκλήρου της οικουμένης. «Πάπας της Γης και Πατήρ Πατέρων». Εωσφόρος αληθής πεπτωκότων αστέρων.
 Συνεχίζουν κι' οι δικοί μας ανυπότακτοι τοις Αγίοις Πατράσιν, υποτελείς δε στη μεγαλοσύνη της παποσύνης αυτού να εναγκαλίζονται μετ’ αυτού του κατηραμένου ο οποίος θα είναι η πρώτη αιτία των κακών που θα υποστούν οι Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο.
 Και λέγω "πρώτη αιτία" διότι υπάρχει και συνέχεια, υπάρχει δεύτερη αιτία, αυτή θα είναι ο Πατριάρχης και η λοιπή οικουμενιστική του Συνοδεία, όλοι οι ομόφρονες "και τοις συνευδοκούσι" όπως χαρακτηριστικά και σημαδιακά προλέγει το Συνοδικό