Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Και μίαν έθετο εκκλησίαν τη πίστει και τω φρονήματι»


    (Δογματικά – Θεόληπτος Φιλαδελφείας, ο Ομολογητής)


      «Πρέπει πάση θυσία, να διαμορφωθεί δυναμική ενότητας και συντονισμού των Ορθοδόξων δυνάμεων έναντι της παναιρέσεως του οικουμενισμού»!


Σήμερα, ζούμε σε μια ευρεία κρίση της κοινωνίας μας και της εκκλησίας. Το εκκλησιαστικό σώμα, αγνοώντας την πατερική διδασκαλία, αδυνατεί να αυτοπροσδιορισθεί ορθόδοξα και να προσδιορίσει τα θεολογικά του μεγέθη. Αναλώθηκε και καταναλώθηκε σε μια τραυματική  «Δυνητική» πορεία έναντι του οικουμενισμού.
Ο αγωνιστικός, διεισδυτικός και νηφάλιος Πατερικός λόγος, αγνοείται και κυριαρχεί στα εκκλησιαστικά θέματα μια δυσπιστία, μια αδιαφορία και ένας μικροαστικό φόβος έναντι της αποτειχίσεως που διδάσκει η ίδια η Εκκλησία.
Ο Άγιος Θεόληπτος στους Δογματικούς του λόγους, οριοθετεί την πραγματική Εκκλησία του Χριστού και φανερώνει το πραγματικό της πρόσωπο. Γράφει:
«Ώσπερ δε τινά παράδεισον, τας κατά τόπους φυτεύσας εκκλησίας (ο Χριστός) συνήγαγε πάντας ημάς εν αυταίς και μίαν έθετο εκκλησίαν τη πίστει και τω φρονήματι».
Προβάλλει την μοναδική Εκκλησία που υπάρχει, ως χώρο ζωής (Παράδεισος), ζωής αιώνιας, έννοια πρωτολογική και εσχατολογική στη θεολογία. Αυτή η Εκκλησία τονίζει, έχει μόνο μία ορθή πίστη, που κινείται μέσα στο φως του Χριστού.
Τονίζει, ακόμη, το ενιαίο φρόνημα της διαχρονικής Εκκλησίας, το οποίο διαμορφώνει η Γραφή και η διδασκαλία των αγίων. Γράφει σχετικά (στον ίδιο Λόγο):

"Εισακήκοα Κύριε, της οικονομίας σου το μυστήριο..." (Ερμηνεία αγ. Νικοδήμου)

Τον χριστιανό τον δοκιμάζει και τον φανερώνει ο πειρασμός με την υπομονή που θα δείξει!

Μέγας Βασίλειος


Πολλές φορές συμβαίνουν ατυχίες και θλίψεις στη ζωή του ανθρώπου, ώστε και μ' αυτές να απο­δειχθεί ποιοί, πλούσιοι ή φτωχοί, είναι στερεωμένοι στην πίστη και δυνατοί. 
Γιατί και οι δυο αυτές κατηγορίες των ανθρώπων δοκιμάζονται στην υπο­μονή. Στον καιρό μάλιστα των πειρασμών και των θλίψεων, μπορεί να γίνει φανερό κατά πόσο, ο πλούσιος συμπάσχει με τους άλλους. Κατά πόσο δηλαδή ελεεί και αγαπά τους αδελφούς.

Πρωτοφανές! – Ο Μητροπολίτης Δράμας σε γιορτή του τουρκικού Προξενείου Θράκης

Επίσκοποι, όχι μόνο Οικουμενιστές, αλλά και ανθέλληνες!


     Στην δεξίωση για την γιορτή της Δημοκρατίας, που οργάνωσε το προξενείο της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, μετείχαν πολλοί ομογενείς (σ.σ. τουρκόφρονες της Θράκης) από Ροδόπη Ξάνθη και Έβρο και ηγεσίες συλλόγων.
     Στην δεξίωση μετείχαν και Έλληνες καλεσμένοι. Ένας εξ αυτών ήταν και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Πώς η ανεξέλεγκτος χαρά μπορεί να μας βλάψη


   Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ὅσιος Γέροντας Ἐφραὶμ Κατουνακιώτης, ὑπῆρξε μία μεγάλη πνευματικὴ καὶ ὁσιακὴ μορφὴ τοῦ σύγχρονου ἁγιορείτικου μοναχισμοῦ, ἕνας σημαντικὸς ἐμπειρικὸς δάσκαλος τῆς ἀρετῆς.
   Ἀναφέρουμε μία σημαντικὴ προσέγγισή του στὸ συναίσθημα τῆς χαρᾶς.

   «Ἡ χαρὰ παρηγορεῖ, ἀλλὰ δὲν μᾶς φέρνει κοντὰ στὸν Θεό. Σὲ ξεγελᾶ καὶ ξεχνᾶς τὴν φιλοπονία, τὴν ἄρση τοῦ σταυροῦ. Ἐγὼ πολλὲς φορὲς βλάφτηκα ἀπὸ τὴν πολλὴ χαρά. Οἱ θλίψεις, οἱ πειρασμοί, οἱ στενοχώριες σὲ καθαρίζουν καὶ αἰσθάνεσαι κοντά σου τὸν Θεό. Ὁ σταυρὸς σὲ κάνει ταπεινὸ καὶ αὐτὸς φέρνει τὴν ἀνάσταση. Δὲν βλέπεις τί λέει;

Η λύση στα ψυχικά νοσήματα



Ὁμιλία π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου

Γιατί στην σημερινή εποχή έχουμε έξαρση των ψυχικών νοσημάτων; Τόνοι ολόκληροι από ηρεμιστικά χάπια καταναλώνονται στην χώρα μας… Ζούμε σε μια κατάσταση εκρήξεως…

Ομιλίες-απαντήσεις σε διάφορους πνευματικούς προβληματισμούς 

Πηγή

Τα καλά της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμού!

Μᾶς ἐστάλη
    
Ένα σημαντικό βίντεο που παρουσιάζει το πώς, μέσα σε πενήντα χρόνια το Ισλάμ, ο Ινδουϊσμός και ο Βουδισμός αύξησαν τον αριθμό των πιστών τους και ξεπέρασαν τα διάφορα δόγματα, τις ομολογίες  της Δύσεως και την Ορθόδοξη Εκκλησία.
      Ένα μικρό διάστημα (δεκαετία του 1980) η Ορθόδοξη Εκκλησία ξεπέρασε σε αριθμό πιστών τον Βουδισμό, αλλά μετά ξανάπεσε.
     Αυτά είναι τα κατορθώματα της στροφής των ηγετών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Οικουμενισμό, και τελικά της αποδοχής της Παναιρέσεως (σιωπηρά ή φανερά) από το μεγαλύτερο μέρος των πιστών των Ορθοδόξων Ἐκκλησιών.
    Τον άνθρωπο δεν τον ελκύει το ψεύτικο των αιρετικών της Δύσεως, ούτε το υποκριτικό, η ξώπετση-τυπική θρησκευτικότητα και η ασυνέπεια των λεγομένων Ορθοδόξων Εκκλησιών από τις οποίες απουσιάζει η έμπρακτη αλήθεια και η ζωντανή Πίστη, η αυθεντική πνευματική ζωή.
      Κι όμως, ακόμα και οι «ευσεβείς» συνεχίζουν να ζουν σε κοινωνία και κάτω από την καθοδήγηση των Οικουμενιστών!


     

Ποια ήταν η Γαλατία της Μ. Ασίας στην οποία έστειλε την επιστολή ο Απ. Παύλος;

 

Γαλατία (Μικρά Ασία)

Γαλατία ονομάζονταν κατά την αρχαιότητα, η περιοχή στα υψίπεδα της κεντρικής Ανατολίας στη Μικρά Ασία, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα. Πήρε το όνομά της από το μεταναστευτικό ρεύμα κελτικών φυλών Γαλατών κατά τον 3ο αιώνα π.Χ.: μια ομάδα περίπου 10.000 Κελτών πολεμιστών με δούλους και γυναικόπαιδα διέσχιζαν τη Θράκη και κατευθύνονταν στη Μικρά Ασία, έπειτα από έκκληση του βασιλιά του ελληνιστικού κράτους της Βιθυνίας, Νικομήδη Α' του Φιλέλληνα, στη διαμάχη ενάντια στον αδερφό του. Τελικώς, η ομάδα αυτή εγκαταστάθηκε στις περιοχές της ανατολικής Φρυγίας και Καππαδοκίας στην κεντρική Ανατολία, στην περιοχή που πήρε και το όνομά τους. Τα εδάφη της επαρχίας διαιρούνταν ανάμεσα στις 3 φυλές των Γαλατών, καθεμία από τις οποίες είχε τον ηγέτη της. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει τις φυλές αυτές με τα λατινικά ονόματα Τεκτόσαγες, Τολιστοβόγιοι και Τρόκμοι [1].

ΟΙ Οικουμενιστές διαπλάθουν καθημερινώς τη "νέα συνείδηση" και τη νέα "εκκλησία". --Οι ορθόδοξοι ποιμένες, τί;


Συνέδριο Βιοηθικής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και της Ενορίας Dortmund

Μητρ. Γερμανίας: «Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά»

     Η Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund της Μητροπόλεως Γερμανίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βορείου Ρηνανιας/Βεστφαλίας, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με καλεσμένους σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου από την Αμερική (την Πρόεδρο του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα- ΝΥ), Ισραήλ (πρόεδρο έδρας Βιοηθικής της UNESCO-Haifa), Ελλάδα (πρόεδρο ελληνικής έδρας της UNESCO-Αθήνα) και Γερμανία.

    Επίσης, ομιλητής θα είναι και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.


    Το Συνέδριο διοργανώνεται και με αφορμή την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως προεξάρχοντος της πορείας των ζώντων στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου τον περασμένο Μάιο.

    Ο γενικός τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά: το Ολοκαύτωμα και η αφύπνιση μιας νέας συνειδήσεως».
     Οι εργασίες θα διεξαχθούν το διήμερο 9&10 Νοεμβρίου 2019, στο Ελληνορθόδοξο πνευματικό κέντρο, Luisenstr. 17.
   Την όλη επιμέλεια έχει ο εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Ενορίας Dortmund Αρχιμανδρίτης Δρ Φιλόθεος Μαρούδας, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας.