Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βεβήλωσαν Ιερό Ναό με την ανοχή του κ. Βαρθολομαίου!

Πηγή: agonasax.blogspot.gr


Ιεροσυλία! Πάλι βεβήλωσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Κωνσταντινουπόλεως με την ανοχή του κ. Βαρθολομαίου



Ενώ οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θεατές   με αμβλυμμένη συνείδηση  χειροκροτούν αναίσθητοι...
  Κατάντησαν τον Ναό  της Αγ. Ειρήνης Κωνσταντινουπόλεως
                              ... νυχτερινό κέντρο!
Ἀλλὰ ὁ πρῶτος διδάξας εἶναι ὁ ἴδιος ὁ κ. Βαρθολομαῖος!

Πρόκληση και ιεροσυλία! Μία από τις τουρκικές σειρές που το τελευταίο διάστημα εισέβαλαν στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, το «Ενα αστέρι γεννιέται», που προβάλλεται καθημερινά από τη συχνότητα του Mega, υπέπεσε σε μεγάλο σφάλμα, αφού μετέτρεψε ορθόδοξη βυζαντινή εκκλησία σε... νυχτερινό κέντρο! Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι παραγωγοί της σειράς μετέτρεψαν το ιερό του ιστορικού ναού σε... πάλκο με ορχήστρα και τραγουδίστριες να διαγωνίζονται στο ποια είναι η καλύτερη στα τουρκικά άσματα. Οι Ελληνες τηλεθεατές που παρακολούθησαν το συγκεκριμένο επεισόδιο της καινούργιας τουρκικής σειράς έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν σε ένα γενικό πλάνο η κάμερα αποκάλυψε πως η σκηνή μιας οντισιόν διαδραματιζόταν μέσα σε έναν ορθόδοξο χριστιανικό ναό. Συγκεκριμένα, σε μία στιγμή που η «γυαλιστερή» τραγουδίστρια, με μοβ τουαλέτα στολισμένη με παγιέτες... ερμήνευε ένα τουρκικό κομμάτι (και... λουζόταν με χαρτοπόλεμο) το πλάνο «άνοιξε» και είδαμε έναν μεγάλο σταυρό που υπήρχε πάνω από τον χώρο! Χωρίς αμφιβολία ο ορθόδοξος ναός που χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το προκλητικό τηλεοπτικό ανοσιούργημα δεν είναι άλλος από αυτόν της Αγίας Ειρήνης (βρίσκεται κοντά στην Αγια-Σοφιά), που ανεγέρθη στην Κωνσταντινούπολη από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και κουβαλάει ιστορία πολλών αιώνων, μάλιστα ονομαζόταν και «Πατριαρχείο».
Να σημειώσουμε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο Σύλλογος αποφοίτων Ζωγραφείου και ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων του Πέρα είχαν πάρει ειδική άδεια προκειμένου να γίνει η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Παπαδημητρίου, συνοδεία της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού.











Παρών ήταν τότε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ωστόσο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλούς τόνους, χωρίς προκλητικό ρεπερτόριο και με απόλυτο σεβασμό στον χώρο. Μάλιστα, είχε ενταχθεί στο εορταστικό πρόγραμμα «Πόλη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

Η Μητρόπολη της Πόλης πριν την Αγία Σοφία
Για την ιστορία του ναού αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από την κατασκευή της Αγίας Σοφίας ήταν η Μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον μαινόμενο όχλο στη Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να οικοδομηθεί ξανά στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα. Ο νάρθηκας ξανακάηκε μαζί με τα δύο κοντινά ασκητήρια και τον ξενώνα του Σαμψών λίγα χρόνια μετά την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Η εκκλησία δεν είχε δικούς της ιερείς, ιερουργούσαν και εκεί οι ιερείς της Αγίας Σοφίας. Συνήθως παρευρισκόταν και ο Πατριάρχης, ο οποίος στην Αγία Σοφία λειτουργούσε μόνο στις μεγάλες δεσποτικές εορτές, παρόντων και των βασιλέων. Στην εκκλησία αυτή συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου η δεύτερη οικουμενική σύνοδος, γι' αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.


 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr