Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου Σκαρμούτσου.
Αφού έδωσε τις πνευματικές του οδηγίες στον π. Αθανάσιο διεμήνυσε με νόημα:
“Τον παπά στην Ελλάδα ο κόσμος τον θέλει δίπλα του σε όλους τις εκφάνσεις της ζωής του”.
κ. Νικόλας δεν παρέλειψε να στείλει και πολιτικό μήνυμα:

«Σήμερα που η πατρίδα μας δέχεται ρεύματα από τις τάσεις της Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποιήσεως, η κοινωνία μας υποφέρει. Δυστυχώς με νόμο πλέον μας κλείνουν το στόμα και δεν μπορούμε να εκφράσουμε τον λόγο του Θεού κατά της αμαρτίας. Η Εκκλησία δεν προσβάλλει κανένα. Όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως τους αγαπούμε και τους σεβόμαστε. Εμείς ψέγουμε την αμαρτία.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από καλούς Σαμαρείτες, από Σίμωνας Κυρηναίους που θα ελαφρύνουν τον κόσμο από τα βάσανα και το φορτίο της αμαρτίας».

Σχόλιο (pentapostagma):
Θα δούμε πολλά!Διαβάσαμε σήμερα την δήλωση του Φθιώτιδος:
Οι άγιοι μας δηλαδή και οι μάρτυρες της ορθοδοξίας μας όταν ομολογούσαν Χριστό υπήρχαν νόμοι να τους κλείνουν το στόμα; Ηταν μπροστάρηδες και χάρη σε αυτούς πίστευαν στον Χριστό και άλλοι
Η αγία Χριστίνα όταν της έκοψαν την γλώσσα την πήρε και την πέταξε στα μούτρα του βασιλιά και μίλησε χωρίς γλώσσας όπως έχουμε διαβάσει στον βίο της, υπολόγιζε νόμους η Αγία;; Μιλούσε την αλήθεια του Ευαγγελίου και ομολογούσε Χριστό Εσταυρωμένο!
«Σήμερα που η πατρίδα μας δέχεται ρεύματα από τις τάσεις της Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποιήσεως, η κοινωνία μας υποφέρει. Δυστυχώς με νόμο πλέον μας κλείνουν το στόμα και δεν μπορούμε να εκφράσουμε τον λόγο του Θεού κατά της αμαρτίας. Η Εκκλησία δεν προσβάλλει κανένα. Όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως τους αγαπούμε και τους σεβόμαστε. Εμείς ψέγουμε την αμαρτία».