Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Επειδή περνάει ο καιρός και δεν έχεις διάθεση να αλλάξεις, επιτρέπει ο Θεός να δημιουργούνται κάποια προβλήματα

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά

    Επειδή περνάει ο καιρός και δεν έχεις διάθεση να αλλάξεις, επιτρέπει ο Θεός να δημιουργούνται κάποια προβλήματα.
Καταρχήν τα δημιουργείς μόνος σου. Εφόσον δεν πορεύεσαι με τον Χριστό, αλλά είσαι έξω από το όχημα του Χριστού, δημιουργείς μόνος σου χίλια-δυο μη καλά πράγματα που σε τυραννούν, σε παιδεύουν και παιδεύουν και άλλους.
Αυτά όμως τα επιτρέπει ο Θεός, επειδή αλλιώς δεν καταλαβαίνεις και, μήπως, αν ταρακουνηθείς, αν κινδυνεύσεις, ναι, μήπως τελικά ξυπνήσεις.


Διότι αμέσως θα ξυπνήσει κανείς, όταν θα πει:


 «Πώς γίνεται αυτό; Ο Θεός, ο Κύριος υπάρχει, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Η Εκκλησία του υπάρχει, τα μυστήρια του υπάρχουν. Πώς γίνεται; Είναι αδύναμος ο Θεός και δεν μπορεί να με αναγεννήσει; Αποκλείεται!».
Και είναι ενδεχόμενο, λοιπόν, να ξυπνήσεις και να πεις: «Όλα αυτά γίνονται, γιατί εγώ ψευτοπιστεύω, ουδέποτε σκέφτηκα να διερωτηθώ πώς πρέπει να ζω ως άνθρωπος που βαπτίσθηκα». Και βάζεις αρχή!



π. Συμεών Κραγιόπουλος
Πηγή

Βαριές κουβέντες πολιτικού αναλυτή:

 Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τον Βαρθολομαίο για πίεση στην Ελλάδα & άλλες ορθόδοξες χώρες

 – Ζητάει ”λουκέτο” στο Φανάρι & μεταφορά της οικουμενικής δομής στο Άγιο Όρος


“Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρήκε συμμάχους με επιρροή στις ΗΠΑ” ισχυρίζεται ο Διευθυντής του Οργανισμού Κοινωνικών Επικοινωνιών, πολιτικός αναλυτής Σεργκέι Μπελάσκο συμπληρώνοντας πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάντα αναζητούσε συμμάχους με επιρροή, αλλά οι τρέχουσες πολιτικές του ενέργειες αποδυναμώνουν το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.
     Σύμφωνα με δηλώσεις του Μπελάσκο στο «1Kozak» ο πατρ. Βαρθολομαίος προσπαθεί από καιρό να βρει ισχυρούς συμμάχους

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αυθεντία της Βίβλου


   Tα πρώτα ευρήματα που επιβεβαιώνουν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και συγκεκριμένα από τα στρατεύματα του Ναβουχοδονόσωρα Β΄, εντόπισαν αρχαιολόγοι στο όρος της Σιών. Τις ανασκαφές έκανε ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και από αυτές προκύπτει έμμεσα η εικόνα της πρώτης ολοκληρωτικής καταστροφής της Ιερουσαλήμ και του Ναού του Σολομώντα από τους Βαβυλώνιους, η οποία περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη: 

     Καὶ ἐν τῷ μηνὶ τῷ πέμπτῳ ἑβδόμῃ τοῦ μηνὸς (αὐτὸς ἐνιαυτὸς ἐννεακαιδέκατος τῷ Ναβουχοδονόσορ βασιλεῖ Βαβυλῶνος) ἦλθε Ναβουζαρδὰν ὁ ἀρχιμάγειρος ἑστὼς ἐνώπιον βασιλέως Βαβυλῶνος εἰς Ἱερουσαλήμ. καὶ ἐνέπρησε τὸν οἶκον Κυρίου καὶ τὸν οἶκον τοῦ βασιλέως καὶ πάντας τοὺς οἴκους Ἱερουσαλήμ, καὶ πᾶν οἶκον ἐνέπρησεν ὁ ἀρχιμάγειρος. καὶ τὸ τεῖχος Ἱερουσαλὴμ κυκλόθεν κατέσπασεν ἡ δύναμις τῶν Χαλδαίων (Δ' Βασ. 25:8-10).
     Φυσικά μη περιμένει κανένας την είδηση αυτή να την παρουσιάσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ της πατρίδος μας που διοικούνται

Γράψε το καλό στην πέτρα και το κακό στην άμμο!



     Είναι η ιστορία δυο φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο:
   ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.
    Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί κ ο φίλος του τον έσωσε.

Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα:  
   ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.
   Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε: όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο και

Οι σχισματικοί του Βαρθολομαίου ...σπάνε και χέρια προκειμένου να επικρατήσουν!

Ναός στην Ουκρανία

Σχισματικοί κατέλαβαν Ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο χωριό Μπομπλύ της περιφέρειας Βολύν


     Κόβοντας τις κλειδαριές του Ι. Ναού της Αγίας Σκέπης της Παναγίας στις 11 Αυγούστου 2019 στο χωριό Μπομπλύ της περιφέρειας Βολύν οι οπαδοί της λεγόμενης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας μαζί με τρεις «ιερείς» της ίδιας δομής εισέβαλαν μέσα όπου έγινε συμπλοκή.
     Σύμφωνα με πληροφορίες του Τμήματος Πληροφοριών και Μορφώσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησία οι κακοποιοί επίτηδες έφθασαν στο Ναό, ξέροντας ότι θα έλειπε ο Προϊστάμενος, ο οποίος εκείνη την ώρα τελούσε ακολουθία σε ένα άλλο Ναό. Οι καταληψίες άρχισαν να σπάνε τις πόρτες και στη συνέχεια μπήκαν μέσα και κλειδώθηκαν.
      Όταν στον τόπο εμφανίσθηκαν οι ενορίτες οι κακούργοι άρχισαν να τους σπάνε τα χέρια και να τους κακοποιούν σωματικά μέσα στο Ναό.
   Η ενοριακή κοινότητα υπέβαλε αίτηση στην αστυνομία κατηγορώντας τους δράστες για την παράνομη εισβολή στο κτίριο του Ναού και την εσκεμμένη πρόκληση σωματικής βλάβης στους ενορίτες.

16 Αυγούστου – Ανάμνηση της προσκυνήσεως του Αγίου Μανδηλίου



Εορτάζεται η από Εδέσσης εις Κων/πολιν μετακομιδή της αχειροποιήτου εικόνος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Όταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός θαυματουργούσε στα Ιεροσόλυμα και η φήμη διαδίδονταν εις τον κόσμον, τότε ο τοπάρχης Εδέσσης Αύγαρος επιθύμησε να υπάγη εις την Ιερουσαλήμ να ιδή τον Κύριον. Δεν ηδύνατο όμως  επειδή είχε ανίατη ασθένεια (λέπρα μαύρη και αρθρίτιδα με πόνους δριμύτατους). Διά τούτο έγραψε μία επιστολή προς τον Κύριον, την οποία έστειλε με κάποιον ζωγράφο Ανανίαν, με την παραγγελία να ζωγραφίσει με ακρίβεια τον χαρακτήρα του σώματος και το πρόσωπο του Χριστού και να του το επιδώσει.