Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Τί άλλο να περιμένει κανείς από ένα θρασύτατο Οικουμενιστή;

Αριστείδης Π. Δασκαλάκης:

 Προς Επίσκοπο Προικοννήσου



αρθρογραφεί για katanixi.gr

Σεβασμιότατε, 
μας εκπλήσσει η προσπάθεια άρσης της αγιότητας, που επιχειρήσατε προσφάτως, ενός Αγίου των ημερών μας. Κι ακόμη χειρότερα, με πρόχειρο τρόπο, ανάξιο του αξιώματος ή του διακονήματος του οποίου χάριτι Θεού είστε φορέας. Όχι μέσω μιας οποιασδήποτε Συνοδικής διαδικασίας ή έστω μιας επιστημονικής ημερίδας, αλλά μέσω προσωπικού λογαριασμού σας σε κοινωνικό δίκτυο. 
Δεν αποτελεί ξεπεσμό, η εκφορά απόψεων για τόσο σοβαρά θέματα, μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς στο facebook; 
Καλά οι πλανητάρχες, πολιτικοί, εγχώριοι και μη, πρωθυπουργοί και υπουργοί, να κάνουν δηλώσεις διαδικτυακές, αλλά και μητροπόλεις; Ή μήπως κάνοντας τη δήλωση αυτή, πάψατε για λίγο να είστε επίσκοπος και μιλάτε ως ιδιώτης ή λαϊκός; Σεβασμιότατε είστε δημόσιο πρόσωπο και δη μητροπολίτης. Δεν εκφέρετε απλές γνώμες σε μια παρέα ιδιωτική.
Σε λίγο σεβασμιότατε που θα φθάσουμε; Nα γίνονται Σύνοδοι μέσω teamviewer και skype; Να τελούνται μυστήρια διαδικτυακά; Nα δογματίζετε μέσω emails και sms; 

Όσο πιο σκοτεινή είναι η νύχτα, τόσο πιο φωτεινά είναι τα αστέρια,

                τόσο μεγαλύτερη είναι η θλίψη, τόσο πιο κοντά είναι ο Θεός


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ
Όσο πιο σκοτεινή είναι η νύχτα, τόσο πιο φωτεινά είναι τα αστέρια, τόσο μεγαλύτερη είναι η θλίψη, τόσο πιο κοντά είναι ο Θεός

Η πολυχρόνια υπομονή οδηγεί στην ταπείνωση.
Η ταπείνωση οδηγεί στην υγεία της ψυχής.
Η υγεία της ψυχής στη γνώση του Θεού.
Η γνώση του Θεού στην αγάπη του Θεού.
Και, τέλος, η αγάπη του Θεού στη χαρά του Θεού,
τη γλυκύτερη όλων.

Άγ. Ισαάκ ο Σύρος.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ (5η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)



   
  Ο Προφήτης Ζαχαρίας ο πατέρας του προδρόμου και Βαπτιστου Ιωάννου είναι διαφορετικός από τον λεγόμενο μικρό προφήτη 11ο στη σειρά που εορτάζεται στις 8 Φεβρουαρίου. 
   Ο Ζαχαρίας, πατέρας του Ιωάννη του Βαπτιστή, έζησε στα χρόνια του Ηρώδη, βασιλιά της Ιουδαίας. Κατά τη γνώμη του Ιερού Χρυσοστόμου, καθώς και άλλων Πατέρων της Εκκλησίας, ο Ζαχαρίας δεν ήταν απλός Ιερέας, αλλά αρχιερέας που έμπαινε στα άγια των αγίων. Σύζυγο είχε την Ελισάβετ και δεν είχαν παιδί.

Δυστυχώς!!! Οι Οικουμενιστές χαίρονται· πέτυχαν να «συνυπάρχουν "αρμονικά" τα δύο "άκρα"»: Οικουμενιστές και "αντι-Οικουμενιστές"!

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:

ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ


    Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, απαντώντας σε σχετικό αίτημα συναντήσεως του κ. Παύλου Τσολακιάν, Προέδρου του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου Μητροπόλεως Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, ήταν κατηγορηματικός: «…εὐχαρίστως δύναμαι νά συναντήσω Ὑμᾶς ὡς συνέλληνας καί συναθρώπους καί ἀγαπητούς ἀδελφούς, ἀλλά ὄχι ὡς ἐκπροσώπους κακοδόξου καί αἱρετικῆς θρησκευτικῆς Κοινωνίας». 
     Κατά τον Πειραιώς, λοιπόν, οι Αρμένιοι χριστιανοί δεν είναι άξιοι συναντήσεως ως κακόδοξοι και αιρετικοί. Και τους ζητά να απεμπολήσουν την θρησκευτική ταυτότητά τους για να τους συναντήσει!
     Όμως, την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αλλά και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχουν συναντηθεί με τον Μητροπολίτη των εν Ελλάδι Αρμενίων Σεβ. Kegham Khatcherian και εκπροσώπους της

Νέα «επίθεση» των Ανεξάρτητων Αρχών για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά και το θρήσκευμα στα Απολυτήρια




ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ("Τhriskeftika")
Η είδηση συνοπτικά έχει ως εξής: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έκρινε αντισυνταγματική, μη νόμιμη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)
την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστηµα «myschool», αλλά και στη δήλωση των μαθητών ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι προκειμένου να απαλλαγούν από το µάθηµα των θρησκευτικών, ενώ η Αρχή καλεί το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί προς την απόφασή της».
Τα σχόλια μας:
  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που Ανεξάρτητες Αρχές ζητούν απαλλαγές από τα Θρησκευτικά χωρίς αναφορά στο θρήσκευμα, ούτε καν με τρόπο αρνητικό («δεν είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος») και διαγραφή του θρησκεύματος από τα