Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μήπως "ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ";


throniki eorti telmisou

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσημη Αντιπροσωπεία στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουνίου, για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Συμπρόεδρος του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου της Ρωμαιοκαθολικής μετά της Ορθοδόξου Εκκλησίας με σπουδές στη Θεολογία και ειδίκευση στην Λειτουργική.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας με σπουδές στην Ιστορία, τις Πολιτικές Επιστήμες και τη Θεολογία και ειδίκευση στις Διπλωματικές Σχέσεις, και ο Πανοσιολογιώτατος Διάκονος κ. Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα γίνει δεκτή σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και θα έχει συνομιλίες με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ενώ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Ποντίφικα.
Το Σάββατο, 29 Ιουνίου, θα παραστούν επισήμως στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, όπου λειτουργεί ο Πάπας με πλειάδα Καρδιναλίων και Αρχιεπισκόπων από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.