Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει διάλογο με όλες τις θρησκείες για την δημιουργία της Πανθρησκείας!


vartholomaios-papas


Η επίσκεψη του Πάπα θεωρείται ως μια κρίσιμη δοκιμασία της ικανότητας του, να «χτίσει» γέφυρες μεταξύ των θρησκειών μέσα στην έξαλλη παραζάλη των συγκρούσεων, των ισλαμιστών μαχητών της Τζιχάντ στο Ιράκ και την Συρία, και τις ανησυχίες για τις διώξεις των χριστιανικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
«Ο διαθρησκειακός και διαπολιτισμικός διάλογος μπορεί να δώσει
μια σημαντική συμβολή … ότι θα υπάρξει ένα τέλος σε όλες τις μορφές του φονταμενταλισμού και της τρομοκρατίας», δήλωσε ο ηγέτης του Ρωμαιοκαθολικισμού , μετά τις συνομιλίες του με τον Ερντογάν.
Ο ίδιος είπε ότι ο κόσμος «δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος» για τις αιτίες των τραγωδιών στη Μέση Ανατολή, υποδηλώνοντας εμμέσως, ότι η στρατιωτική δράση, θα μπορούσε να επιτραπεί με την κατάλληλη νομική υποστήριξη.
Μιλώντας σε μια κατεξοχήν μουσουλμανική χώρα που έχει μια μικρή αλλά πολιτιστικά σημαντική χριστιανική μειονότητα, ο πάπας είπε δηκτικά ότι όλες οι θρησκείες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.
«Είναι σημαντικό ότι όλοι οι πολίτες, μουσουλμάνοι , εβραίοι και χριστιανοί τόσο στην παροχή, όσο και στην εφαρμογή του νόμου, πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να τηρούν τις ίδιες υποχρεώσεις.», δήλωσε ο ποντίφικας.
Η χριστιανικής κοινότητα της Τουρκίας είναι πολύ μικρή, μόλις 80.000(πάντα σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες γιατί γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των κρτυπτοχριστιανών είναι πολύ μεγάλος) σε μια χώρα των περίπου 75 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, που αποτελείται από τους Αρμένιους, Έλληνες Ορθοδόξους, γαλλο-Λεβαντίνους, και κόπτες.
Ο Πάπας μετέβη στην Τουρκία συνεχίζοντας το έργο του να εμφανιστεί ως προστάτης όλων των χριστιανών του κόσμου, αλλά και στην συνεχή προσπάθεια του, για την δημιουργία της πανθρησκείας, όπως αναφέρουμε με πλήθος άρθρων μας στο Pentapostagma.gr.
Είναι φανερό ότι τα πράγματα έχουν φτάσει πλέον στην τελική φάση και πως η μεγάλη «καταιγίδα», από την επίσκεψη του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, επέρχεται με όλες τις συνέπειες που θα έχει σε ολόκληρο το ελληνορθόδοξο ποίμνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.