Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ούτε ΕΘΝΙΚΟ, ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν οι Οικουμενιστές ιερωμένοι!!

Αρχιεπίσκοπος χωρίς ...σταυρό!
Με «αριθμολογίες» διχάζει το σώμα της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος

–Η αριθμητική του αίσχους και της εσωτερικής σύγκρουσης

Του Μάνου Χατζηγιάννη

   Ευθυγραμμισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποτίμησε τις ισχυρές δονήσεις του προχθεσινού συλλαλητηρίου στην ζωή της χώρας. Όπως τα -κατά Πάγκαλον- “ρετάλια της Αριστεράς” ειχαν το θράσος να βάλουν ταμπέλα εθνικιστών και νοσταλγών της Χούντας στους χιλιάδες διαδηλωτές της Κυριακής, έτσι και ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε στην δική του αριθμητική της ντροπής.
   
   Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν που είδαν το φως της δημοσιότητας απαξίωσε την παρουσία των Ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ισχυριζόμενος χωρίς αιδώ πως μόνο 9 από τους 82 Δεσπότες της Ελλαδικής Εκκλησίας βρέθηκαν στην κινητοποίηση της Κυριακής.
   Στην πλανεμένη αριθμητική του λοιπόν από τη μια βρίσκονται μια δεκάδα Μητροπολιτών και από την άλλη η υπόλοιπη Ιεραρχία. Στην δικιά του “ομάδα” τοποθετηθεί αυθαίρετα ακόμη και εκείνους τους Μητροπολίτες που μπορεί να μην παραβρέθηκαν στη λαοσύναξη της Κυριακής, αλλά με επιστολές τους, ψηφίσματα ή δημόσιες δηλώσεις έχουν επιστήσει την προσοχή στον Αρχιεπίσκοπο για την στάση του. “Τα εμά εμά και τα εσά εμά” που λέει και η παροιμία ή αλλιώς μονά ζυγά δικά του!
    Η χθεσινή στάση του Αρχιεπισκόπου είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δείχνει να χάνει την ψυχραιμία του και να επιλέγει την σύγκρουση στο εσωτερικό της Ελλαδκής Εκκλησίας. Εκεί δηλαδή που έχει χάσει την άλλοτε παντοδυναμία.
   Γιατί δεν είναι μια, δεν είναι δύο αλλά πολλές οι περιπτώσεις αμφισβήτησής του!
    Καταρχάς όσον αφορά στα συλλαλητήρια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που δείχνει να έχει κάνει στροφή από τις αρχικές θέσεις του δήλωσε πως »πρέπει να συζητηθεί στη ΔΙΣ ξανά η συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια»
           Αλλά να ήταν μόνο τα συλλαλητήρια….
    Τους τελευταίους 9 μήνες έχουν γεννηθεί πολλές αμφισβητήσεις με διάφορες αφορμές. Το καλοκαίρι γράφαμε για τις συνεχείς εκκλήσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στην Ιερά Σύνοδο να αναλάβει δράση και τις δύο γραμμές στο εσωτερικό της Εκκλησίας.
    Πριν από αυτό είχε προκύψει το θέμα των Θρησκευτικών που στοιχειώνει ακόμη την διοικούσα Εκκλησία. Εκεί και αν έχει εκτεθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Εκεί και αν η αριθμητική είναι εις βάρος του με δεδομένη την έντονη αντίδραση πολλών Μητροπόλεων στο νέο μάθημα και την στήριξη τους στην επιστροφή των φακέλων ως απαράδεκτους. Και εκεί δεν είναι…9 στις 82 όπως τα απλούστευσε ο κ. Ιερώνυμος αλλά πολύ περισσότερες.
    Αλλά και τον Οκτώβριο, διεφάνη ξεκάθαρα πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει απωλέσει την δυναμική που είχε εντός της Ιεραρχίας με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Μητροπολίτη Φιλίππων.
    Η αριθμητική έδειξε πως στον εκλεκτό του κ. Ιερώνυμου γύρισαν την πλάτη οι μισοί Ιεράρχες! Αυτή η αριθμητική δεν μετράει;
    Τι κι αν λοιπόν στις κατά καιρούς δηλώσεις του μιλάει για ανάγκη ενότητας σε τούτες τις δύσκολες ώρες και την ίδια στιγμή ο ίδιος είναι που διχάζει το σώμα της Εκκλησίας;

    Και ένα διχασμένο σώμα της Εκκλησία μπορεί ευκολότερα να πέσει θύμα των διαφόρων ειδών εχθρών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.