Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Νέος Διευθυντής της ΕΚΥΟ ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης --Ποιός, ο γνωστός της Χρυσοπηγής;


farmakis 1

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης είναι από σήμερα ο νέος Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση έλαβε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
Ο νέος Διευθυντής της ΕΚΥΟ αντικαθιστά τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος κατείχε την εν λόγω θέση για πάνω από είκοσι χρόνια.
 

Σχόλιο: Εἶναι ὁ γνωστὸς ἀρχιμανδρίτης, τοῦ ὁποίου τὸ ὄνομα
ἐνεπλάκη στὰ σκάνδαλα ἐπὶ ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου;  Ὁ ὁποῖος, ἐπειδὴ ὁπλοφοροῦσε κλείστηκε ἀπὸ τὸν τότε Πειραιῶς Καλλίνικο στὴν Χρυσοπηγὴ ὑπὸ περιορισμό; Δημοσιεύουμε ἕνα ἀπόσπασμα ἀπὸ ἐκκλ. ἱστολόγιο τῶν ἡμερῶν ἐκείνων:
   "Εκκλησιαστικοί κύκλοι στηριζόμενοι σε γραπτές μαρτυρίες του υποστράτηγου ε.α. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Αποστόλου Βαβύλη ή Αποστόλου Φωκά κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαν ταξιδεύσει από τις αρχές σχεδόν του 2002 άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του προκειμένου να συνδράμουν σημαντικά στις προετοιμασίες για την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη.

   Στην ομάδα που συστήθηκε προς το σκοπό αυτό συμμετείχε σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης της γνωστής Μονής Χρυσοπηγής. Ο τελευταίος πάντως αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και χαρακτήρισε πλαστή επιστολή που φέρει την υπογραφή του και επιβεβαιώνει την συνεργασία των ανωτέρω προσώπων". 
http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=483&obcatid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.