Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό θα έκανε κι ο ...Κύριος; --Αφήνουν το ποίμνιό τους και τρέχουν σε πανηγύρια! --Οι διαμαρτυρίες των πιστών γι' αυτό το αίσχος, τους αφήνει αδιάφορους! --Η νέα Εκκλησία του Οικουμενισμού και των ...γυρολόγων της Πίστεως είναι κι εδώ!


onomastiria larisis-117
Αποστολή Λάρισα | Τηλέμαχος Παππάς

Μέσα εις τον εορταστικό κύκλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας η 20η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη να τιμάται η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, Επισκόπου Αντιοχείας.
Τη αυτή ημέρα εορτάζει και η τοπική εκκλησία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διότι άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης της, Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.
Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργό προεξάρχοντος του εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμων, Ναζαρέτ Κυριακός, Βρεσθένης Θεόκλητος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Κορίνθου Διονύσιος, Κερκύρας Νεκτάριος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κίτρους Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι ο περικαλλής ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου καθώς και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο.
Τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στα ονομαστήριά του, καθώς και τον λαό του Θεού τον οποίο ποιμαίνει πάνω από 20 συναπτά έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.