Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πατριαρχικόν δείπνον με τους εχθρούς της Εκκλησίας

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα


  Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνέφαγε με ανθρώπους που ψηφίζουν αντιευαγγελικούς νόμους, έχουν ταχθή υπέρ της αποδόσεως του όρου «Μακεδονία» εις τα Σκόπια και προωθούν την περιθωριοποίησιν της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Σύνταγμα.
    Τι να αναμένη κανείς όμως από τον Πατριάρχην, όταν προέτρεξε να συμπαρασταθή εις τον κ. Μπουτάρην, ο οποίος εκθειάζει τον Κεμάλ, υβρίζει τον Σεβ. Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει τας παρελάσεις ομοφυλοφίλων; Επιτέλους, πόσον θα συνδράμη τους συνεργούς της Bilderberg; Ως γνωστόν ο κ. Κτιστάκης μαζί με τον κ. Αλιβιζάτον είχον συντάξει την νέαν μορφήν Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, που αφεώρα εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος. Ως κατέστη γνωστόν από την εφημερίδα «Βραδυνή» της 9ης    Ιουνίου 2018:
«Πολλά είχαν να πουν μεταξύ τυριού και αχλαδιού Μητσοτάκης και Βαρθολομαίος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Πατριάρχη, στο σπίτι του στην Εκάλη, ο νομικός σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθηγητής Ιωάννης Κτιστάκης. Στους συνδαιτυμόνες ήταν, εκτός της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, όλοι μετά συζύγων. Από εκκλησιαστικής πλευράς το παρών έδωσαν ο μητροπολίτης Περγάμου, καθηγητής και ακαδημαϊκός Ιωάννης Ζηζούλιας και ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος Βγενόπουλος. Εκεί ήταν και ο εξ απορρήτων του Βαρθολομαίου, Άρχοντας Μέγας Χαρτοφύλακας του Οικουμενικού θρόνου Λάκης Βίγκας. Ο κ. Βίγκας είναι εκπρόσωπος όλων των μειονοτικών Βακουφιών στη Γενική Διεύθυνση Βακουφιών στην Άγκυρα, και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού Συνδέσμου Ίμβρου με έδρα την Κωνσταντινούπολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.