Παντοῦ πλέον, οἱ Ὀρθόδοξοι στὰ χαρτιά, ἡ «ἐκκλησία πονηρευομένων» τοῦ Ψαλμωδοῦ, ἡ «φαινομένη ἐκκλησία» τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ
Θεολόγου διὰ τῶν ψευδεπισκόπων της (ὅπως
τοὺς χαρακτηρίζει ὁ ΙΕ΄ Κανόνας) συμπορεύεται μὲ τοὺς αἱρετικούς! Καὶ
αὐτῆς τῆς Ἐκκλησίας κοινωνοὺς μᾶς θέλει ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης, ὁ π. Νικόλαος
Μανώλης, οἱ συμπορευόμενοι ἱερεῖς καὶ ἡ Τελεβάντια ὁμάδα τους! Καὶ μᾶς
παρουσιάζουν –χωρὶς ντροπή– αὐτὴ τὴν κακόδοξη ἐπιλογή τους ὡς τὴν «βασιλικὴ» ὁδὸ
τῆς Ὀρθοδοξίας! (Προσωπική μας θλίψη: πρωτοστατεῖ στὴν οἰκουμενιστικὴ αὐτὴ ὁμάδα τῆς Σουηδίας, τὸ πνευματικοπαίδι τοῦ ἀείμνηστου ἀντι-Οἰκουμενιστῆ παπα-Κώστα Παλαιολογοπούλου).
Διοργάνωση 1ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας
Το Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, προσκάλεσε στην έδρα της επαρχίας του στη Στοκχόλμη εκλεκτά στελέχη των ενοριών του, με σκοπό να συζητήσουν τις δυνατότητες σύγκλισης και συγκρότησης της πρώτης στην ιστορία της 50χρονης Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.
Στην συνάντηση έδωσαν το παρών ο Παν. Αρχιμ. κ. Αλέξανδρος Λουκάτος, και οι κ.κ. Κυριακή Παπαδοπούλου Samuelsen, Αθηνά Καραπαναγιωτίδου, Μαρία Κεχαγιά, Φωτεινή Μπατσέλα, Δρ. Βασιλική Βασιλά, Νικόλαος Κίτσιος και Χρήστος Κακουλίδης.
Οι ανωτέρω ορίστηκαν επικεφαλής των επιτροπών που θα διοργανώσουν την Κληρικολαϊκή, προτάθηκε δε η συγκρότηση των ακόλουθων επιτροπών:
1. Λειτουργικό/Τυπικό, 2. Θεματολογία/Workshops, 3. Διοργανωτικό/Συντονιστικό/Εθελοντές, 4. Πολιτιστικό, 5. Fund Raising, 6. Website, 7. Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική αλληλογραφία, 8. Μετακινήσεις συνέδρων και επισήμων, 9. Φιλοξενία και φαγητό, 10. Ηλεκτρονικές και έντυπες προσκλήσεις, 11. Ιατρική περίθαλψη, 12. Ασφάλεια επισήμων, πολιτικών προσώπων και προσκεκλημένων, 13. Δραστηριότητες νέων, 14. Μετάδοση μέσω Internet, 15. Επικοινωνία με ΜΜΕ, 16. Υποδοχή και εγγραφή συμμετεχόντων στην Κληρικολαϊκή, κ.α..
Στη συνάντηση προτάθηκε ως ημερομηνία σύγκλισης της Κληρικολαϊκής το Σαββατοκύριακο, 28-29 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια των εορτασμών της 50ετηρίδος από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως (1969-2019), ως θέμα δε επελέγη το γνωμικό του Ιερού Χρυσοστόμου «Οὐκ ἱστάμεθα, πορευόμεθα γάρ» και ως τοποθεσία η Στοκχόλμη ή η Ουψάλα και τα πέριξ αυτών προάστια.
Για την πρώτη ημέρα, ως πρόγραμμα της συνέλευσης προτάθηκε το εξής: 8-10 π.μ. Εγγραφή, 9 π.μ. Αγιασμός, 9:30 π.μ. Διάλειμμα, 10 π.μ. Χαιρετισμοί από εκκλησιαστικούς και πολιτειακούς παράγοντες ή εκπροσώπους, 10:30 π.μ. Εισηγητική ομιλία επισήμου προσκεκλημένου (keynote speaker), 11 π.μ. Εισηγήσεις και αναφορές επιτροπών, 11:30 π.μ. Σεμινάρια/Workshops, 1 μ.μ. Γεύμα, 2:30 μ.μ. Συνέχιση σεμιναρίων/Workshops, 5 μ.μ. Εσπερινός, 6 μ.μ. Εγκαίνια πολιτιστικών κλπ. εκθέσεων, 7 μ.μ. Μουσική εκδήλωση μετά δείπνου, 9 μ.μ. Διανυκτέρευση.
Για την δεύτερη ημέρα, προτάθηκε το εξής πρόγραμμα: 1. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, 2. Δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Καθεδρικού Ναού, 3. Λήξη των εργασιών της συνέλευσης. Στην ως άνω συνάντηση προτάθηκαν τα εξής θέματα για παρουσιάσεις, ομιλίες και workshops, με προσκεκλημένους ομιλητές από τη Σκανδιναυΐα και το εξωτερικό: 1. Προσφυγικό και μεταναστευτικό: προσέγγιση και δραστηριοποίηση της Ομογένειας, 2. Ενορία και τοπική κοινωνία, 3. Η Πρεσβυτέρα και η προσφορά της στην επιτυχία του ενοριακού έργου, 4. Προοπτική και όραμα της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας την επόμενη πενταετία, 5. Φιλανθρωπία, 6. Εκκλησιαστικά Συμβούλια, εθιμοτυπία και πρωτόκολλο, 7. Ελληνική παιδεία στη Σκανδιναυΐα και πολιτιστική διπλωματία, 8. Η χρήση του διαδικτύου στη διακονία της Εκκλησίας (Internet Ministry), 9. Συντήρηση & αποκατάσταση της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, 10. Η τέχνη της αναζήτησης πόρων για τη βιωσιμότητα της ενορίας (FundRaising), 11. Οι Διορθόδοξες σχέσεις σήμερα, 12. Προοπτική των Διαχριστιανικών σχέσεων στο μέλλον: αναγκαιότητα ή μη; 13. Το σύγχρονο μεταφραστικό έργο της Εκκλησίας ως ιεραποστολικό μέσο, 14. Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση ενοριακού υλικού, 15. Σεμινάριο βυζαντινής αγιογραφίας, 16. Σεμινάριο βυζαντινής μουσικής στην Ελληνική και στις Σκανδιναυϊκές γλώσσες, 17. Η συμμετοχή της νεολαίας στα ενοριακά δρώμενα, 18. Φυσικό περιβάλλον και ενορία, 19. Προληπτικά μέτρα ασφαλείας στους ναούς, 20. Πρακτικές νομικές συμβουλές.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να προσκληθούν επικεφαλής ή εκπρόσωποι από: 1. το Οικουμενικό Πατριαρχείο, 2. το Παλάτι της Σουηδίας, 3. τη Σουηδική, την Ελληνική και την Κυπριακή Κυβέρνηση, 4. τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία της Ελλάδος και της Κύπρου των πέντε κρατών που απαρτίζουν την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, 5. τη Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας, 6. την Συροαραμαϊκή Κοινότητα της Στοκχόλμης, 7. την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή Στοκχόλμης, 8. Την Κοπτική Επισκοπή Στοκχόλμης, 9. τις Ορθόδοξες παρουσίες στη Σκανδιναυΐα, 10. Καθηγητές Πανεπιστημίου, 11. τους Πρόεδρους και αντιπροσωπεία δασκάλων των Ελληνικών Σχολείων Στοκχόλμης, 12. τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Σουηδίας, 13. τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, 14. τους εκπροσώπους των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως (α. Εφημέριοι με τις οικογένειές τους, β. Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, γ. Πρόεδρος Φιλοπτώχου, δ. Υπεύθυνος νεότητος), 15. Μητροπολιτικό Συμβούλιο, κ.α..
Στη συνεδρίαση αντηλλάγησαν σκέψεις και προτάσεις, μεταξύ των οποίων: 1. Η διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής, λογοτεχνίας, ποίησης, μουσικής σύνθεσης, φωτογραφίας, innovations νέων, όπου θα βραβευθούν στη διάρκεια της συνέλευσης, 2. Η δημιουργία πανώ/banner και φυλλαδίων/flyers μεsave the date, 3. Η εκτύπωση τετραδίων, στυλό, κονκάρδων για εθελοντές και μέλη επιτροπών με το logo, το θέμα και την ημερομηνία της συνέλευσης, 4. Η αποστολή επιστολής στα Ελληνικά Σχολεία της περιοχής, για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για το καλύτερο logo, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην Κληρικολαϊκή, 5. Η προετοιμασία προγράμματος απασχόλησης και δραστηριοτήτων για τα παιδιά καθ᾽ όλη τη διάρκεια της Κληρικολαϊκής, 6. Η σύνταξη επιστολής και sponsorship page για χορηγούς, 7. Η προετοιμασία προϋπολογισμού της Κληρικολαϊκής, 8. Η λήψη απόφασης για το ποιοί θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης από κάθε ενορία και ποιό θα είναι το κόστος συμμετοχής στην Κληρικολαϊκή και σε τί ποσοστό θα συμβάλλουν οι ενορίες και η Ι. Μητρόπολη αντίστοιχα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο σε Ελληνικό εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο, πέραν του Μητροπολίτη Κλεόπα και των μελών της νέας επιτροπής,συμμετείχε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο.
Ο Ασκητής, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έγραψε το βιβλίο, τα δύο άκρα για την αποτοίχιση, τι άποψη έχετε πάνω σ΄αυτό οι θεολόγοι, είναι αγιοπατερικό .
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουν επισημανθεί πολλάκις και αποδειχθεί τα λάθη του βιβλίου αυτού. Κι αυτό χωρίς να διαγράφεται η άλλη προσφορά του ασκητικού και ευλαβούς π. Επιφανίου.
Διαγραφή