Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγιο Ορος, Ιεράρχες και πάνω από 1 εκατ. λαού- Κι η προβοκάτσια!


Του Γιώργου Θεοχάρη-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

 Eκκλησία και λαός έγιναν ένα σήμερα στο συλλαλητήριο για την . Με μπροστάρη το Αγιο Όρος, δια της αντιπροσωπείας των 3 μοναχών του, τα πλήθη λαού βροντοφώναξαν ΄΄ Όταν το ράσο γίνεται Σημαία… τότε η Νίκη είναι βεβαία!

Πάνω από δέκα Ιεράρχες έδωσαν παρών στη λαϊκή συγκέντρωση και ένωσαν τις φωνές τους με εκατοντάδες χιλιάδες λαού, οι διοργανωτές μιλάνε για πάνω από ένα εκατομμύριο, καταδικάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας και την μακεδονική γλώσσα στους γείτονες σκοπιανούς.

Γενικευμένα επεισόδια ωστόσο σημειώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στις εισόδους της Βουλής. Πάντως παρόλου που πρότειναν σε Ιεράρχες να μπουν σε καταφύγιο εκείνοι αρνήθηκαν και είπαν ότι θα μείνουν με τον λαό.


Άτομα με κουκούλες και καδρόνια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Αποτέλεσμα ήταν το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος να αδειάσει και ο κόσμος να αναζητά τρόπο να φύγει μακριά από το σημείο.
30 περίπου άτομα προσπάθησαν να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο.
Δείτε την ομιλία-παρέμβαση της Αγιορείτικης αντιπροσωπείας, 
που αποτελούνταν από τον  π. Φιλόθεο Κουτλουμουσιανό και  τον π. Σισώη Ξενοφωντινό. Η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας καταδικάζει τη συμφωνία αυτή και ζητά άμεσα παρέμβαση.
στο : Σεβαστείτε την αλήθεια για την Μακεδονία μας
Το μήνυμα ότι «καμία λύση δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσει εάν δεν στηρίζεται επί της αληθείας» σε σχέση με το θέμα της Μακεδονίας μετέφερε εκ μέρους όλου του Αγίου Όρους στο σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ο π. Φιλόθεος Κουτλουμουσιανός, ο οποίος μαζί με τον π. Αρσένιο από την Ι. Μονή Χιλανδαρίου και τον π. Σισώη από την Ι. Μονή Ξενοφώντος εκπροσώπησαν την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.
Υπό τους ήχους του συνθήματος «όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία», ο εκπρόσωπος του Αγίου Όρους ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητος στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Το Άγιον Όρος, ως αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Κράτους και της Μακεδονίας και ιστορικό κέντρο της, αφουγκράζεται την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων προσκυνητών του, σε σχέση με το θέμα της Μακεδονίας, ανέφερε ο π. Φιλόθεος.

«Τυχόν επικύρωση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο επιτρέπει τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων από την γείτονα χώρα και παραποιεί την ιστορία της Μακεδονίας μας», συνέχισε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος.
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρὰ τις διάφορες συμβιβαστικές ερμηνείες που προτάθηκαν και σοφιστείες, η πραγματικότητα σε σχέση με την «Συμφωνία των Πρεσπών» παραμένει δυστυχώς μία και αμετάβλητη: Το Ελληνικό Κράτος, τονίζουμε το Κράτος, όχι ο Ελληνικός Λαός, για πρώτη φορά στην ιστορία του αναγνωρίζει Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Για πρώτη φορά αναγνωρίζει ως Μακεδονική μία γλώσσα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Αρχαία Μακεδονική διάλεκτο και αναγνωρίζει ως Μακεδονικό ένα έθνος το οποίο δεν έχει σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες, η εθνική ταυτότητα των οποίων υπήρξε αναμφισβήτητα Ελληνική. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει και την οικειοποίηση όλης τής μεταγενέστερης μακεδονικής χριστιανικής κληρονομιάς από την γείτονα χώραν».

Στην συνέχεια επανέλαβε την θέση της Ιεράς Κοινότητας για την διενέργεια δημοψηφίσματος, την οποία ήδη εξέφρασε και στην πρόσφατη ανακοίνωσή της: «Όπως και στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας, έτσι και τώρα ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβαστεί την βούληση του Ελληνικού Λαού, ν’ αφήσει αυτόν να μιλήσει με δημοψήφισμα και να μην προχωρήσει στην κύρωση μιας συμφωνίας με την οποία παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό έθνος».
«Καμία λύση δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσει εάν δεν στηρίζεται επί της αληθείας», κατέληξε εμφατικά ο εκπρόσωπος του Αγίου Όρους.
Κλείνοντας υπογράμμισε: «Μακεδονία πολυβασανισμένη κόρη της Ελλάδας. Μέγας Αλέξανδρος, κανένα κράτος δεν έχει αναδείξει τόσο μεγάλο άνδρα. Ζηλεύουν και θέλουν να τα σβήσουν όλα. Φωνάζουμε όλοι «Όχι». Και μην ξεχνάτε, να το κρατήσετε αυτό, ότι δεν βρίσκεται τυχαία στη Θεσσαλονίκη ο τάφος του Αγίου Παϊσίου».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι τό θα είναι πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού στον δίκαιο αγώνα του για την Μακεδονία, μέχρι την τελική του ευόδωση.






























Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.