Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ας δουν οι ντόπιοι αντι-Οικουμενιστές τι σημαίνει (ασχέτως αν γίνεται για "Πρωτεία") διακοπή κοινωνίας!

 Η Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο



Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα εκτός της Ρωσίας με ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Επισκόπων.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR) αναστέλλει τη συμμετοχή σε θείες λειτουργίες με ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Επισκόπων της ROCOR.
«Σε συμφωνία με την απόφαση των ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,
(εμείς) αναστέλλουμε τα συλλείτουργα επισκόπων με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, καθώς και τη συμμετοχή της ROCOR στις εργασίες των Επισκοπικών Συνελεύσεων», αναφέρει η Σύνοδος.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Πατριαρχείο Μόσχας), η οποία κάλεσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σταματήσει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανικής Εκκλησίας.
«Η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης να σταματήσει να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και να μην παραβιάζει το κανονικό της έδαφος… Οι επίσκοποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καλούνται να αναστείλουν τα συλλείτουργα με ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι σχέσεις μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της απόφασης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να διορίσει Έξαρχους στο Κίεβο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για απονομή αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία από τη μεριά της θεωρεί την κίνηση ως παρέμβαση στην περιοχή μίας άλλης Εκκλησίας, που γίνεται καθαρά για πολιτικούς λόγους και απειλεί την Ορθοδοξία με σχίσμα.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Εκτός της Ρωσίας (ROCOR), Μητροπολίτης Ιλάριος, είχε κάνει λόγο για «πολιτική επίθεση εναντίον της Ορθοδοξίας», τονίζοντας ότι μόνο οι σχισματικές εκκλησιαστικές ομάδες, και όχι η Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, έχουν ζητήσει αυτοκεφαλία.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/18, 8:22 π.μ.

    Έτσι τα φέρνει ο Θεός αδερφοί μου για να αποκαλυφθεί η ένδεια των επιχειρημάτων των "αντι-οικουμενιστών" οικονομιστών...να τους κάνουν μαθήματα περί του τί σημαίνει διακοπή κοινωνίας οι Οικουμενιστές!!! Να εφαρμάζουν την ακρίβεια του πράγματος οι οικουμενιστές για τις δικαιοδοσίες τους, και οι εδώ "αγωνιστές" για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ να εφαρμόζουν μία μεταπατερική και καινοφανή οικονομία!!!

    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.