Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Εκτός από Οικουμενιστές και σχισματικούς, "ψεύτες τους ανεβάζουν, ψεύτες τους κατεβάζουν", αλλά εκεί, κοινωνούν μαζί τους!

ΑΘΕΟΦΟΒΕ (Οικουμενιστή) ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ, ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

Του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Κ. Διώτη

«Θρηνώ και οδύρομαι». Ο αναταράσσων και διασύρων ολόκληρον την Ορθοδοξίαν με το τερατώδες εκκλησιολογικόν κακούργημά του της ιδρύσεως υπ’ αυτού ψευδοεκκλησίας του Κιέβου από καθηρημένους, αναθεματισμένους, αχειροτονήτους, αυτοχειροτονήτους και σχισματικούς Οικουμενικός Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος ψεύδεται ασυστόλως και εξαπατά καταφανώς.
Φρίκη! Φρίκη! Φρίκη! Νέα αήθης και προκλητική συμπεριφορά του π. Βαρθολομαίου. Εις την πρόσφατον συνέντευξίν του («Τα Νέα», 9-11-2019), ο αθεόφοβος αυτός άνθρωπος, αδιστάκτως και άνευ εντροπής, συνεσχέτισε και εξωμοίωσε την δοθείσαν υπ’ αυτού ψευδοαυτοκεφαλίαν εις την ως άνω ψευδοεκκλησίαν του με τας υφισταμένας αυτοκεφαλίας των κατά τόπους Εκκλησιών της Ορθοδοξίας. Είπε και εδήλωσε: «Όλα τα Αυτοκέφαλα που έδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν κάποια αντίδραση ώσπου να ριζώσουν και να κατασταλάξουν. Το ίδιο θα συμβεί τώρα και με το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας».
Αθεόφοβε Πατριάρχα, δεν εντρέπεσαι; Πως έχεις αποτολμήσει με τοιαύτην εξοργιστικήν θρασύτητα να παραπλανήσης και να εξαπατήσης Κλήρον και Λαόν της Ορθοδοξίας, ότι η αντικανονική, αυθαίρετος,
ανιστόρητος, εξωφρενική, αντιεκκλησιολογική και προδοτική της Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Παραδόσεως ψευδοαυτοκεφαλία της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας ταυτίζεται εκκλησιολογικώς με τας υπαρχούσας εκκλησιαστικάς αυτοκεφαλίας;
Ο ασύνετος Πατριάρχης εβλασφήμησε κατά της αληθείας, επομένως δε και κατά του Χριστού, διότι «ο Ιησούς εστι η αλήθεια» (Ιω. ιδ  6). Το ψευδοεκκλησιολογικόν κακομόρφωμα του Πατριάρχου π. Βαρθμολομαίου δεν έχει ουδεμίαν σχέσιν με τας πραγματικάς αυτοκεφαλίας των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των άλλων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Ιδού:
1) Αι Αυτοκεφαλίαι των Εκκλησιών τούτων εδόθησαν εντός της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ η δαιμονοαυτοκεφαλία της Ουκρανικής ψευδοεκκλησίας εδόθη με αντικανονικήν, προκλητικήν και αυθαίρετον εισπήδησιν του Πατριάρχου π. Βαρθολομαίου εις την ξένην κανονικήν δικαιοδοσίαν του Πατριαρχείου Μόσχας. Είναι σαφή και ισχυρά τα ιστορικά δεδομένα ότι το Κίεβον ανήκει εκκλησιαστικώς εις το Πατριαρχείον Μόσχας. Τούτο δέχονται όλαι αι τοπικαί Εκκλησίαι της Ορθοδοξίας επί σειράν αιώνων. Ακόμη και ο ίδιος ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος δέχεται τούτο προσωπικώς με δύο επιστολάς του προς τον Πατριάρχην Μόσχας. Το ότι η εν Ουκρανία Κανονική Εκκλησία ανήκει εις το Πατριαρχείον Μόσχας ουδείς δύναται να αμφισβητήση τούτο πραγματικώς. Και Καθηγηταί των Θεολογικών Σχολών αναγνωρίζουν τούτο. Ενδεικτικώς αναφέρω τον Καθηγητήν του Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Π. Μπούμην και τον Καθηγητήν της Δογματικής εν τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δ. Τσελεγγίδην.



2) Αι εν λόγω Αυτοκεφαλίαι εδόθησαν κατόπιν αιτήσεως των ιδίων Εκκλησιών, ενώ η Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας δεν εζήτησεν Αυτοκεφαλίαν. Την Αυτοκεφαλίαν εις τους καθηρημένους και σχισματικούς της Ουκρανίας εζήτησεν από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ο κοσμικός άρχων της Ουκρανίας Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο με απαίτησιν της Αμερικής και ο Πατριάρχης υπέκυψε προδοτικώς εις τας πιέσεις των κοσμικών εξουσιών, άγνωστον με ποία ανταλλάγματα. Ανεδημοσιεύθη εις τον ημερήσιον Τύπον των Αθηνών από εφημερίδα της αμερικανικής ομογενείας ότι ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος έλαβεν από την Αμερικήν το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δολλαρίων δια να δώση την ψευδοαυτοκεφαλίαν εις την Ουκρανίαν. Δεν υιοθετώ τούτο, διότι δεν έχω τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και δεν διεψεύσθη τούτο, καθ’ όσον γνωρίζω.
3) Αι άλλαι Αυτοκεφαλίαι εδόθησαν εις Κανονικάς Εκκλησίας, ενώ το εκτρωματικόν αυτοκέφαλον του π. Βαρθολομαίου εδόθη εις τους αμετανοήτους καθηρημένους, αχειροτονήτους, αυτοχειροτονήτους και σχισματικούς της Ουκρανίας.
4) Προ της εκχωρήσεως όλων των άλλων Αυτοκεφαλιών δεν είχεν υπάρξει ουδεμία αρνητική αντίδρασις. Δια το αυτοκεφαλικόν παραμόρφωμα της Ουκρανίας προϋπήρξε σθεναρά αντίδρασις του Πατριαρχείου Μόσχας με επίσκεψιν του Πατριάρχου Μόσχας π. Κυρίλλου εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, με εκπεφρασμένην δυσαρέσκειαν Τοπικών τινων Εκκλησιών, με εκ των προτέρων καταδίκην της τοιαύτης ενεργείας του Πατριάρχου υπό Αγιορειτών Πατέρων, με αρνητικάς απόψεις Μητροπολιτών και με πολλά αρνητικά θεολογικά δημοσιεύματα.
5) Δι’ εκάστην Αυτοκεφαλίαν υπήρχεν εικαζομένη η κοινή αναγνώρισις όλων των Τοπικών Εκκλησιών, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων με την πλήρη τοιαύτην αναγνώρισιν. Όμως, κατόπιν των ως άνω αρνητικών αντιδράσεων, ουδαμόθεν εικάζετο ότι η Ουκρανική κακοαυτοκεφαλία θα ετύγχανεν ομοθύμου αναγνωρίσεως υπό των Εκκλησιών. Αντιθέτως, είχε δημιουργηθή η βεβαιότης ότι η σχετική ενέργεια της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας επρόκειτο να επιφέρη εκκλησιαστικήν αναταραχήν. Ένεκα τούτου, ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος έπραξεν ασυνέτως, επιπολαίως, ανευθύνως, αντικανονικώς και εν αφροσύνη, ως μαρτυρούν τα σχετικά δραματικά και συνταρακτικά γεγονότα, τα οποία βιώνει τις τας ημέρας μας ολόκληρος η Ορθοδοξία.
6) Ουδεμία Αυτοκεφαλία εδόθη εις νέον αντιεκκλησιολογικόν κατασκεύασμα, υπαρχούσης της Κανονικής Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης με εισπήδησίν του εις ξένην εκκλησιαστικήν δικαιοδοσίαν, ίδρυσε νέαν ψευδοεκκλησίαν από καθηρημένους, αναθεματισμένους, αυτοχειροτόνητους και σχισματικούς εντός του εδάφους της ανεγνωρισμένης από όλας τας Τοπικάς Εκκλησίας Κανονικής Εκκλησίας του Κιέβου υπό τον Ονούφριον. Εις αυτό το τερατώδες ψευδοεκκλησιαστικόν μόρφωμα έδωκεν αυτοκεφαλίαν ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος κατά τρόπον αντικανονικόν, αυθαίρετον, εξωφρενικόν και σχιζοφρενικόν. Ουαί! Ουαί! Ουαί τω Βαρθολομαίω. Γνωρίζει ο Πατριάρχης ότι οι ιεροί Κανόνες απαγορεύουν με αυστηρότητα μεγάλην την συνύπαρξιν δύο Επισκόπων εις τον αυτόν τόπον, αλλ’ είναι αδίστακτος παραβάτης και καταφρονητής των ιερών Κανόνων.
7) Ουδεμία άλλη Αυτοκεφαλία εδόθη κατά φρικιαστικήν παράβασιν, ποδοπάτησιν και αθέτησιν ιερών Κανόνων, όπως συνέβη με την προδοτικήν της αποστολής του και σκανδαλωδεστάτην κρινομένην ενέργειαν του Πατριάρχου π. Βαρθολομαίου (κατάφωρος εισπήδησις εις ξένην κανονικήν δικαιοδοσίαν, δύο Επίσκοποι εις τον αυτόν τόπον, μη αναγνώρισις των εκκλησιαστικών ποινών μιας αυτοκεφάλου Εκκλησίας υπό πασών των άλλων Τοπικών Εκκλησιών κλπ.). Εις την περίπτωσιν του Πατριάρχου τούτου δεν έχομεν μόνον παράβασιν ιερών Κανόνων, αλλά καταφρόνησιν και αθέτησιν ιερών Κανόνων. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ παραβάσεως και αθετήσεως. Η αθέτησις ιερών Κανόνων αποτελεί αίρεσιν.
8) Ουδεμία άλλη Αυτοκεφαλία εδόθη με διαβολικούς ψευδεστάτους ισχυρισμούς. Ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος ψεύδεται οικτρώς, αυτοδιαψεύδεται ελεεινώς και εξαπατά αναιδώς:
α)  Εψευδολόγησε προκλητικώς ότι η εν Ουκρανία Εκκλησία υπήγετο πάντοτε εις την εκκλησιαστικήν δικαιοδοσίαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκτός των προγραφέντων ανωτέρω, διαψεύδεται συγκλονιστικώς ο Πατριάρχης και από τα «Συνταγμάτια» της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας, τα οποία καταγράφουν όλας, ανεξαιρέτως, τας Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπάς και Επισκοπάς, αι οποίαι υπάγονται εις τον Πατριαρχικόν Θρόνον από τον δέκατον έβδομον (17ον) αιώνα μέχρι σήμερον. Εις τα αποδεικτικά αυτά «Συνταγμάτια» ουδαμώς αναφέρεται η Μητρόπολις Κιέβου. Δέσποτα του Βοσπόρου, έχεις αντίλογον;
β) Ακόμη ψεύδεται δολίως ο Πατριάρχης και εξαπατά παναθλίως, διότι δέχεται ότι κατά το έτος 1686, επί Πατριάρχου Διονυσίου Δ , δεν εγένετο υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου η επανυπαγωγή της Μητροπόλεως Κιέβου εις το Πατριαρχείον Μόσχας, αλλά εδόθη μόνον η άδεια να χειροτονή η Μόσχα τον Μητροπολίτην Κιέβου. Αγνοεί ο π. Βαρθολομαίος ότι το σχετικόν Πατριαρχικόν κείμενον είναι σαφέστατον; Ιδού: «Η Μητρόπολις Κιέβου έστω υποκειμένη υπό τον Αγιώτατον Πατριαρχικόν της Μοσχοβίας θρόνον». Και πάλιν ουαί τω Βαρθολομαίω. Ουαί! Ουαί! Ψεύδεται! Ψεύδεται! Ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται ο Πατριάρχης!!! Με τας γνωστάς δύο επιστολάς του προς τον Πατριάρχην Μόσχας, εγγράφως και σαφώς, δέχεται και αναγνωρίζει, ανεπιφυλάκτως, ότι το Πατριαρχείον Μόσχας έχει την κανονικήν αρμοδιότητα και να καθαιρή Επισκόπους της εν Ουκρανία Εκκλησίας. Κατά την παγίαν κανονικήν τάξιν, μία Τοπική Εκκλησία, η οποία έχει την αρμοδιότητα και το Δίκαιον να εκλέγη, να χειροτονή και να καθαιρή Επισκόπους της, κατέχει την πλήρη και εν παντί κανονικήν δικαιοδοσίαν.
γ) Και πάλι ψεύδεται εξευτελιστικώς ο Πατριάρχης και εξαπατά καταφώρως. Εις την προαναφερθείσαν συνέντευξίν του εδήλωσεν ότι: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ανταποκρινόμενον στις παρακλήσεις και στις πνευματικές ανάγκες του Ουκρανικού λαού, τους έδωσε μία δική τους ελεύθερη και Αυτοκέφαλη Εκκλησία». Ψευδώς, σκοπίμως και αδιστάκτως, αποκρύπτει την πραγματικήν εκκλησιαστικήν κατάστασιν της Ουκρανίας. Η σαρωτική πλειοψηφία των πολλών εκατομμυρίων του Ορθοδόξου Λαού της Ουκρανίας με τας χιλιάδας Ενοριών και τας εκατοντάδας Ιερών Μονών έχει την πανορθοδόξως ανεγνωρισμένην ιδικήν της Κανονικήν Εκκλησίαν υπό τον Ονούφριον, η οποία δεν εζήτησεν Αυτοκεφαλίαν. Η ψευδοαυτοκεφαλία του π. Βαρθολομαίου ουδεμίαν σχέσιν έχει (απολύτως ουδεμίαν) με την πολυάριθμον αυτήν Εκκλησίαν. Ο Πατριάρχης έδωκε αυτοκεφαλίαν εις την προσωπικήν του υπ’ αυτού κατασκευασθείσαν ψευδοεκκλησίαν του περιωρισμένου και ασημάντου κύκλου των αμετανοήτων καθηρημένων, αναθεματισμένων, αυτοχειροτονήτων και σχισματικών. Πατριάρχα, δεν εντρέπεσαι και ουδαμώς αισχύνεσαι να αναφέρεσαι ψευδέστατα εις ολόκληρον τον ουκρανικόν λαόν; Κρίμα και κατάκριμα!!!
Είναι πολλαί και προκλητικαί αι ψευδολογίαι του Πατριάρχου τούτου, όπως έχει δήθεν το κανονικόν δικαίωμα να χορηγή Αυτοκεφαλίας και να εφαρμόζη το έκκλητον πανορθοδόξως εις όλας τας Αυτοκεφάλους Εκκλησίας, αυτοβούλως, αυθαιρέτως και δια της αντικανονικής εισπηδήσεως.
δ) Ενταύθα αναφέρομαι ακόμη μόνον εις την αδίστακτον ψευδολογίαν του και φρικαλέαν εξαπάτησίν του ότι επέτυχε να αποκαταστήση κανονικώς, εκκλησιαστικώς, ηθικώς και πνευματικώς τους κανονικώς και δικαίως τιμωρηθέντας υπό του Πατριαρχείου Μόσχας. Ούτε δικαίωμα είχε να εισπηδήση εις την ξένην κανονικήν δικαιοδοσίαν, αλλ’ ούτε και την δυνατότητα να αποδείξη δικαστικώς ότι αδίκως και αντικανονικώς κατεδικάσθησαν οι τιμωρηθέντες, δια πολλούς λόγους, αλλά και δια τον ουσιωδέστατον λόγον ότι δεν είχε τους σχετικούς δικαστικούς φακέλους, οι οποίοι ευρίσκονται εις το Πατριαρχείον Μόσχας. Πως όμως απετόλμησεν ο Πατριάρχης, με τοιούτον θράσος, να ισχυρισθή και να βροντοφωνήση, πανορθοδόξως και παγκοσμίως, ότι το Πατριαρχείον Μόσχας επέβαλε τας ποινάς αδίκως και αντικανονικώς, αφού ο ίδιος ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος έχει αναγνωρίσει και έχει παραδεχθή τας ποινάς αυτάς γραπτώς, επισήμως και άνευ ουδεμιάς επιφυλάξεως; Έτι και έτι ουαί τω Βαρθολομαίω! Έχει αυτοεμπλακή, θανασίμως. Εζητήθη, κατ’ επανάληψιν, να γνωστοποιήση ο Πατριάρχης τον διαδικαστικόν τρόπον και το σκεπτικόν της εν λόγω αποκαταστάσεως (ψευδοαποκαταστάσεως) και αρνείται να πράξη τούτο, διότι γνωρίζει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπον θα αναδειχθή η ψευδολογική γυμνότης του και η καταφανής εξαπάτησίς του. Εδώ έγκειται η ρίζα της όλης σημερινής πανορθοδόξου τραγωδίας. Να μη κινηθή ουδεμία Τοπική Εκκλησία προς το Ουκρανικόν ζήτημα, εάν δεν ερευνήση προηγουμένως αυτήν την ρίζαν.
Οι δύο Προκαθήμενοι Αθηνών π. Ιερώνυμος και Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος, οι οποίοι, σκανδαλωδώς, επιπολαίως, ανευθύνως και αντικανονικώς, ανεγνώρισαν τον ψευδοεπίσκοπον Επιφάνιον της ψευδοεκκλησίας του π. Βαρθολομαίου, διέπραξαν πρωτοφανή εκκλησιαστικήν αυθαιρεσίαν και εκκλησιολογικόν κακούργημα, εφ’ όσον ουδαμώς απησχολήθησαν ουσιαστικώς περί του Ουκρανικού ζητήματος, το οποίον εξακολουθεί να συγκλονίζη και να αναταράσση ολόκληρον την Ορθοδοξίαν. Οι δύο αυτοί εκκλησιαστικοί Ηγέται, εάν δεν ανακαλέσουν την αντικανονικήν, αντιεκκλησιολογικήν, αυθαίρετον, προδοτικήν της αποστολής των και σχισματικήν αυτήν αναγνωριστικήν απόφασίν των, να παραιτηθούν πάραυτα. Έγιναν και αυτοί δημιουργοί σχισμάτων εις την επί Γης στρατευομένην Εκκλησίαν του Χριστού, όπως ο Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος.
9) Όλαι αι άλλαι Αυτοκεφαλίαι εδόθησαν προς εκκλησιαστικήν ωφέλειαν, ενώ η ψευδοαυτοκεφαλία της Πατριαρχικής ψευδοεκκλησίας του Κιέβου, όχι μόνον δεν συνέβαλεν εις εκκλησιαστικήν τινα ωφέλειαν, αλλά εδημιούργησεν εκκλησιαστικήν καταστροφήν. Υπήρξε καθαρόν προϊόν απροκαλύπτων επεμβάσεων της κοσμικής εξουσίας, κυρίως της Αμερικής. Τούτο έχει επισημανθή πανταχόθεν.
10) Ο Πατριάρχης εδήλωσεν ότι έδωκε την Αυτοκεφαλίαν αυτήν δια την εσωτερικήν ενότητα της εν Ουκρανία Εκκλησίας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η τοιαύτη ανατρεπτική του Κανονικού Δικαίου ενέργεια και πράξις του Πατριάρχου επεδείνωσε κατά πολύ το εκκλησιαστικόν σχίσμα της Ουκρανίας και εγένετο αιτία να συνταράσσεται σήμερον και να αναταράσσεται σεισμικώς ολόκληρος η Ορθοδοξία. Ουδεμία άλλη από τας υφισταμένας Αυτοκεφαλίας είχε δημιουργήσει ούτε κατ’ ελάχιστον τοιούτον πρόβλημα.
11) Όλαι αι προηγούμεναι αυτοκεφαλίαι εδόθησαν και διετηρήθησαν εντός της εκκλησιαστικής ενότητος εις πανορθόδοξον κλίμακα. Η εν λόγω δαιμονοαυτοκεφαλία του π. Βαρθολομαίου εγένετο εργαλείον πολεμικής επιθέσεως του Πατριάρχου π. Βαρθολομαίου εγένετο εργαλείον πολεμικής επιθέσεως του Πατριάρχου π. Βαρθολομαίου κατά του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίον εκπροσωπεί το ήμισυ σχεδόν ολοκλήρου της Ορθοδοξίας. Η θεοκατάρατος και τρισκατάρατος αυτή αυτοκεφαλία εδημιούργησε το μέγα σχίσμα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίον συνεχώς διευρύνεται με άκραν επικινδυνότητα.
12) Όλαι αι αυτοκεφαλίαι είχον δοθή εις Τοπικάς Εκκλησίας με κανονικούς Προκαθημένους. Όμως, η Πατριαρχική ψευδοαυτοκέφαλος ψευδοεκκλησία του Κιέβου έχει ψευδοπροκαθήμενον τον ψευδοεπίσκοπον Επιφάνιον, ο οποίος ψευδοεχειροτονήθη από τον καθηρημένον Φιλάρετον και συνεπώς είναι εις την πραγματικότητα αχειροτόνητος. Δεν έχει Αρχιερωσύνην.
Μακαριώτατοι σεβαστοί Πατέρες Προκαθήμενοι Αθηνών και Αλεξανδρείας Ιερώνυμε και Θεόδωρε, αυτόν τον ψευδοεπίσκοπον ανεγνωρίσατε ως Προκαθήμενον της Πατριαρχικής ψευδοεκκλησίας του Κιέβου;
Μακαριώτατοι, δεν δύνασθε να αρνηθήτε ότι σεις αναγνωρίζετε ταυτοχρόνως και τον Ονούφριον ως Προκαθήμενον της Κανονικής Εκκλησίας του Κιέβου. Εθέσατε λοιπόν δύο Επισκόπους (ο Επιφάνιος ψευδοεπίσκοπος) εις τον αυτόν ακριβώς τόπον. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι εποδοπατήσατε τους ιερούς Κανόνας, οι οποίοι απαγορεύουν αυστηρώς την συνύπαρξιν δύο Επισκόπων εις τον αυτόν τόπον; Μακαριώτατοι, δεν αντελήφθητε ότι έχετε εισπηδήσει, αποδεδειγμένως, εις την ξένην κανονικήν δικαιοδοσίαν του Πατριαρχείου Μόσχας, κατά δεινήν παραβίασιν και καταφρόνησιν ιερών Κανόνων; Μακαριώτατοι, έχετε αντίρρησιν;
Τελειώνω με τα προσφάτως γραφέντα υπό του αγωνιστού Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Αμβροσίου: «Ο Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος, αντί να συμβολίζη και να υπερασπίζεται ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, καθίσταται πλέον μία ΒΟΜΒΑ στα θεμέλια της Ορθοδοξίας! Θα το επαναλάβω. Η Ορθοδοξία λοιπόν διασπάται! Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ!». Βλέπε «Ελεύθερη ώρα», 17-11-2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.