Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ποια ειρήνη θα επιτύχει συνεδριάζων μετά των ορκισμένων εχθρών του Χριστού και της ειρήνης;


"Π.Π.":Δυστυχώς, φαίνεται ότι μέχρι τέλους
και ο κ. Αναστάσιος θα υπηρετεί
τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία!


Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη «Η θρησκεία ως εργαλείο για την ειρήνη», που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, με τους ηγέτες των θρησκειών της χώρας με θέμα τη θρησκευτική ελευθερία στα Τίρανα.
Στη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο εκπροσώπησε ο Πρέσβης Σαμ Μπράουνμπακ, και παρουσία ανώτερων παραγόντων κρατών της περιοχής, τονίστηκε η αξία της θρησκευτικής ελευθερίας ως παράγοντα απαραίτητου για την κοινωνική ειρήνη και τη σταθερότητα.

Επίσης επισημάνθηκε πως το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι σημαντικό για το μέλλον της Αλβανίας και της περιοχής γενικότερα, αφού μέσα από αυτή διασφαλίζονται οι παγκόσμιες και ανθρώπινες αξίες, που υπηρετούν την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία.
Είναι αναγνωρισμένος διεθνώς ο ρόλος του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, για την αποκήρυξη της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, καθώς πρόκειται για μια εκκλησιαστική προσωπικότητα, που σημαδεύει με τις εμπνευσμένες παρεμβάσεις του την Ορθοδοξία, αλλά και τη διεθνή θρησκευτική κοινότητα, υπερασπιζόμενος την κοινωνική δικαιοσύνη, την αγάπη και την ειρήνη.
Δεν μπορεί να μη τονισθεί ότι αυτή η σημαντική και πρωτοποριακή φυσιογνωμία της εποχής μας αποδεικνύει τη γνήσια χριστιανική ζωή με λόγια, έργα και συμπεριφορές. Από τα μικρά και ασήμαντα της καθημερινότητας, μέχρι και τα μεγάλα και βαρυσήμαντα, τα δύσκολα διλήμματα, τις μεγάλες αποφάσεις και τις καθοριστικές επιλογές του.
Δεν θα ήταν υπερβολή, αν ειπωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αποτελεί ένα «δώρο» του Θεού στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους των ημερών μας, όπου οι σταθερές αξίες υπονομεύονται και το κακό αποθρασύνεται.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγαπά τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, με μια αγάπη, που δεν ευχαριστεί μόνο, αλλά και ωφελεί τον άλλο, χωρίς να τον αναγκάζει να ασφυκτιά.
Ο αγώνας του κ. Αναστασίου επανορθώνει τη σχέση των ατόμων, την κοινωνία και επικοινωνία με τον εαυτό τους, με το Θεό και με τους άλλους. Πορεύεται όχι τυπολατρικά και εγκλωβισμένα, αλλά με διάκριση και σύνεση, έτσι ώστε οι πράξεις του να αποτελούν αλήθεια, που γεμίζει και σώζει.

alvanias diaksepsi 2


alvanias diaksepsi 2



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.