Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ (Τελεβάντου)!!!

Ἡ κακόδοξη σκέψη, ὅταν ριζώσει στὸν ἄνθρωπο, δύσκολα ἀποβάλλεται! Σύμφωνα μὲ τὴν παράφρονα λογικὴ τοῦ Τελεβάντου, οἱ Ἅγιοι ποὺ μεμονωμένα ἀποτειχίστηκαν -καὶ ὡς ἐκ τούτου μεμονωμένα  διώχτηκαν-  "δὲν εἶχαν κανένα θετικὸ ἀποτέλεσμα"! Παραφροσύνη καὶ ἀσέβεια πρὸς τοὺς Ἁγίους ποὺ κακοπάθησαν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς ὅλων τῶν ἐποχῶν! [Σημ.: Ἕως τώρα, ὁ Τελεβάντος -παρότι τὸ ζητήσαμε- δὲν βρῆκε τὸ χρόνο νὰ μετρήσει πόσες δεκάδες ἐπίσημες καὶ ἑκατοντάδες μεμονωμένες ἀποτειχίσεις πραγματοποίησαν οἱ πιστοὶ πρὸς τοὺς αἱρετικούς, καὶ πόσες καὶ ποιές ..."συντεταγμένες"!!! Παρά ταῦτα παραμένει ἐγωϊστικὰ στὶς ἰδεοληψίες του!].
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν τον διωγμό αντιοικουμενιστών κληρικών και μοναχών στη Μακεδονία, στην Κρήτη και στο Άγιον Όρος.

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύθηκαν πριν καλά - καλά αρχίσουν οι περισσότερες προγραμματιζόμενες αποτειχίσεις.

Οι άκαιρες, μεμονωμένες και ασύντακτες αποτειχίσεις δίνουν στους οικουμενιστές την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους με τους αντιοικουμενιστές. Παραλαμβάνουν όσους κληρικούς αποτειχίζονται και τους οδηγούν -και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να τους οδηγούν- σε καθαίρεση.

Συμπαριστάμεθα όση ημίν δύναμις στους εν Κρήτη ιερείς που οδηγούνται προς καθαίρεση και εκφράζουμε αγωνία για τις συνέπειες της καθαίρεσής τους και για την περιπέτεια που θα πλήξει την οικογένειά τους. 

Αποδοκιμάζουμε τις διώξεις και τις απειλές εναντίον μοναχών και ιερομονάχων του Αγίου Όρους οι οποίοι απορρίπτουν τη Σύνοδο της Κρήτης και αποτειχίστηκαν ή ετοιμάζονται να αποτειχιστούν εξαιτίας της.

Δυστυχώς, όμως, είμαστε ανήμποροι να κάνουμε το παραμικρό για να τους βοηθήσουμε. Απλά παρακαλούμε τον Χριστό να τους προστατεύσει από τη διωκτική μανία των οικουμενιστών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα συμβαίνουν προβληματίζουν όσους σκέφτονται να αποτειχιστούν. Ελπίζουμε ότι οι διωγμοί συντελούν στο να συνειδητοποιήσουν ότι οι μεμονωμένες αποτειχίσεις δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Απλά δίνουν στους οικουμενιστές την ευκαιρία να εξοντώσουν όσους προσφεύγουν σε αυτές.

Ας κάνουν, λοιπόν, δεύτερες σοφότερες σκέψεις. Τα θέματα που αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης έχουν υπερβεί το πλαίσιο των πρεσβυτέρων, των μοναχών και των λαικών. Είναι αντικείμενο συνοδικών αποφάσεων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και σ’ αυτό το επίπεδο θα βρουν τη λύση τους όλα όσα αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης. Οι άκριτες, μεμονωμένες, άκαιρες και ασύντακτες αποτειχίσεις εις ουδέν θα ωφελήσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Απλά θα δώσουν τη χαρά στους οικουμενιστές να εξουδετερώσουν αγωνιστές κληρικούς και μοναχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.