Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Καλαβρύτων για Ιερώνυμο: "Έκρυβες ένα μοχθηρόν πρόσωπον και ένα αδίστακτον χαρακτήρα... όλα αυτά τα χρόνια;"!!!

Το 2012 ο Ιερώνυμος… αφόριζε τη διακοπή μισθοδοσίας του κλήρου από το κράτος


      Διαβάστε τι έγραψε σε βιβλίο του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε απόσπασμα βιβλίου του το 2012.

     «Ακούγονται σήμερα πλείστες όσες φωνές από διάφορους χώρους για διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου εκ μέρους του Δημοσίου. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει κυβέρνησις που θα επιχειρούσε το τόλμημα αυτό, ωθώντας σε δεινή περιπέτεια περίπου 10.000 οικογένειες και προσθέτοντας σωρεία προβλημάτων στα ήδη υπερπλεονάζοντα.

     Αυτό ασφαλώς προσθέτει προϋποθέτει την επιστροφή όλης της δημευθείσης περιουσίας της.
     Υπάρχει και άλλη πρόταση.
    Να συνεχίσουμε τη ζωή μας και την παράδοσή μας, χωρίς να προσθέσουμε προβλήματα άλλα στον ταλαιπωρημένο αυτό τόπο.
    Μέχρι τώρα το 96% αυτής της περιουσίας σχεδόν
λεηλατήθηκε ή εξυπηρέτησε μερικούς «καταφερτζήδες και τσαρλατάνους» που δυστυχώς καπηλεύθηκαν τα ιερά. Διασώζεται μόνο το 4% αυτής της περιουσίας.
     Λίγο, αλλά πολύ για να σηκώσει αυτήν την ώρα το βάρος και να ανακουφίσει τον λαό μας και την πατρίδα μας. Αυτό το υπόλοιπον της περιουσίας μας να αξιοποιηθεί καταλλήλως, ευπρεπώς και με διαφάνεια. Τα προϊόντα από αυτή την αξιοποίηση θα προορίζονται σε έργα διακονίας και φροντίδος των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και την εξυπηρέτηση του ανθρωπίνου προσώπου.
     Ως Αρχιεπίσκοπος αυτής της χώρας, αυτήν την δεύτερη πρόταση έχω να παρουσιάσω».
Από το βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄ «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου» ΑΘΗΝΑΙ 2012 προτάσεις σελ. 121.



Μετὰ ἀπ΄ αὐτὴ τὴν δημοσίευση καὶ τόσες ἄλλες, ποὺ καταδεικνύουν τὶς ἀνακολουθίες τοῦ κ.Ἱερώνυμου, ἀναρωτιόμαστε: Μήπως ὁ Καλαβρύτων τότε -ἐν μέρει τουλάχιστον- εἶχε δίκιο;

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ποὺ εἴδαμε  ...ἐδῶ.



«Απίστευτοι χαρακτηρισμοί Αμβρόσιου 


για το νυν Αρχιεπίσκοπο 

Είδα στο μπλόγκ σας την ανάρτηση «Σοβαρές καταγγελίες για τον Αμβρόσιο» και στέλνω το παρακάτω κείμενο (Υπ όψιν και για «Μικρός Αλεξανδρος ο Μακεδων».

Πρόκειται για μια Επιστολή του Αιγιαλείας Αμβρόσιου με «απίστευτους» χαρακτηρισμούς για τον νυν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την θρησκ. Αθην. εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞ. ΤΥΠΟΣ», αριθ. φύλ. 1240, 19/9/1997, σελίδα 6η. Κι όμως ο κ. Αμβρόσιος ήταν πρώτος-πρώτος στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου και στο ιστολόγιό του εκθείαζε κολακευτικά, αυτόν που πριν 10 χρόνια έβριζε! Στη συνέχεια, άρχισε πάλι τον κλεφτοπόλεμο εναντίον του.

Σήμερα στο μπλόγκ του (http://mkka.blogspot.com) κατατάσσει τον Αρχιεπίσκοπο πολιτικά στον αριστερό χώρο, ασφαλώς για να τον πλήξη. Τόση συνέπεια και αδελφοσύνη! Διαβάστε τι γράφει: «Μόνο ο Αρχιεπίσκοπός μας διαπίστωσε ότι οι αριστεροί είναι πιό θρήσκοι από τους δεξιούς. Με τον τρόπο αυτό όμως αυτοπροσδιορίστηκε!».


Να όμως και το δημοσίευμα στον «Ορθοδοξ. Τύπο»:

«Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, που την έστειλε στον συνάδελφό του Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο. Στην επιστολή αυτή περιέχονται σκληρότατες κρίσεις για τον κ. Ιερώνυμο. Μεταξύ άλλων γράφεται: “Αλήθεια, πώς κατώρθωσες και έκρυβες ένα τόσον απαίσιον χαρακτήρα όλα αυτά τα χρόνια; Έχεις γίνει αγνώριστος! Κάτω από ένα προσωπείον, με πολλήν τέχνην πράγματι, έκρυβες ένα μοχθηρόν πρόσωπον και ένα αδίστακτον χαρακτήρα! Δοξάζω τον Θεόν, διότι με ηξίωσε εγκαίρως να εννοήσω τι έκρυβες μέσα εις την ψυ-χήν σου και να σου το δηλώσω ευθαρσώς με την από 24.7.1995 επιστολήν μου… Όταν ένας Ιεράρχης ψεύδεται, συκοφαντή, συλλαμβάνεται επί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, νέμεται την Εξουσίαν, δέχεται αντιπαροχάς από τους επενδυτάς, πραγμα-τοποιεί κρουαζιέρας μαζί των, υποκρίνεται, ωθεί εις πλαστο-γραφίας, συνομολογεί χαριστικάς συμβάσεις, χωρίζει τους Αρχιερείς εις ημετέρους και μη, διορίζει τα μέλη Επιτροπών κατά βούλησιν, αναθέτει εις ταύτα άνευ διαγωνισμού Μελέτας έργων της τάξεως των 4 δισεκατομμυρίων δρχμ., διασπαθίζει το χρήμα της Εκκλησίας και σκανδαλίζει τον Λαόν του Θεού εις τι διαφέρει από τους κοσμικούς ανθρώπους, οι οποίοι λατρεύουν το χρήμα και διοικούν τον τόπον χωρίς φόβον Θεού;”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.