Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Καθηρημένος ο κ. Ιερώνυμος Λιάπης στη συνείδηση του πιστού κλήρου και λαού. Επιτακτική κρίνεται η παραίτησή του.

Κλήρος: «Παύουμε το μνημόσυνό σας… Δεν σας  δίνουμε  τις εισφορές των Ι. Ναών.

Δημοσιεύσατε το «πόθεν έσχες των Δεσποτάδων»
Βόμβα έθεσε η συμφωνία αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Λιάπη-Τσίπρα στην Εκκλησία!!


π. Παναγιώτης  Αυγέρης

            «Παραιτήσου Τώρα!»
 
    Είναι γενικώς παραδεκτό, ότι ο λαός διάκειται αρνητικά και εξαγριώθηκε με αφορμή τη στάση του αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφίας  των επισκόπων, τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για άλλα μείζονα  θέματα, που έχουν συσσωρευτεί εσχάτως  στην Εκκλησία και συνοψίζονται ως εξής: Η προδοτική  στάση  αρχιεπισκόπου και ιεραρχίας κατά τη σύναξη του Κολυμπαρίου της Κρήτης, που αλλοιώνει  το  Ορθόδοξο δόγμα δια του Οικουμενισμού.
   Οι γάμοι των ομοφιλοφύλων, οι «έμφυλες ταυτότητες», η αλλοίωση του χαρακτήρος του μαθήματος των θρησκευτικών και η μετατροπή του σε προπαγανδιστικό της αθεΐας και   κοινωνιολογίας των θρησκευμάτων,  οι νέες προγραμματιζόμενες ηλεκτρονικές  ταυτότητες, με αποκορύφωμα την μυστική συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα, που αποβάλλει 10.000 κληρικούς ως λειτουργούς του έθνους εντός και εκτός Ελλάδος,  προπαγανδίζοντας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  ότι θα κενωθούν θέσεις από το δημόσιο, για να προσληφθεί δήθεν αντίστοιχος αριθμός από νέους δημοσίους υπαλλήλους(!!). Η Εκκλησιαστική Περιουσία, η αλλαγή του συντάγματος και των σχετικών άρθρων που καθορίζουν τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως σωματείο, ανοίγουν «Κερκόπορτες» στον ήδη  εν εξελίξει  εξισλαμισμό της Ευρώπης. 
Απομένει η αξιοπρεπής έξοδος, όσο είναι νωρίς, δια της παραιτήσεως. 
   Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο αρχιεπίσκοπος και μερίδα επισκόπων εκβιάζονται άνωθεν, για να ενδώσουν και να αρπαχθεί η εναπομείνασα εκκλησιαστική περιουσία και να περιέλθει προς εκποίηση στα ειδικά κατοχικά ξένα ταμεία, όπου συμπεριελήφθησαν ήδη οι αρχαιότητες της πατρίδος μας.
     Η δεινή θέση στην  οποία περιήλθε ο Αρχιεπίσκοπος, φαίνεται από την άτακτη ματαίωση της προαναγγελθείσας  επισκέψεώς του  στη Λάρισα για να ενθρονίσει τον στενό  συνεργάτη του νέο επίσκοπο.  φόβοι επίσης που απέτρεψαν  να παραστούν πλέον των 25 άλλων ιεραρχών, προς αποφυγή των χειροτέρων. Γεγονός που οι  επισκοπικοί κύκλοι ανέλυσαν δεόντως.
   Το ατόπημα αυτό του Αρχιεπισκόπου δεν άφησε να πάει χαμένο το  Φανάρι και «οι Ηρακλείς του  θρόνου» άδραξαν την ευκαιρία και αντέδρασαν  προς εξωραϊσμό της «πονηράς  φαναριώτικης γραίας». Το Φανάρι βρήκε ευκαιρία να εισπηδήση  σε ξένη Εκκλησία. Είναι αρκούντως ισχυρή  η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης. Θα έπρεπε να συνοδευτεί με ανάλογο απόφαση της   Ιεράς Συνόδου των ιεραρχών της Δωδεκανήσου. Δεινή   η θέση του κ. Ιερωνύμου με αισθητές και διαφαινόμενες τις  κυκλοτερείς κινήσεις έσωθεν και έξωθεν.  Απομένει η αξιοπρεπής έξοδος, όσο είναι νωρίς,   δια της παραιτήσεως.
      Κλήρος και Λαός με πνεύμα εθνεγερσίας ζητούσε αφορμή να διαμαρτυρηθεί και αυτή την έδωσε προκλητικότατα  ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι αυλικοί του. Σηκώνουν τα λάβαρα, και σχεδιάζουν διαμαρτυρίες πρωτόγνωρες. «Τέρμα ο ραγιαδισμός. Θυσιάστηκαν χιλιάδες Ιερέων προτάξαντες  τα τίμια Ιερατικά τους στήθη για να σωθεί ο άγιος αυτός τόπος. Τώρα θα κιοτέψουμε, σε καιρό ειρήνης  από μια χούφτα ξενοκίνητων  εθνομηδενιστών ανήθικων και αθέων; Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες».  
Λένε αποφασισμένοι, όπως διαρρέεται, «Αρκετά ταπεινωθήκαμε σιωπώντες. Δεν θα αποκοιμήσουμε άλλο  το λαό του Θεού με ευσεβιστικά πυροτεχνήματα, μέθοδο  που ουδόλως  ενοχλεί τον Δεποτισμό και τους Κρατούντας,  αλλά προσευχητικώς, δυναμικώς και συνετώς  θα αγωνιστούμε  με όλα τα δραστικά μέσα  που έχουμε  στη φαρέτρα μας. Θα αποτελέσουν Κεραυνό εν αιθρία!»   
  Από τους γνωρίζοντας αναδύεται οργή για την αχρήστευση της Ιεραρχίας και των εντεταλμένων θεσμικών Οργάνων της, της οποίας δεν εξαιρούνται και μυστικώς διαβουλευόμενοι και φανεροί εν μέρει γενόμενοι στη δημόσια συνέντευξη Ιερωνύμου - Τσίπρα.
            Η κατάσταση είναι επιεικώς  εκρηκτική!     
1-    Προτείνουν παύση μνημοσύνου των επισκόπων και αντί αυτού να μνημονεύουν «υπέρ πάσης επισκοπής Ορθοδόξων, των ορθοτομούντων τον λόγον της σης αληθείας», όπως στο Άγιον Όρος επί πατριάρχου Αθηναγόρα, του οικουμενιστού.
2-    Διακοπή κάθε οικονομικής απόδοσης και παροχή (νόμιμη ή σιωπηρή) στις μητροπόλεις, δηλαδή τριμηνίες, έκτακτες εισφορές, δώρα κτλ.
3-    Να αποκλείσουν σε κάθε επίσκοπο την είσοδο στους ναούς.
4-  Να κηρυχθεί η Εκκλησία εν διωγμό
5 -    Προς αποφυγήν της απειλής να μετατραπεί η Εκκλησία σε «πρεσβυτεριανή», το σχέδιο προβλέπει την βεβαία   προσχώρηση δεκάδων επισκόπων, μητροπολιτών ή βοηθών, που θα συγκροτήσουν σύνοδο για τα περαιτέρω. Δηλαδή σχίσμα. 
    Η άθεη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιχειρεί δόλια και προπαγανδιστικά να φέρει σε δυσμένεια το λαό εναντίον της μητρός Εκκλησίας και του κλήρου, και σε ολομέτωπη σύγκρουση με τους δεσποτάδες. «Η πάλη των τάξεων» στους αριστερούς αποτελεί  μέθοδο αυτοελέγχου των κοινωνιών, «κοινωνικό αυτοματισμό».   
Ήδη η ενέργεια του αρχιεπισκόπου εν αγνοία της ιεραρχίας, κλήρου και λαού πυροδότησε ξεσηκωμό κατά του δεσποτισμού.
Κλήρος και λαός απαιτούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των Δεσποτάδων να δημοσιευθεί «το πόθεν έσχες», όπως στους βουλευτές.

   Οι ιερείς των ενοριών στενάζουν, διαμαρτυρόμενοι, ότι κατάντησαν συλλέκτες φόρων και σιτιστές  πατριωτών που συστηματικώς  πτωχοποιούν οι κυβερνήσεις και λαθροεισβολέων  που ο Σόρος και η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθούν για να αλώσουν τον Ιερό τούτο τόπο.  Λέγει  ο Γέροντας Γρηγόριος Α.Ο.: «Αὐτοὶ δὲν εἶναι πρόσφυγες, εἶναι κατακτητές, εἶναι οἱ ρώθωνες τοῦ διαβόλου,  είναι τα τέκνα του Μωάμεθ!»

  Επικαιροποίηση των εκκλησιαστικών σκανδάλων 
Δημοσιεύματα   αναμοχλεύουν με υπονοούμενα τις απειλές  επισκόπων και εκκλησιαστικών παραγόντων εναντίον του κ. Ιερωνύμου, για  παλαιές και για παλαιότερες υποθέσεις. Μας υπενθυμίζουν ότι στο μεγάλο σκάνδαλο διασπαθίσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας 1995-1998 εμπλεκόμενος ήτο και ο τότε μητροπολίτης Θηβών και νυν αρχιεπίσκοπος   κ. Ιερώνυμος με πέντε (5) κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.
  Μερικά κακουργήματα δυστυχώς με υπόγεια παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (1998-2008) μετετράπησαν σε πλημμελήματα και παρεγράφησαν, όχι όμως όλα. Φάκελοι βγαίνουν από τα συρτάρια και ξεσκονίζονται…  
Καθηρημένος ο κ. Ιερώνυμος Λιάπης στη συνείδηση του πιστού κλήρου και  λαού. Επιτακτική κρίνεται η παραίτησή του.
  Φωνή υδάτων πολλών, κέλευσις της συνειδήσεως του πληρώματος «Ιερώνυμε, παραιτήσου, εγκατέλειψε το θρόνο για να επέλθει νηνεμία. Εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ΑΝΑΞΙΟΣ οιακοστρόφος της Νηός της Ελλαδικής Εκκλησίας».
 
                                                                                     π. Παναγιώτης  Αυγέρης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/11/18, 11:24 π.μ.

    Μονο θλιψη προξενει η ειδηση.Διακοπη μνημοσυνου των επισκοπων επειδη θιγονται τα προσωπικα τους συμφεροντα...Η αποτειχιση απο την αιρεση αποτελει για αυτους αγνωστη λεξη!Και το χειροτερο δεν ντεπονται καθολου τους ανθρωπους και δεν φοβουνται τον Θεο.Μεγιστο καταντημα.
    ΜΕΛΑΝΗ ΜΟΝΑΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.