Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

"Οι διαπραγματεύσεις για την Αυτοκεφαλία καθοδηγούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία"!

 Μπάτσκας Ειρηναίος:

 «Χρειάζεται να αγνοήσουμε, ακόμη και να περιφρονήσουμε, κάθε νέα πολιτική εξέλιξη, διότι οδηγεί στον παραλογισμό και την καταστροφή της εκκλησιαστικής τάξης»



 Πως θα γίνει πάλι το σύστημα των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών παράγων ενότητας και όχι παράγων διχόνοιας και σχίσματος, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα;...
Στο παρελθόν ήταν δυνατό να λάβει κανείς υπόψιν την πολιτική διοργάνωση και διοίκηση.
Σε αυτήν την νέα εποχή χρειάζεται να αγνοήσουμε, ακόμη και να περιφρονήσουμε, κάθε νέα πολιτική εξέλιξη, διότι οδηγεί στον παραλογισμό και την καταστροφή της εκκλησιαστικής τάξης.
Αναλογιστείτε το εξής. Η εποχή μας της παγκοσμιοποίησης, των τεμαχισμένων χωρών και της δημιουργίας εχθροτήτων. Οι σκοτεινές δυνάμεις δημιουργούν βαθύτατη εχθρότητα σε όμοιους ανθρώπους. Για αιώνες ήταν όμοιοι, Σέρβοι-Μαυροβούνιοι, Ουκρανοί-Ρώσοι. Όμοιοι, αδελφοί. Αλλά θέλουν να τους μετατρέψουν σε εχθρούς για να εκπληρώσουν τους δικούς τους στόχους. Σε έναν τέτοιο κόσμο δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι.

Οι διαπραγματεύσεις για την Αυτοκεφαλία καθοδηγούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία. Ο Ουκρανός Πρόεδρος που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, συμπεριφέρεται σαν Βυζαντινός Αυτοκράτορας. Ούτε οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες δεν τολμούσαν να ανακατεύονται τόσο απροκάλυπτα στα θέματα της Εκκλησίας. Στα Σκόπια έχουμε έναν Μεθοδιστή Πρόεδρο, στο Μαυροβούνιο έχουμε έναν άθεο Πρόεδρο που ανακατεύεται. Η Εκκλησία πρέπει να υπερασπίσει την ελευθερία που της έδωσε ο Χριστός από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
Επίσης πρέπει να προσευχόμαστε στον Κύριο να μας δίνει ανθρώπους όπως τον δικό μας τον Άγιο Σάββα ή τον Άγιο Τύχωνα τον Πατριάρχη στην χώρα του, και πολλούς άλλους συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Αγίων μας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα λυγίσουν μπροστά στις πιέσεις.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μετά την θριαμβική ανακοίνωση ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους Επισκόπους της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, που δεν ενημερώθηκαν καν, θα συμμετέχουν σε αυτήν την δημιουργία της «Νέας» Ενωμένης Εκκλησίας στην Ουκρανία, μόνο ένας τιτουλάριος Μητροπολίτης συμφώνησε και Μητροπολίτης που έχει Επισκοπή, αλλά όταν ενημερώθηκε από τον Κλήρο και τον πιστό λαό ότι μπορεί να πάει μόνος του χωρίς αυτούς, διότι δεν είναι οι αποσκευές του, και ότι αυτοί θα παραμείνουν στην κανονική Εκκλησία, τότε αποφάσισε να μείνει μακρυά από τους σχισματικούς.
***
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.
Σχετικό:
Για τον «Αυτοκράτορα Ποροσένκο», που ενεργεί με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου, διαβάστε εδώ: Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απήγαγε Επίσκοπο (της κανονικής Εκκλησίας) «για να μιλήσει με τον Πρόεδρο»
[Σύμφωνα με τον Αρχιερέα Alexander Bakhov, υπεύθυνο του νομικού τμήματος της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, ο Επίσκοπος αυτός απήχθη για να «οδηγηθεί» στην «ενωτική σύνοδο» που θα γίνει αύριο στο Κίεβο.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.