Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξελέγη επικεφαλής της Εκκλησίας στην Ουκρανία

epifanios43

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος του "Πατριαρχείου Κιέβου" να εξελέγη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, Επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός έλαβε τους περισσότερους ψήφους, μετά από επιθυμία του Πατριάρχη Φιλαρέτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου.
Ο νέος Επικεφαλής δέχθηκε τις ευχές όλων των συμμετεχόντων, και αμέσως μετά τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας.
Αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία ενώπιον του Ναού της Αγίας
Σοφίας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και ο νέος Επικεφαλής της Ουκρανικης Εκκλησίας απευθύνουν μήνυμα προς τον Ουκρανικό λαό.
"Σας ευχαριστώ όλους όσους είναι παρόντες εδώ στην πλατεία, διότι συμμετείχατε και εσείς σε αυτό το ιστορικό γεγονός" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε: "Μπορέσαμε να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε μια ενιαία Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία με τις κοινές προσπάθειές μας.Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας στην αγιότητα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο που έκανε ένα τόσο αποφασιστικό βήμα προς την αναγνώριση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας".




1544888687 5707


Πηγή



Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

«Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» - τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά την ομιλία του στην «Ενωτική Σύνοδο».
Επίσης ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν ηταν, δεν είναι, και δεν θα είναι πλέον κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας».
Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενέκρινε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την ανεξαρτησία της εκκλησίας της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας.
«Σήμερα κερδίζουμε την πνευματική ανεξαρτησία μας, η οποία μπορεί να συγκριθεί με επίτευξη πολιτικής ανεξαρτησίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.
Τέλος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχήθηκε σε όλους καλή ψηφοφορία, τονίζοντας παράλληλα ότι "σήμερα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία".

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη ηταν μητροπολιτης και τωρα πατριαρχης,αυτο ειναι σιγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/18, 11:47 μ.μ.

    Τώρα έχουμε νύν Πατρ.Επιφάνιο,τον Σχιματικό Πατρ.Φιλαρετο,και τον πρώην Πατρ.Ονούφριο στην Ουκρανία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.