Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Βουβοί και ανύπαρκτοι πλέον ως ορθόδοξοι -Ποιμένες και πιστοί- παρακολουθούν την εδραίωση της Παναιρέσεως!




Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ρουμανία – Συνάντηση με Πατριάρχη Δανιήλ


ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφίχθη σήμερα στο Βουκουρέστι όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου Νήφων.


Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βουκουρεστίου κ. Δανιήλ και τα μέλη της Συνόδου, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους ρουμάνους ιερείς είπε: «Ήρθα εδώ ως προσκυνητής που θέλει να δει την εικόνα του Κυρίου στην εικόνα των αδελφών».
Ακολουθως ο κ. Φραγκίσκος, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Δανιήλ, επισκέφθηκε τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστιου.
Ο ρουμάνος προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο μήνυμά του για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στους Ορθόδοξους Ρουμάνους στην Ιταλία και σε άλλες χώρες όπου η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διέθεσε στη Ρουμανική Ορθόδοξη Κοινότητα 426 τόπους λατρείας, 306 στην Ιταλία και 120 σε άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη .
Μετά την παρουσίαση της ομιλίας, ο Πατριάρχης Δανιήλ προσέφερε στον Πάπα Φραγκίσκο μια εικόνα με τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τον προστάτη της Ρουμανίας και του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.
Ακολούθησε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Ιησού στους μαθητές του ότι δεν τους αφήσεις μόνους, για αυτό και μας δίνει την εμπιστοσύνη να δεχτούμε και να δεχόμαστε τον αδελφό μας ως δώρο».
Ο Πάπας Φραγκίσκος  θα παραμείνει στη Ρουμανία μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.
Photo credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru    Basilica.ro / Raluca Ene

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.