Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οι περί τους π. Θ. Ζήση-Ν. Μανώλη, που -δυστυχώς- απορρίπτουν το "ο κοινωνών ακοινωνήτω" για την αίρεση, το επικαλούνται ΟΡΘΟΤΑΤΑ βέβαια, αλλά και ανερυθρίαστα για το σχίσμα!



Άσπρο Μαύρο:

 Το σχίσμα Μόσχας – Φαναρίου στο Ουκρανικό γίνεται επικίνδυνο


Το σχίσμα Μόσχας – Φαναρίου στο Ουκρανικό γίνεται επικίνδυνο για όσους κοινωνούν με τους ακοινώνητους

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Θα παραθέσουμε με χρονολογική σειρά την εξέλιξη των γεγονότων τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.  


24/5/2019 Πραγματοποιήθηκε η σύνοδος της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία και εξέλεξε τον “πρώτο Έλληνα Επίσκοπο” στη χώρα.

27/5/2019 “Χαρές και πανηγύρια” του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως
“Στη Χειροτονία του νέου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργών μετά του
Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, ο οποίος ετέλεσε την εις Επίσκοπον Χειροτονία του νεοεκλεγέντος πρώτου Έλληνα Επισκόπου στη χώρα”.

24/5/2019 Η άποψη του Πατριαρχείου Μόσχας
«Η εκλογή ενός αρχιμανδρίτη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας ως «επισκόπου» της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας δεν θα προσθέσει κανονικότητα σε αυτήν και δεν συμβάλλει στην ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, δήλωσε ο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας, για τις Σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, Βλαντίμιρ Λεγκοϊντα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση. Η Σύνοδος της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας, «αποφάσισε ότι ένας Επιφάνιος (σ.σ αναφερόμενος στον επικεφαλής της νέας εκκλησίας) είναι καλός, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτεροι, γι ‘αυτό εξέλεξαν τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως «επίσκοπο» της Ορθοδόξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. (Αυτοί) βασίστηκαν στο γεγονός ότι η συμμετοχή κανονικών Ορθοδόξων εκκλησιών, με την παρουσία τους στην «επισκοπή» της (σχισματικής) Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα προσθέσει σε αυτήν και την κανονικότητα, που θα συμβάλει στην αναγνώριση αυτής της δομής από άλλες εκκλησίες, πρόσθεσε ο Λεγκοϊντα.

30/5/2019 “Χαρές και πανηγύρια” του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (μέρος ΙΙ)
Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε σήμερα ο ελληνικής καταγωγής «Επίσκοπος» Επιφάνιος της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας, ο οποίος εξελέγη πριν από λίγες ημέρες σε αυτό το αξίωμα.
Σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, «ο νέος Επίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος, εκ της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας (…) έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
«Ο Επίσκοπος Ολβίας διεβίβασε τον σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, καθώς και των περί αυτόν Αρχιερέων, προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως».
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος «ευχήθηκε στον Επίσκοπο Επιφάνιο καλή και ευδόκιμη αρχιερατεία προς όφελος του εν Ουκρανία λαού του Θεού και ιδιαιτέρως των εκεί Ελλήνων Ορθοδόξων».
«Σημειώνεται ότι ο Επίσκοπος Ολβίας είναι η πρώτη Αρχιερατική εκλογή και χειροτονία από την απόδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας από τη Μητέρα της Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως», καταλήγει η ανακοίνωση.

31/5/2019 Η παραφωνία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος
Επίσκεψη από τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, εδέχθη το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στο Γραφείο του στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Ο Ποιμενάρχης μας υπεδέχθη εγκαρδίως το νέο Επίσκοπο κ. Επιφάνιο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εις τον Θεοφιλέστατο μακρά, υγιή και καλλίκαρπο Αρχιερατεία και με δύναμη Θεού να διακονεί τους Έλληνες Χριστιανούς της Ουκρανίας.

Ας σκεφτεί διπλά ο μητροπολίτης Φθιώτιδος ποιους τιμά. Άραγε επέλεξε στρατόπεδο στο Ουκρανικό; Πόσο υγιής και καλλίκαρπος μπορεί να είναι η διακονία ενός ακοινώνητου Επισκόπου;
Το μαύρο της αίρεσης, άσπρο της Ορθοδοξίας δεν γίνεται.   

    Σχόλιο:  Ας σκεφτούν διπλά και τριπλά οι Θεσ/νικείς πατέρες: Πόσο υγιής και καλλίκαρπος μπορεί να είναι η κοινωνία των οικουμενιστών και όσων κοινωνούν μαζί τους ακοινώνητου Επισκόπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.