Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μήνυμα ενότητος από γ. Σάββα Λαυρεώτη: ----"Κοινός μας εχθρός είναι ο Οικουμενισμός... Προσπαθούν να μας διχάσουν. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα. Θα προχωρήσουμε ενωμένοι. Χωρίς εγωϊσμούς και πρωτοκαθεδρίες"!




26/7/2017. ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΕΩΤΗΣ - Ι.Μ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ   

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/7/17, 11:14 π.μ.

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/17, 2:04 μ.μ.

    Χρειαζόμαστε τήν ενότητα. Εν αληθεία πάντοτε φυσικά, έτσι όπως τήν είπαν οί πατέρες στήν Αγία Παρασκευή. Καί εμείς αυτό ευχόμεθα. Ενωμένοι στόν αγώνα κατά τής αιρέσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/17, 12:00 π.μ.

    Πως θα αναγνωρισουμε τους οικουμενιστες στις ενοριες οσοι δεν εχουμε μεγαλη εμπειρια σε θεολογικα θεματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/17, 12:23 μ.μ.

    Καλημερα σας.
    Ειμαι ενας ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις στα θεολογικα θεματα.Εχω διαβασει αρκετα βιβλια ομως οι γνωσεις μου παραμενουν ελαχιστες.Πηγαινω στην εκκλησια να αναψω ενα κερακι να προσευχηθω χωρις ομως να ειμαι σε θεση να πω οτι παρακολουθω ολες τις λειτουργιες...ολες τις ακολουθιες.Ομως τιμω την θρησκευτικη μας παραδοση ετσι ομως μου την εμαθε και μου τυν μετεφερε η καλη γιαγια μου.Αυτη την ορθοδοξη πιστη των απλων εκεινων ανθρωπων θελω να διαφυλαξω και με αυτην θελω να πορευομαι στην ζωη μου.Πραγματικα βλεπω γυρω μου και παρατηρω οτι πολλα πραγματα εχουν αλλαξει απλα κατι μου λεει οτι αλλαζουν καθημερινα με ραγδαιο ρυθμο πια και απλα τα δεχομαστε χωρις να συνειδητοποιουμε τι γινεται.Βλεπω μια προσπαθεια να απομακρυνουν τον κοσμο και απο τον Αγιο Παισιο και τον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο.Τα διαβαζω καθημερινα τα βλεπω...Για αρχη μας προσφερεται ενα μοντελο ορθοδοξιας το οποιο εμας που δεν εχουμε μεγαλη σχεση με την εκκλησια μας βολευει.....και μιλαω πρωτα για τον εαυτο μου.Φαε και ελα να κοινωνησεις......ενταξει Μεγαλη Παρασκευη ειναι φαε θαλασσινα το νεο εθιμο.Εγω θυμαμαι την γιαγια μου απο μικρα να μας νηστευει αυστηροτατα την Μεγαλη Εβδομαδα.Και μαλιστα ουτε τραπεζι στρωναμε....η ιδια δε ολη μερα επινε αραιωμενο νερο με ξυδι...Βεβαια εμενα μου αρεσει να προσαρμοζονται τα πραγματα στις δικες μου αναγκες γιατι ετσι και τον εαυτο μου θεωρω καλη χριστιανη και δεν πολυζοριζομαι σε θεματα νηστειας...κλπ.Ομως καταλαβα οτι εδω ειναι το λαθος και η παγιδα...και πραγματικα πιστευω οτι στη συγχυση που βρισκομαι εγω βρισκονται και αλλοι ανθρωποι οι οποιοι δεν εχουν πολλες γνωσεις.Ομως κατι δεν παει καλα και το νιωθω....Θυμαμαι τα λογια νομιζω του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου που ελεγε οτι θα περπατατε μερες να βρειτε καποιον να σας μιλησει για τον Χριστο.Αυτο ακριβως νιωθω τωρα....με τοσους ιερεις γυρω τοσες εκκλησιες φοβαμαι οτι πρεπει πια να αρχισω να ψαχνω τον ιερεα που θα μου μιλησει για τον Χριστο.Νιωθω αυτη την μοναξια και τον φοβο....μηπως βρεθω σε εναν ναο στον οποιον ουσιαστικα δεν θα λατρευεται ο Χριστος.Εχω ρωτησει ιερεις μοναχους για τον οικουμενισμο και μου λενε να μην ανησυχω.Μαλιστα ουτε ενας ιερεας που εχω ρωτησει δεν εχει παραδεχτει οτι ζουμε στην εποχη του αντιχριστου.Ρωτησα εναν μοναχο για αυτα που ελεγε ο Αγιος Παισιος και μου ειπε οτι δεν ελεγε αυτα που του αποδιδουν και οτι στην αρχη τα ελεγε αλλα αργοτερα ελεγε αλλα κλπ.Αυτο που θελω ναπω ειναι οτι οπως εγω πολλοι ανθρωποι βρισκονται σε συγχυση....Αυτο το λεω διοτι καποιος ιερεας μου ειπε καποτε οτι εμεις το ποιμνιο ακολουθουμε τους ιερεις χωρις να εχουμε καμμια ευθυνη αφου ειμαστε υποχρεωμενοι να ακολουθουμε αυτους.Σταματω εδω....θα ειχα και αλλα να πω.Ελπιζω ο Θεος να με βοηθησει να βρω τον σωστο δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ευχόμαστε κι εμείς ολόψυχα. Όποιος ειλικρινά ψάχνει, ήδη βρίσκεται στο δρόμο του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.