Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής    Η πείρα δια της πράξεως, αποκτάται με χρόνους... Η δε χάρις, είναι χάρισμα εξαρτώμενον από τον Θεόν, και διδόμενον αναλογία θερμότητος πίστεως, ταπεινώσεως, και καλής προαιρέσεως... 
~ Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής 
Πηγή

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/10/17, 9:57 π.μ.

  "Δεκάφωνος πνευματοκίνητος σάλπιγξ." Το βιβλίο του Αγίου Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή.Είπε,από την εμπειρία του, ότι άλλο πράγμα είναι η πράξη της αγάπης,και άλλο πράγμα είναι η ζωντανή ενέργεια της αγάπης για όλους τους ανθρώπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/10/17, 12:12 μ.μ.

   Η δεκάφωνος πνευματοκίνητος σάλπιγξ βρίσκεται μέσα στο βιβλίο του γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού με τίτλο "ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής".

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος12/10/17, 11:13 π.μ.

  Μέγας Άγιος!Η αγία κάρα του φυλάσσεται στην Αριζόνα Αμερικής,στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου,και με την βοήθεία της και την επίκληση του αγίου γέροντα Ιωσήφ,έχει κάνει αμέτρητα θαύματα μέχρι σήμερα ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθείτης και έχει προσελκύσει στον χριστιανισμό χιλιάδες ψυχές!Την βοήθεία σου να έχουμε Άγιε γέροντα Ιωσήφ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/10/17, 8:25 μ.μ.

  Το βιβλίο που πραγματικά συναρπάζει όμως,είναι το βιβλίο του γέροντα Εφραίμ του Φιλοθείτη με τίτλο "ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο ησυχαστής".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.