Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

Προκλητική αβάντα στο Μόναχο για τους μικτούς γάμουςkatanixis.gr: Από τελετές δεν προλαβαίνουμε είναι η αλήθεια, το επιβάλλουν και οι μέρες.Στην ανακοίνωση όμως της Ι.Μ. Γερμανίας πως στην κοπή της Βασιλόπιτας στο Μόναχο: "Συγκινητική ήταν η επίδοση των τεμαχίων, της Ελλάδας και της Βαυαρίας στα δύο αδέλφια, τον δωδεκάχρονο Ηλία και την δεκάχρονη Ελεάνα Οικονομίδης που προέρχονται από μεικτό γάμο και υπηρετούν, ως παπαδάκια, στονΝαό κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή", έχουμε δύο παρατηρήσεις.
Η πρώτη είναι πως αν στο μέλλον νομιμοποιηθεί στο Μόναχο η κτηνοβασία, θα μοιράζουν συγκινημένοι βασιλόπιτα στον Χανς και τη σκυλίτσα του; Δεν θα πρέπει ο κάθε Χανς να γνωρίζει τι είναι η Ορθοδοξία και πως η κτηνοβασία είναι βαρύτατο ηθικό αμάρτημα;
Χρησιμοποιούνται 
δύο ανήλικα παιδάκια, για να φορτίσουν συγκινησιακά, την λάθος επιλογή των Ορθοδόξων της διασποράς να νομιμοποιήσουν τους μικτούς γάμους; Αυτό είναι παιδαγωγικά ολέθριο και ποιμαντικά εγκληματικό.
Η δεύτερη παρατήρηση, παπαδάκι και το κορίτσι; Μήπως οι φίλοι και αναγνώστες μας να μας στείλουν κάποιες λεπτομέρειες να ρίξουμε φως στην υπόθεση; Η πρακτική αυτή που μεθοδεύεται από τον Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, με τις "Διακόνισσες", γίνεται για να καταλήξουμε στη χειροτονία των γυναικών!
Ο Θεός βοηθός
Πρωτοχρονιά στο Μόναχο
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευχές για ένα καλύτερο έτος για την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, εόρτασαν οι ελληνορθόδοξοι πιστοί της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου την ανατολή του Νέου Έτους 2018 στο Μόναχο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία Κοπής της Βασιλόπιττας από τον προιστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Σιώμο, πλαισιούμενο από τον καλλικέλαδο 89 ετών Πρεσβύτερο-Οικονόμο Πλούταρχο Κωσταντινίδη και τον ιερολογιώτατο Διάκονο π. Νικόλαο Τζώρτζη. Παρέστησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, οι οποίοι για λόγους ελαφράς ασθενείας δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στη Θεία Λειτουργία. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν καλλικέλαδα ο καθηγητής του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Βλέτσης και ο αρχιψάλτης κ. Πασχάλης Δουγαλής με τη χορωδία του.
Στην κοπή της Βασιλόπιττας ο Αρχιμανδρίτης π. Σιώμος, αφιέρωσε τα πρώτα τεμάχια του άρτου στον Σωτήρα και Λυτρωτή, στην Παναγία Μητέρα και στον άγιο Βασίλειο. Αναφέρθηκε στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και στον Ποιμενάρχη μας κ. Αυγουστίνο και επέδωσε το τεμάχιον άρτου στον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, π. Απόστολο Μαλαμούση.
Ακολούθως επέδωσε τον άρτο στους συμπρεσβυτέρους, στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, στο Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟ και στην εορτάζουσα πρόεδρο του κ. Βασιλεία Τριάρχη-Χέρμανν, στην κ. Αναστασία Ντίκ, μέλος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Ευρώπης, στον κ. Θεόδωρο Σιακαβάρα, μέλος του Συλλόγου Κοζανιτών, στους Επιτρόπους και στην κ. Αγάπη Σιακαβάρα, την μακροβιώτερη και αρχαιὀτερη κυρία της Ορθόδοξης Διακονίας της Ενορίας, στους Ψάλτες και στο λοιπό εκκλησίασμα.
Συγκινητική ήταν η επίδοση των τεμαχίων, της Ελλάδας και της Βαυαρίας στα δύο αδέλφια, τον δωδεκάχρονο Ηλία και την δεκάχρονη Ελεάνα Οικονομίδης που προέρχονται από μεικτό γάμο και υπηρετούν, ως παπαδάκια, στον Ναό κάθε Κυριακή και μεγάλη εορτή.
Τη νοστιμώτατη Βασιλόπιττα παρεσκεύασαν οι δύο χαριτωμένες νεαρές αδελφές ζαχαροπλάστριες του Μονάχου Θεοδώρα και Ζωή Παλιού.Το νόμισμα το βρήκε η κ. Όλγα Συρανίδου, η οποία υπηρετεί εθελοντικά και αφιλοκερδώς την Ενορία, φροντίζοντας για τη γενική καθαριότητα του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.