Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ορατή ενότητα των Εκκλησιών και η ορατή ...διάσπαση των αντι-Οικουμενιστών!

Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.

Οι  Οικουμενιστές  θέλουν να σπάσουν την «περιορισμένη δογματική όψη των πραγμάτων» με συμπροσευχές κι ανακηρύσσουν την παγκόσμια χριστιανική ενότητα.

Οι  αντι-οικουμενιστές  προσπαθούν να τους σταματήσουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο:
    α) με το να κοινωνούν και να συμπροσεύχονται με τους Οικουμενιστές (κατ’ Οικονομίαν βεβαίως, βεβαίως) και 
    β) με το να διακηρύττουν και να επιμένουν στην μεταξύ τους …διάσπαση για θέματα που δεν είναι του παρόντος και δεν προϋποθέτουν την διακοπή μνημοσύνου! 

Οικουμενιστική συμπροσευχή
στο Augsburg της Γερμανίας


    Οικουμενιστική λειτουργία στον παπικό ναό της αγ. Άννας στο Augsburg. Από αριστερά Bischof Wiesemann, Regionalbischof Grabow, Bischof Zdarsa, Πρωτοπρεσβύτερος Mύρων, Prälat Meier Πρωτοπρεσβύτερος Mαλαμούσης, Bischof Rückert (v.l.), Foto: ACK

Μεταφράζω κάποια σημεία (Ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο ἐδῶ) 
     (21.01.2018).  Το όραμα των Εκκλησιών για την Οικουμένη μπορεί μόνο να είναι η ορατή ενότητα των Εκκλησιών. Αυτό επιβεβαίωσε ο παπικός επίσκοπος Karl-Heinz Wiesemann (Speyer), πρόεδρος της εργασιακής ομάδας εκκλησιών της Γερμανίας (ACK), στην κεντρική λειτουργία με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών στις 21.01 στο Augsburg. Ο Wiesemann βλέπει την κοινή στροφή των Εκκλησιών προς τον Χριστό ως ευκαιρία να ξεπεραστούν  τα δογματικά  στεγανά και να ανοιχτούν οι εκκλησίες σε μία κοινή πίστη.
     Ο Θεός μας ελευθερώνει όλους από κάθε είδους σκλαβιά και εκμετάλλευση είναι το μήνυμα της εκδηλώσεως.

      Παράλληλα με την Γερμανία, ο Μητροπολίτητς Αυστρίας Αρσένιος Καρδαμάκης δήλωσε στο αυστριακό στούντιο Ωμέγα:
    «Οι Χριστιανοί κάθε δόγματος χρειαζόμαστε μεγαλύτερη επιθυμία για ενότητα κυρίως στην Θεία Ευχαριστία» (ἐδῶ). 



    Τώρα, τι θα πουν αυτοί που γράφουν μελέτες για οικονομίες και «ευσεβείς ιερείς», δυνητικές αποτειχίσεις και αγώνα άνευ κόστους; Ότι κακώς πράττουν οι Οικουμενιστές; Μα αυτό το κακό το πράττουν εδώ και δεκαετίες; Ότι έχουν γνώση οι φύλακες; Μα αυτό το λένε εδώ και δεκαετίες; Ότι άλλοι φταίνε; Μα κι αυτό το λένε εδώ και δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.