Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Το θάνατο από το σχίσμα τον βλέπει. Ο θάνατος από την αίρεση δεν τον ενδιαφέρει!

Κύριλλος:
Ουκρανοί πολιτικοί οδηγούν τους πιστούς σε «πνευματικό θάνατο»


«Σήμερα όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για το πώς η εξαπάτηση παραπλανά τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει στους πολίτες που βιώνουν για την ώρα μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Τους παρουσιάζεται ένας λάθος δρόμος, που έλκει τους ανθρώπους μακριά από την γνήσια εκκλησία, που τους προτείνει να παραδώσουν την ψυχή τους στους απατεώνες και δουν μία σχισματική κοινότητα ως μία ευλογημένη εκκλησία. Αυτός είναι ο δρόμος για το πνευματικό πουθενά, είναι ο δρόμος για τον θάνατο» δήλωσε ο Κύριλλος.
Εκφράζει την πεποίθηση ότι ήταν η εκκλησία που έπρεπε «να το πει αυτό δυνατά».
«Και όταν οι πολιτικοί σπρώχνουν τον κόσμο σε αυτόν τον δρόμο, όταν κάνουν τους ανθρώπους να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας υποσχέσεις ή απειλές, τότε οι άνθρωποι χρειάζονται μεγάλη πνευματική δύναμη προκειμένου να μην πέσουν θύματα αυτών των ψεμάτων» ανέφερε κλείνοντας ο πατριάρχης.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος», όπου η μη-κανονική εκκλησία εξέλεξε ως προκαθήμενο της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.
Σχολιάζοντας σχετικά το Πατριαρχείο της Μόσχας έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών που θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.
Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει ήδη διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.