Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά με ...Οικουμενιστική Πίστη; --Και η προώθηση των εκκοσμικευμένων "Προσκηνυματικών Περιηγήσεων" καλά κρατεί!

Πατριάρχης Μόσχας:  Οι Αδελφές Εκκλησίες Ελλάδος και Ρωσίας θα πρέπει να μείνουν, πάντα ενωμένες εν Χριστώ



Πατριάρχης Μόσχας προς αντιπροσωπεία Ελλαδικής Εκκλησίας:  Οι Αδελφές Εκκλησίες Ελλάδος και Ρωσίας θα πρέπει να μείνουν, όπως και οι λαοί τους, πάντα ενωμένες εν Χριστώ
     Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, που αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ. Χρήστο Πετρέα, Μέλος, και κ. Μάριο Μάγκο, Συνεργάτη αυτού, που βρίσκεται στην Μόσχα συμμετέχοντας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 (12-16 Μαρτίου 2019), έγινε δεκτή από τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλο, το απόγευμα της Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στην Ανδρώα Ιερά Μονή Novospassky, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Μόσχας, όπου ο Αγιώτατος Πατριάρχης συμμετείχε στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και της Αναγνώσεως μέρους του Μεγάλου Κανόνος, όπως συνηθίζεται στο Ρωσικό Τυπικό. Στην δίωρη Ακολουθία συμμετείχαν όρθιοι, πλήθος Μοσχοβιτών – πιστών, κάθε ηλικίας, οι οποίοι ξεχώριζαν για την πρωτοφανή ευλάβεια και την εκκλησιαστική ησυχία και τάξη.
Ο Πατριάρχης Μόσχας με εγκάρδια θερμότητα, δέχθηκε σε ακρόαση – συνάντηση τον επικεφαλής και τα Μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, που συνοδευόταν και από τον Αξιότιμο κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας.
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία και επίσκεψη της Αντιπροσωπείας, παρεκάλεσε τον π. Σπυρίδωνα να μεταφέρει τις θερμές αδελφικές ευχές και ασπασμούς του, προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τα Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις πατρικές του ευχές προς τους Έλληνες, τονίζοντας ότι«…. οι Αδελφές Εκκλησίες Ελλάδος και Ρωσίας θα πρέπει να μείνουν, όπως και οι λαοί τους, πάντα ενωμένες εν Χριστώ, και έξω και μακριά από γνωστά κέντρα, τα οποία αποδεδειγμένα, δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και Πίστη, και δημιουργούν κατά καιρούς προβλήματα με σκοπό την μεταξύ ημών διάσπαση, με απρόβλεπτες συνέπειες».
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, στην αντιφώνηση του προς τον Αγιώτατο Πατριάρχη, καθηκόντως μετέφερε τις αδελφικές ευχές και ευχαριστίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και της Ιεράς Συνόδου, για την υποδοχή εκ μέρους της Εκκλησίας της Ρωσίας, με αφορμή την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2019, αναφέρθηκε στις πολύχρονες μέχρι σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου, η οποία μετεδίδετο ζωντανά από τοπικά κανάλια τηλεοράσεως και ραδιοφώνου, ο Αγιώτατος Πατριάρχης κκ. Κύριλλος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μίλησε με αφορμή την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, «για την αναγκαιότητα όλοι οι πιστοί να αποκτήσουν την σωφροσύνη και την ταπείνωση στη ζωή και στα έργα τους». Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνάντηση με την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, και την συνεχιζόμενη επί πολλά έτη, επιτυχή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Διεθνείς Εκθέσεις της Ρωσίας, επαινώντας τον π. Σπυρίδωνα για το έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και την προσωπική του συμβολή σε αυτό.
Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου θα παραμείνει στη Ρωσία μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2019, τελευταία ημέρα της Έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.