Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Επιτέλους.

Η αδελφότητα "Ο Μέγας Βασίλειος" (του ΣΩΤΗΡΑ), ανέλαβε ΔΡΑΣΗ !!! Καμαρώστε ...

Επί τέλους, η γνωστή (συντηρητική) αδελφότητα "Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ" (σχετίζεται με την αδελφότητα του Σωτήρα)  έστω και καθυστερημένα ΜΙΛΗΣΕ και κυρίως, ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ!
  • Όχι, για τους ισλαμιστές που κατακλύζουν την Ευρώπη και απειλούν να την αλλοιώσουν φυλετικά, εθνολογικά, θρησκευτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά. 
  • Ούτε πήγε έξω από κάποιο πολυκατάστημα για να διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής 
  • Ούτε στο gay pride πήγαν να διαδηλώσουν (μέχρι και η συγκέντρωση στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, πέρσι δεν έγινε και περιορίστηκε μόνον σε αγρυπνία, υπό την "ευλογία" φυσικά "του "Ανθίμου").
  • Ούτε για τους προδότες που υποθήκευσαν μέχρι το μεδούλι την πατρίδα μας και την γέμισαν με ανέργους και μας πίνουν το μεδούλι με χαράτσια και προκαταβολικούς φόρους και οδήγησαν τόσους Έλληνες στην αυτοκτονία βγήκαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν.
  • Ούτε τέλος για την αχρήματη κοινωνία και τις υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα και το νέο περιουσιολόγιο και την νέα ταυτότητα.
  • Ούτε φυσικά για τον Οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία. Είμαστε ευυπόληπτοι πολίτες. Δεν είναι καιρός να παίζουμε το κεφάλι μας κορώνα-γράμματα..Πειράματα θα κάνουμε με την αντοχή του "Σουλτάνου" και των "Πασάδων"; Βλέπεις τι παθαίνουν όσοι ελάχιστοι θεολόγοι ή ιερείς τολμούν και ελέγχουν τις παραβιάσεις των ιερών κανόνων; "Μαύρο φίδι που τους έφαγε". Δεν είναι καιρός για παλικαριές.
Τίποτε από όλα αυτά λοιπόν δεν αποτέλεσαν αφορμή για δράση.

Η αδελφότητα του Μεγάλου Βασιλείου όμως, αποφάσισε να μαζέψει "τρόφιμα για τους πρόσφυγες
(όταν γράφουν "πρόσφυγες" εννοούν τους λαθρομετανάστες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέους άντρες, από κάθε γωνιά της Αφρικής, της Ασίας κλπ)
Έβγαλαν λοιπόν αφίσα
και μας ζητάνε να δώσουμε (στην Αθήνα):
Αδιάβροχα, Μπουφάν, Κάλτσες, Κουβέρτες Fleece, Ζακέτες, Πετσέτες, Εσώρουχα, Κονσέρβες, Σταφίδες, Παστέλια, Μπισκότα, Κράκερς, Φρυγανιές, Φάρμακα, Depon, Panadol, Καραμέλες για το λαιμό, Ελαστικούς επίδεσμους, Οδοντόκρεμες – Οδοντόβουρτσες, Σαπούνι πλάκα, Χαρτομάντηλα. Μωρομάντηλα, Χαρτί κουζίνας, Σακούλες σκουπιδιών  για τους "πρόσφυγες"!
Σχετίζουν μάλιστα τον Ιησού Χριστό (που κατέφυγε προσωρινά και για ελάχιστο χρονικό διάστημα στην Αίγυπτο) με τους ισλαμιστές που συρρέουν ανεξέλεγκτα από την Τουρκία, μια χώρα όπου ΔΕΝ υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, συνεπώς έχουν ασφάλεια και δεν χρειάζεται να έρθουν στην Ευρώπη. Οι υποτιθέμενοι "πρόσφυγες" απαιτούν μάλιστα να επιλέξουν την χώρα όπου θα εγκατασταθούν ενώ αποτελούν τον "δούρειο Ίππο" άλωσης της Ευρώπης.
Σε άρθρο της ιστοσελίδας της αδελφότητας του Σωτήρα με τίτλο "Γνήσια Ελληνίδα", 
εκθειάζεται μια καθηγήτρια από την Κάλυμνο και αποκαλείται "Ἡ ἐξαίρετη κυρία Νίνα μὲ τὴν ἔκδηλη χριστιανικὴ ἀγάπη της ἐκπροσωπεῖ ἐπάξια τὴν παραδοσιακὴ ἑλληνορθόδοξη μητέρα" (επειδή βοήθησε ένα "προσφυγόπουλο").

Αν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν ή να αναζητήσουν μερικές πληροφορίες πριν αποδώσουν επίθετα για να χαρούν για το πόσο καλοί "ελληνορθόδοξοι" άνθρωποι υπάρχουν,
θα διαπίστωναν ότι η κυρία Νίνα Γεωργιάδου είναι γνωστή αυτόνομη αριστερή συνδικαλίστρια, καθηγήτρια και στέλεχος της τοπικής ΕΛΜΕ και αμφιβάλουμε αν επιθυμεί να αυτοπροσδιορίζεται είτε ως "γνήσια Ελληνίδα" είτε ως "ελληνορθόδοξη μάννα".
Επειδή πραγματικά δεν θέλουμε να αδικούμε κανέναν, στο παρελθόν, ως ιστολόγιο επαινέσαμε τοποθετήσεις (κείμενα) της αδελφότητας "Ο Σωτήρ", σε επίμαχα ζητήματα (όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής), δείτε εδώ και εδώ. Επίσης προς τιμήν τους, κρατάνε ακόμη ψηλά τις ηθικές στάθμες, την ώρα που πλείστοι ιερείς αποφεύγουν να αναφερθούν στις προγαμιαίες σχέσεις και την ομοφυλοφιλία (ή πολύ χειρότερα, συνειδητά τα αθωώνουν, όπως αποδείξαμε με στοιχεία εδώ)

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, δείτε μία από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα αναρτήσεις της ΧΦΔ (Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, της νεολαίας δηλαδή του Συλλόγου) :
"Πως να λέμε την ευχή"!   26195 αναγνώσεις,   33 σχόλια!
"Ότι σπείρεις αυτό και θα θερίσεις" λέει ο σοφός λαός.
Όταν λοιπόν επί δεκαετίες "σπέρνεις" κλωνοποιημένα ανθρωπάκια, μπορείς να ασχολείσαι και με τον τελικό στόχο: "πως να λένε την ευχή"!  Έχοντας ενδεχομένως κατορθώσει προηγουμένως να τους αφαιρέσεις κάθε διάθεση για αγώνα (με ενδεχομένως μοναδική εξαίρεση την πώληση του περιοδικού).
Τελικά ίσως έχουν δίκιο οι άθεοι που κατηγορούν γενικά τους "χριστιανούς" ως αντικοινωνικούς, ως αδιάφορους για ότι συμβαίνει στην κοινωνία. Τελευταία, μας προέκυψε ένα νέο πρότυπο "χριστιανού" (πέρα από το συντηρητικό ντύσιμο με το ολιγομίλητο και ανέκφραστο πρόσωπο): αυτού που για κάθε τι πρέπει να πάρει "ευλογία".

Ελπίζουμε τώρα που πληροφορήθηκαν τις μαζικές σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών το βράδυ της πρωτοχρονιάς σε Γερμανία,  Ελβετία, Φινλανδία κλπ, να διαπίστωσαν ότι ξέχασαν να μαζέψουν ένα ακόμη είδος για τους "πρόσφυγες": Προφυλακτικά.
Το "παιχνίδι με τα σπίρτα", δεν είναι καθόλου "αθώο".
Για να μην επικαλούνται λοιπόν τις "προφητείες" και τον Θεό που "δεν θα αφήσει" (οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι),
εμείς τους θυμίζουμε 2 πολύ πρόσφατες αναρτήσεις μας και παρακαλούμε πολύ  να τις διαβάσουν (γιατί το επόμενο συμβάν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα και το θύμα να μην είναι μια άγνωστη και αδιάφορη για αυτούς ευρωπαία αλλά η μάννα, η αδερφή ή η κόρη τους) :

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε τα ορθόδοξα κατηχητικά έβγαζαν παλικάρια. Έβγαζαν τα νιάτα της ΕΟΚΑ, που τολμούσαν να σταθούν περήφανοι μπροστά στην αγχόνη των Εγγλέζων. Που ως αριστούχοι και σημαιοφόροι μαθητές έπεφταν νεκροί στην διαδήλωση κρατώντας την Ελληνική σημαία. Που έπαιρναν το όπλο και αγωνιζόταν ενάντια στον καταχτητή. Τώρα τι βγάζουν; Νεροκουβαλητές των ισλαμιστών;


Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για το ύφος της ανάρτησης αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει το νέο "υπνωτισμένο" είδος "πιστού"(=φυτού), που προσπαθεί να μιμηθεί τους μοναχούς, ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ. Πέρα από το πτυχίο και το μεταπτυχιακό και την εργασία και την πολύτεκνη οικογένεια και την αποκατάσταση των παιδιών και "την ευχή",  έχουν χρέος να ασχοληθούν και με την ΠΑΤΡΙΔΑ και με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας. Γιατί και οι δύο αυτοί θεσμοί νοσούν βαριά.

Και δεν είναι λογικό να περιμένουμε από τον Θεό να μας στείλει τον "Καποδίστρια" για να μας σώσει. Ούτε να περιμένουμε από τους πρώην συνδικαλιστές του γνωστού Ρωμαίϊκου Σωματείου (που πλέον έχει καπελώσει τους πάντες, κάθε εκδήλωση, σε κάθε πόλη, ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα) να βρούνε την λύση.
Αντί να περιμένουμε μοιρολατρικά και μαγικά την λύση επαναπαυμένοι στον καναπέ μας, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Κι αν δεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, τουλάχιστον ας αντιδράσει στα τεκταινόμενα.


Αρκετά βοήθησαν τους "πρόσφυγες".
Υπάρχουν και Έλληνες που κρυώνουν και πεινάνε. Αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτούς.

Τα "λαμόγια" και οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης, των "στοών" και των "λεσχών", εισχώρησαν παντού.
Χρειάζεται και η πατρίδα μας αλλά και η εκκλησία μας κάθαρση.

ΥΓ.
Η ανάρτηση αφορά τον σύλλογο "Ο Μέγας Βασίλειος" στην Αθήνα (όπου και παραπέμπει η αφίσα).
 Είναι αυτονόητο ότι όσα γράφουμε δεν τα γράφουμε μόνον για την συγκεκριμένη αδελφότητα. Η αφίσα για τον "Χριστό πρόσφυγα" αποτέλεσε απλά αφορμή για να καυτηριάσουμε γενικότερα την έλλειψη δράσης και την αδιαφορία του σημερινού πιστού για τα τεκταινόμενα. 

σχόλια:

  1. Χαίρετε και καλή και ευλογημένη χρονιά. Πιστεύω ότι αδικείται κατάφωρα τον σύλλογο και την αδελφότητα, ίσως στα όρια μίας ακατανόητης εμπάθειας. Μπλέκεται τη βοήθεια στους πρόσφυγες με την Ευχή και κλωνοποιημένα ανθρωπάκια.
    Τα παραπάνω αγαθά τα προσφέρουν ποικιλοτρόπως εδώ και πολλές δεκαετίες,καθόλη τη διάρκεια του έτους σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας, μέσω ευέλικτων μηχανισμών (κυρίως με την ονομασία ΠΡΟΝΟΙΑ), που την οργάνωση και λειτουργία τους θα ζήλευε κάθε ανάλογη κρατική υπηρεσία.
    Αν διαβάζατε πλείστα τεύχη του περιοδικού "Ο ΣΩΤΗΡ", θα διαπιστώνατε ότι δεν "χαρίζονται" σε κανέναν. Ελάχιστοι έχουν καυτηριάσει τόσο εμπεριστατωμένα τόσο τον Οικουμενικό πατριάρχη, όσο και Μητροπολίτες για τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα.
    Όσον αφορά την ευχή, σε πολλές ορθόδοξες σελίδες υπάρχουν αντίστοιχες αναρτήσεις και όχι μόνο στη σελίδα της ΧΦΔ.
    Επιπλέον στο τέλος της ανάρτησης αναγράφεται η πηγή του άρθρου. (“Η ευχή μέσα στον κόσμο”, π. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου). Από πότε λοιπόν είναι κατακριτέες τέτοιες αναρτήσεις; Μήπως κι εσείς στο ιστολόγιό σας δεν χρησιμοποιείται αυτή την τακτική;
    Έχετε ακουστά για την ΣΦΕΒΑ, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό και το Βορειοηπειρωτικό; Αυτά τα κλωνοποιημένα ανθρωπάκια κατόρθωσαν να ταράξουν λιμνάζοντες συνειδήσεις και να παγκοσμοιοποιήσουν το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, ερχόμενοι πολλές φορές σε αντίθεση με την πολιτεία και με εκδήλωση βίαιων ενεργειών εναντίον τους. Σας συνιστώ το εξαιρετικό βιβλίο "ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ", από τις εκδόσεις "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ".
    Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα παραδείγματα, αλλά θα αναφερθώ σε ένα τελευταίο, τον αγώνα της ΕΟΚΑ.
    Αν μπαίνατε στον κόπο να διαβάσετε βιβλία και άρθρα (πχ. το βιβλίο ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΡΩΩΝ), θα διαπιστώνατε ότι εκείνα τα ορθόδοξα κατηχητόπουλα - κλωνοποιημένα ανθρωπάκια, που ντρόπιασαν την βρετανική αυτοκρατορία, προέρχονταν από τα κατηχητικά σχολεία, τα οποία ίδρυσαν ιεροκήρυκες της τότε αδελφότητας "ΖΩΗΣ", που κυριολεκτικά όργωσαν το νησί, στρατολογώντας τη νεολαία για τον μεγάλο αγώνα.
    Ελπίζω για την μη απόρριψη των παραπάνω σκέψεων που σας υποβάλλω με ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση για το έργο που επιτελείται με το ιστολόγιό σας, το οποίο και παρακολουθώ ανελλιπώς. Σας ευχαριστώ.
    Με εκτίμηση, Χρήστος Μπακιρτζής. (xbakirtzis@gmail.com)
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Καλή και ευλογημένη χρονιά και σε εσάς
      και ευχαριστούμε ειλικρινά για το σχόλιο σας,που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες οφειλόμενες διευκρινήσεις.

      Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ως ορθόδοξο ιστολόγιο, ΔΕΝ αμφισβητούμε την αξία της ευχής "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με".

      Ούτε αμφισβητούμε την ανάδειξη αγωνιστικών νεανικών προτύπων και ηρώων μέσα από κατηχητικά και αδελφότητες στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε την ιστορική αλήθεια, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν οι ίδιοι να την παραχαράσουμε.

      (Ανα)γνωρίζουμε λοιπόν και το έργο της ΣΦΕΒΑ, και του Σεβαστιανού και του διαδόχου του και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ (υπάρχουν σχετικές ετικέτες στο ιστολόγιο μας, με τίτλο "Βόρειος Ήπειρος", "Αγώνας ΕΟΚΑ" και μπορείτε να το διαπιστώσετε).

      Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιήσαμε -δεν διστάζουμε να το κάνουμε όταν πιστεύουμε ότι χρειάζεται- ακραίες εκφράσεις, ενδεχομένως και άδικες σε κάποιο βαθμό:
      1) Γιατί πιστεύουμε ότι τέτοιοι σοβαροί φορείς οφείλουν να αντιλαμβάνονται τις παγίδες της Νέας Τάξης που -μέσω της λαθρομετανάστευσης- επιδιώκει την διάλυση των εθνών και της Ευρώπης, με μακροπρόθεσμο στόχο την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης
      2) Γιατί θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες ο ορθόδοξος κόσμος δείχνει προκλητικά αδρανής, τόσο για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας όσο και στην εκκλησία μας
      (σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε αρκετό την αρθρογραφία σε έντυπα)
      3) Γιατί θεωρούμε ότι πέρα από τον Οικουμενισμό, υπάρχει ένα ακόμη τεράστιο φαινόμενο, η δεσποτοκρατία. Είναι αυτή που βλέπουμε τελευταία να επιβάλλει την αποδοχή του Οικουμενισμού στον κλήρο, φιμώνοντας κάθε φωνή αντίδρασης.


      Πράγματι, το περιοδικό "ο Σωτήρ" πήρε αρκετές φορές θέση στο θέμα του Οικουμενισμού και το συγχαίρουμε γι αυτό.
      Νομίζουμε όμως ότι δεν διαβάσαμε τίποτε σχετικό στην "Δράση μας", ότι ουδέποτε διαβάσαμε για κάποια σχετική ομιλία στις αίθουσες σας. Πιστεύουμε ότι υπάρχει συνειδητά ολιγωρία στο σοβαρό αυτό θέμα και κυρίως στο να κατονομάσει τα πρόσωπα που τον προωθούν.

      Για να κάνουμε πιο συγκεκριμένη την πρό(σ)κληση μας, καλέστε στον επόμενο μήνα τον π.Θεόδωρο Ζήση να μιλήσει στις αίθουσες σας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Οικουμενισμό. Αν το πραγματοποιήσετε (σας δίνουμε και διπλάσιο χρόνο αρκεί να μας ενημερώσετε σχετικά), εμείς ως ομάδα αναλαμβάνουμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του (στην Αθήνα) καθώς και έκδοσης σχετικών αφισών και εντύπων.
      Επίσης δεσμευόμαστε ότι θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη ότι άδικα σας κατηγορήσαμε και φυσικά θα διαγράψουμε άμεσα την παρούσα ανάρτηση για να δείξουμε την καλή μας πρόθεση (παρόλο που εκκρεμεί το σοβαρό λάθος με τους "πρόσφυγες")

      Υπήρξαμε οι περισσότεροι από εμάς κατηχητόπουλα και παιδιά ορθοδόξων αδελφοτήτων. Οι πράγματι ακραίοι χαρακτηρισμοί: "κλωνοποιημένα ανθρωπάκια", "υπνωτισμένο είδους πιστού-φυτού" κλπ, δεν εκφράζουν τίποτε περισσότερο από τον πόνο μας που τόσος κόσμος παρακολουθεί σαν νεκρός όσα θλιβερά συμβαίνουν και επιμένει να θεωρεί αυτονόητο ότι η μοναδική του ευθύνη είναι να "λέει την ευχή".

      Όταν οι λύκοι φοράνε προβιές τότε οφείλεις να φωνάξεις, να ξυπνήσεις τους γύρω σου, να πιάσεις και την "σφεντόνα" όπως έλεγε ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης. Είναι αυτονόητο ότι από πρόσωπα που εφαρμόζουν συνέπεια λόγων και έργων στον ηθικό τομέα, περιμένουμε να βαδίσουν μπροστά στον αγώνα.

      Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς τον "Φίλη" για την Ποντιακή Γενοκτονία αλλά καθόλου εύκολο να κατηγορείς τον δεσπότη σου που έδωσε την αίθουσα της μητρόπολης στους Ρόταρυ και έστειλε και αρχιμανδρίτη εκπρόσωπο του να χαιρετίσει εκ μέρους του,
      ή που άφησε τον αιρετικό (Κόπτη) "πατριάρχη" να προσκυνήσει στην Αγία Τράπεζα,
      ή τον αρχιεπίσκοπο που άλλαξε τους χώρους των τελετών για να μπορέσει ο άθεος πρωθυπουργός να εμφανιστεί τα θεοφάνεια.

      Για να μην μακρυγορούμε, σας παρακαλούμε να μεταφέρετε την πρόταση μας στους υπευθύνους της ΧΦΔ και του Μεγάλου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.