Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο Άνθιμος: Εφαρμόζει ΜΟΝΟ στους άλλους τους Ι. Κανόνες. Ενώ ο ίδιος πολλάκις τους καταπάτησε και περιφρόνησε!

 “Ο παπα-Νικόλας δεν κιότεψε! Δε δείλιασε”!



    Καυτηρίασε με αξιοσημείωτη παρρησία το ιδιαζόντως ειδεχθές πνευματικό έγκλημα που συντελέστηκε πριν λίγες ημέρες, αυτό της ψηφίσεως του συμφώνου της ντροπής, στηλιτεύοντας, ταυτοχρόνως, και τους ενόχους πολιτικούς εξουσιαστές!
    Δεν είδαμε, όμως, κάποιους μεγαλόσχημους κληρικούς της συμπρωτεύουσας να συντονίζονται στην ίδια γραμμή! Αντιθέτως, είδαμε τον υπέρμαχο του ελεεινού συμφώνου Μητσοτάκη (εξελέγη και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρομάρα μας!!!) να εισέρχεται ακωλύτως στο ναό και να μην ελέγχεται απ τον παριστάμενο ιεράρχη αλλά να συμμετέχει στην τελετή σαν να μη συμβαίνει τίποτε και να φωτογραφίζεται δίπλα του!
  Και, αντί να συγχαρούν τον παπα-Νικόλα που αντιστάθμισε με τη συμπεριφορά την έλλειψη παρρησίας κάποιων άλλων κληρικών, ετοιμάζονται να κινήσουν τη διαδικασία διώξεώς του για μία ακόμη φορά!
     Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!

     Μήπως γνωρίζει ο κ. Άνθιμος Ρούσας τι προβλέπουν οι ιεροί κανόνες για τους αρχιμανδρίτες που καταλαμβάνουν μηδέποτε κενωθέντα ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ επισκοπικό θρόνο; Ή για τους μητροπολίτες εκείνους που μετατίθενται από μία μητρόπολη σε άλλη λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Μήπως θυμάται ο κ.Ρούαας τον αρχιμανδρίτη εκείνον που έσπευσε "αγαλλομένω ποδί" να καταλάβει τον Ιούλιο του 1974 το μητροπολιτικό θρόνο της Αλεξανδρούπολης ΖΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΧΡΟΝΗ, ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ;
    Μήπως θυμάται ο κ. Άνθιμος το μητροπολίτη εκείνο που εγκατέλειψε τη μητρόπολή του για μία άλλη, που "τυχαίνει" να είναι η "πάγκαλος νύμφη του Θερμαϊκού";
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ; ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.