Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριακή Β΄Λουκά - Ομιλία π. Ευθυμίου Τρικαμηνά στο Ευαγγέλιο - Σταγιάτες


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/18, 10:52 π.μ.

    Ευχαριστούμε πολύ. Ο Κύριος να σας ευλογεί που μας δώσατε την δυνατότητα να ακούσουμε και εμείς το κήρυγμα του γέροντα. Είθε να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε πράξη τα λόγια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/18, 5:10 μ.μ.

    Σας ευχαριστούμε. Καλύτερη λήψη δεν γίνεται; Ας αρκεστουμε βέβαια στα θεάρεστα λόγια κι έργα του πατρός κι ας μην έχουμε καλή εικόνα! Να είστε πάντα καλά ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο γεροντας καλα τα ειπε αλλλα εμεις φαγωνωμαστε μεταξυ μας χτυπαμε τους αποτειχισμενους τους παλαιοημερολογιτες κυριως τους αποτειχισμενους του νεου ολους τους εχουμε φαει δεν εχει μηνει τιποτε να συνελθουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/18, 10:22 μ.μ.

      Αν καταλαβαίνω καλά από τη χρήση «ο γέροντας καλά τα είπε», έχεις σχέση με τον Γέροντα και συμφωνείς με όσα λέει. Τότε κύριε Αλέξης, δεν γνωρίζεις ότι ο πρώτος που έχει αναιρέσει τις πλάνες των ΠαλαιοΗμερολογητών είναι ο Γέροντας Ευθύμιος Τρικαμηνάς; Έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες άρθρα του, εσύ δεν τα διάβασες; Και χωρίς να τα διαβάσεις πώς μιλάς; Δεν γνωρίζεις ότι έχει αναλώσει εκατοντάδες ώρες για να γράφει, μήπως βοηθήσει τους Π.Η. να καταλάβουν ότι πλέον (εφόσον επιμένουν στην δογματοποίηση του Ημερολογίου) δεν απέχουν και πολύ από την αίρεση; Πρόσεχε, γιατί παίζεις την ψυχή σου κορώνα-γράμματα! Αφιέρωσε λίγο χρόνο να τον επισκεφθείς στις Σταγιάτες, και πιστεύω θα σου εξηγήσει και θα καταλάβεις ότι δεν «φαγωνώμαστε (τὸ “νω” με όμικρον “ο”) μεταξύ μας», αλλά εκφράζουμε τα πνευματικά παιδιά του π. Ευθύμιου με ύβρεις και κόστος την αλήθεια. Πήγαινε στις Σταγιάτες και θα σου εξηγήσει ότι «όλους δεν τους έχουμε φάει» -γιατί «δεν τρώγονται»(!) και γιατί δεν πεινάμε από κακοδοξίες και σχίσματα, αλλά προτιμάμε να “τρώμε” τον στερεό λόγο της αληθείας των Αγίων Πατέρων και του π. Ευθυμίου που μας τον προσφέρει. Εσύ, αυτά φαίνεται πως τα βάζεις σε δεύτερη μοίρα, κι εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι να μη θιγούν οι σχισματικοί ΠαλαιοΗμερολογητες! Πριν λίγο είδα να δημοσιεύει η Πατερ. Παράδ. ένα νέο άρθρο-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ του κ. Τσακίρογλου, που αποδεικνύει τις κραυγαλέες αντιφάσεις τους. Τι έχεις να πείς γι’ αυτό; Λές ακόμα: «δεν εχει μηνει (τὸ “μη” με “ει”) τιποτε». Κι όμως, έχει μείνει -κύριέ μου- η αλήθεια που «δόξα τω Θεώ» μέχρι τώρα το ιστολόγιο της Π.Π. αγωνίζεται να αποκαλύπτει.
      Ι.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/18, 9:46 π.μ.

    Φαγωνομαι κ. Αλέξη σημαίνει τσακώνομαι χωρίς λόγο και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα μόνο και μόνο για να μειώσω τον άλλον. Εσείς που το είδατε αυτό; Ο,τι έχει γραφτεί στην Π.Π. είναι ακριβώς το αντίθετο. Παράθεση επιχειρημάτων στηριγμένα σε γεγονότα και στην αγιοπατερικη διδασκαλία προς υπεράσπιση της αλήθειας. Εκτός αν προτιμάτε αντί αυτού βίντεο με ύβρεις, χειροδικίες, μεταμορφωμένα από το μίσος προσωπα και καταστροφή δημόσιας περιουσίας από τον οποιο μπαχαλακια αυτοονομαζομενο "υπερασπιστή της πίστης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλέξη, με αφορισμούς και τραμπουκισμούς δεν ομολογούμε την πίστη μας. Χρειάζεται διάκριση, ταπείνωση και ήθος ώστε με επιχειρήματα να καταδεικνύουμε τα λάθη κάποιου ή κάποιων. Ελεύθερος είσαι να ακολουθήσεις το Παλαιό αν αυτό σε εκφράζει. Πήγαινε όμως μία «βόλτα» στα ιστολόγιά τους να δεις πώς τρώγονται και μετά πές μας τί αποφάσισες και με ποιους θέλεις να πας. Ή αρκεί να ακολουθήσεις το ημερολόγιο για να σωθείς; Ο π. Ευθύμιος πάνω από 25 χρόνια συνδιαλέγεται με τους αδελφούς του Π.Η. αλλά άκρη δεν έβγαλε. Γι' αυτό και προτείνει ο καθένας να ακολουθεί το ημερολόγιο που θέλει, αρκεί να έχουμε εκκλησιαστική επικοινωνία οι αποτειχισμένοι. Αν μας θεωρούν σχισματικούς επειδή σώνει και καλά δεν ακολουθούμε το Π.Η. τότε ας πορευθούμε ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Στο παρόν ιστολόγιο ακούγεται η αλήθεια και μόνον η αλήθεια χωρίς να σπιλώνεται κανείς. Αποδείχθηκε τελικά ποιοί είχαν σχέδια και ποιοί κατακρεούργησαν τον αγώνα. Έχουμε κοινή λογική για να το καταλάβουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βλεπω διχονιες παντου και κυριως χτυπαμε τους αποτειχισμενους του νεου μεταξυ μας μακαρι ο Θεος να δωσει φωτισμο σε ολους να πρωχωρησουμε με συνεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και ο Κυριος σηκωσε φραγγελιο και ο Χρυσοστομος λεει χτυπησε τον βλασφημο χρειαζεται και μαχη να δωσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.