Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Να, λοιπόν, που οι απαρχές των Οικουμενιστικών σχεδίων υλοποιούνται!


oikoymenikos
Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έλαβε την ιστορική απόφαση να επιτρέπεται του λοιπού ο δεύτερος γάμος των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εάν τους εγκαταλείπει η πρεσβυτέρα τους.
Διευκρινίζεται ότι δεν θα ισχύει για όσους εγκαταλείπουν τις πρεσβυτέρες τους και επιθυμούν να νυμφευθούν κάποια άλλη γυναίκα.
Υπογραμμίζεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά και θα αποστέλλεται από τον οικείο ποιμενάρχη και θα κρίνεται από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης το μυστήριο του γάμου για τον δεύτερο γάμο των ιερέων θα είναι διαφορετικό, μία απλή προσευχή και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επίσημο Γράμμα
από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο με λεπτομέρειες και κατευθύνσεις.
Τονίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» έχει αρθρογραφήσει κατά διαστήματα υπέρ του δεύτερου γάμου των ιερέων, σε περίπτωση χηρείας τους ή εγκατάλειψης τους από τις πρεσβυτέρες τους.

6 σχόλια:

  1. Σειρά έχει τώρα η καθιέρωση των γυναικών διακόνων στην ελλαδική πρώην Ορθόδοξη εκκλησία αφού τα άτομα με το συγκεκριμένο κουσούρι είναι ήδη στον κλήρο.
    Νι.Κυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/18, 2:59 π.μ.

    Και η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ καλπαζει..Ημαρτον ΚΥΡΙΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/18, 6:25 π.μ.

    Τώρα μας λείπει μόνο η πολυγαμία - εμπρός! Θα γίνουν καί οι Τούρκοι παπάδες καί Θά υπάρχει μεγάλη προκοπή στόν οικουμενιστικό αγώνα !!!

    Στά Γερμανικά υπάρχει αυτό τό άρθρο καί άλλα κείμενα εδώ:

    http://heiligeorthodoxie.blogspot.com/2018/09/beschluss-des-okumenistischen.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/18, 1:46 μ.μ.

    Αγαπητή Πατερική Παράδοση,συγχωρέστε με για το εκτός θέματος σχόλιο.

    Ο π.Παίσιος Παπαδόπουλος(ίσως και κάποιος άλλος αργότερα)θα κάνει το παν για να γίνει επίσκοπος.Ακόμα και με χειροτονία από ΓΟΧ(εσωτερικού ή εξωτερικού),για να επιβάλει έτσι το παλαιό ημερολόγιο και ότι άλλο του αρέσει και επιθυμεί.

    ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ότι από την στιγμή που θα δεχθεί χειροτονία από τους ΓΟΧ,ΑΥΤΟΜΑΤΑ παύει να είναι αποτειχισμένος και γίνεται -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΓΟΧ-,δηλαδή ΓΟΧ που δεν υπάγεται σε κάποια σύνοδο.Και αυτό συνεπάγεται ότι οι αποτειχισμένοι όχι απλώς δεν οφείλουν καμμία απολύτως υπακοή σε αυτόν αλλά και πρέπει άμεσα να διακόψουν κάθε πνευματική σχέση μαζί του.

    Είναι κάτι που ίσως να μην το έλαβε υπόψην του.Και επιπλέον,αν δείτε τι είδους λουλούδια ανήκουν σήμερα στην λίστα με τους ανεξάρτητους ΓΟΧ επισκόπους,θα φρίξετε κυριολεκτικά!!

    Σας ευχαριστώ,και καλήν υπομονή στον αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/9/18, 6:41 μ.μ.

      Δείτε τα σχόλια στο κρυφό σχολειό blog και βγάλτε συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/18, 11:27 π.μ.

    Η απόφαση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου του 1923 για το β΄γάμο γιατί δεν εφαρμόστηκε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.