Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ενώ κάποιοι πανηγυρίζουν για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας από το πατριαρχείο Βουλγαρίας οι Παπικοί άλλα γράφουν.



     Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα
      «Καμία συμπροσευχή, καμία οικουμενιστική λειτουργία… αλλά τουλάχιστον ο πατριάρχης Νεόφυτος εξέφρασε την ελπίδα του, ότι η συνάντησή του με τον Πάπα θα σταθεί στο πνεύμα της κατανόησης και των καλών σχέσεων».
     Εμείς φυσικά ρωτάμε ποιος άγιος της Εκκλησίας μας θα εξέφραζε μία τέτοια ελπίδα ή ακόμα περισσότερο θα συναντιόταν με τον αιρετικό σε επίπεδο καλών σχέσεων και θα τον ξεναγούσε στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό, όπως με τον πάπα, ο οποίος και προσευχήθηκε εκεί;
     Παρακάτω όμως διαβάζουμε στην ίδια ιστοσελίδα ακόμα χειρότερα:
      «Στην Βουλγαρία δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και εχθρικότητα απέναντι στην Ουνία, ενώ σε άλλες ορθόδοξες χώρες, ιδίως στην Ουκρανία, η Ουνία παρουσιάζεται ως η κύρια δυσκολία προσέγγισης ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών. Αλλά όχι στην Βουλγαρία. Η βουλγαρική Ουνία του Κούκες λειτούργησε ως πρόδρομος μίας από το 1870 ανεξάρτητης Ορθοδοξίας από την Κων/πολη και επέτυχε πολλά από όλες τις πλευρές αναγνωρισμένα πράγματα…».
     Ας πάρει θέση σε αυτές τις θέσεις το πατριαρχείο Βουλγαρίας και ας μας πει αν αληθεύουν και αν η Ουνία στην Βουλγαρία χαίρει τέτοιας εκτιμήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.