Εξορκιστές συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για την καταπολέμηση του κακού και της δαιμονικής κατοχής…

Οι εξορκιστές βρίσκονται στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα για μια μεγάλη σύνοδο κορυφής για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη δαιμονική κατοχή και πως θα ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του σατανισμού και του αντικληρικισμού.

Το 14ο «Μαθήμα Εξορκισμού και Προσευχής της Απελευθέρωσης» ξεκίνησε τη Δευτέρα και συγκεντρώνει πάνω από 240 ιερείς από 40 χώρες.
Διεξάγεται στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο της Regina Apostolorum
στη Ρώμη, αλλά δεν περιορίζεται στους Ρ/Καθολικούς, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται και από τις παραδόσεις της Λουθηρανικής, της Πεντηκοστιανής και της ΕλληνΟρθόδοξης Εκκλησίας.
Οι ιερείς αυτήν την εβδομάδα μελετούν τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στον εξορκισμό και εξετάζουν πώς η εκκλησία μπορεί να απωθήσει αποτελεσματικά τις δυνάμεις του σκότους.
«Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η επιστροφή στον εξορκισμό και την προσευχή της απελευθέρωσης προέρχεται από την απομάκρυνση από τον Θεό», δήλωσε ο πατέρας Pedro Barrajon Muñoz, .
Είπε ότι το θέμα του εξορκισμού «συγκεντρώνει πάντα την προσοχή», εν μέρει επειδή η φύση του κακού δεν είναι σαφώς κατανοητή από πολλούς.
«Στο κάτω κάτω υπάρχει το μυστήριο του κακού ως όχι μόνο ένα γεγονός, αλλά και ένα πρόσωπο», είπε.
«Αυτό το κακό μπορεί να μην προκαλείται απλώς από τις αμαρτίες των ανθρώπων αλλά από ένα ον, το οποίο είναι τόσο διεστραμμένο και διαστρεβλωμένο, όπως είπε ο Πάπας Παύλος VI, και μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό που δεν εξαρτάται από την ελεύθερη βούλησή μας».
Ο Ιταλός καθηγητής Giuseppe Ferrari, ιδρυτής και γραμματέας της «Ομάδας Κοινωνικής και Θρησκευτικής Έρευνας και Πληροφόρησης», δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι ο αποκρυφισμός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τους νέους.
«Πολλοί νέοι παρουσιάζουν μια ορισμένη έλξη και ενδιαφέρον για θέματα που συνδέονται με την εσωτερική φύση, τη μαγεία, το απόκρυφο, τον σατανισμό, τον βαμπίρ και την επαφή με έναν τεκμαρτό υπερφυσικό κόσμο», δήλωσε.
«Κάποιοι καταλήγουν να αποδέχονται ως πνευματικούς ηγέτες αυτούς τους χαρακτήρες οι οποίοι, προτείνοντας μια ψευδή ελευθερία, επιδιώκουν απλώς να καταλάβουν την ύπαρξή τους», πρόσθεσε.