Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ορθόδοξη Ανταπόκριση στο "Εμπάργκο" του π. Νικολάου Μανώλη!




Τα παρακάτω γράφονται με ΑΓΑΠΗ εν ΑΛΗΘΕΙΑ, δίχως προσωπική εμπάθεια εν καρδία. Κριτής μου ο Καρδιογνώστης Θεός. Ο φίλτατος και αγαπητός π. Νικόλαος επισήμως κηρύττει "εμπάργκο" στο παρακάτω "βιντεοκλίπ":
 
 Ο όρος "εμπάργκο" είναι αποκλειστικά εμπορικός. Κανόνας καθαρά οικονομικός, συμφεροντολογικός. Το εμπάργκο (με ρίζα το εμπ-όριο) ανήκει στον εμπορικό χώρο και αποτελεί πιεστικό μέτρο για οικονομικό αποκλεισμό μιας χώρας, για λόγους εθνικού συμφέροντος ή ακόμη και εθνικής ασφαλείας.

Στον χώρο όμως της Εκκλησίας, στην περίπτωση καταπατήσεως Δογμάτων και δημοσίας κηρύξεως αιρέσεων, το "εμπάργκο" συνιστά άκυρο, ανυπόστατο και αναποτελεσματικό μέτρο φτηνού εντυπωσιασμού.

Μα "γιατί το τραγούδι των Ιεραρχών μας να είναι τόσο λυπητερό" και το "άσμα των ασμάτων τους" να είναι ο Χαρτοπόλεμος, η θεωρητική και μεγαλοπρεπής με "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" φαινομενική, επιφανειακή "καταδίκη" του Οικουμενισμού διά της Αντιπατερικής και πλάνας Οδού της συμπορεύσεως, συμβιώσεως και κοινωνίας με την αίρεση;  

Είναι απορίας άξιο γιατί, μα γιατί οι αγαπητοί μας ιερείς τόσο εύκολα, επιπόλαια και "φανφαρικά" επικαλούνται Κανόνες διεθνούς αποκλεισμού και δεν επικαλούνται, δεν εφαρμόζουν Κανόνες της Εκκλησίας μας, Κανόνες Θεοπνεύστους, αποκεκαλυμμένους από το Θεό και παραδομένους σε μας από τους Θεοφόρους Αγίους Πατέρες ως μόνο ορθό και αποτελεσματικό μέτρο αποκλεισμού, απομακρύνσεως και περιθωριοποιήσεως των αιρετικών Ιεραρχών;

Απαντώ λοιπόν σε αυτή την εύλογη και οδυνηρή απορία.

Είναι ακριβώς το αποτελέσμα του μολυσμού του Οικουμενισμού!
Όταν οι Άγιοι Πατέρες προειδοποιούν "ότι μολυσμόν έχουσι τα μυστήρια" των Λατινοφρόνων, αυτό ακριβώς εννοούν, όχι μόνο το άκυρον και ανυπόστατον της τελεσιουργίας και ενεργείας τους (υπάρχει όμως και διάκριση διότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις ισχύουν) αλλά εννούν:

  • την άμβλυνση της Αγιοπατερικής Συνειδήσεως
  • την περιθωριοποίηση του εκκλησιολογικού φρονήματος
  • τη συρρίκνωση της αγωνιστικής διαθέσεως
  • και κυριότερο και χειρότερο όλων:
  • την διαφθορά και παραφθορά της ορθής μας σχέσεως
  • και σωστής αντιμετωπίσεως των αιρετικών ηγετών.

Έχουμε αιρέσεις, όχι διότι δεν προσέχουμε (κατά το "προσέχουμε για να έχουμε") αλλά διότι ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ. Δεν απομακρυνόμαστε. Δεν ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΣΤΕ. Δεν αρνούμαστε να ανήκουμε στο Διαβολικό ΠΣΕ. Δεν κόβουμε τη Μνημόνευση του Πάπα και δεν διακόβουμε (σα διακόπτη ηλεκτρισμού, ΤΟΣΟ εύκολο, αλλά και ΤΟΣΟ δύσκολο και επώδυνο!) τη Μνημόνευση των αιρετικών Ιεραρχών μας.

Αυτή, αγαπητοί,  είναι ρίζα και αιτία του κακού, Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ εναντίον των αιρέσεων. Η ΜΗ ΧΡΗΣΗ και ΜΗ ΘΕΩΡΗΣΗ των Αγίων Πατέρων ως ΒΑΣΗ και ΜΕΤΡΟ μας, αλλά η υποκειμενική γνώμη Οσίων Γερόντων (όχι όμως και Αλαθήτων) και "αδεσμεύτων"Αρχιμανδριτών.

Το Ιερατείο μας, από τη στιγμή που κατέστη Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), απαρνήθηκε διά Λιβέλου και διά μισθού και κρατικού κορβανά, να εφαρμόσει πια Κανονικό Δίκαιο. Επικρατεί πλέον το Δημόσιο, Πολιτικό Δίκαιο. Έχει εισχωρήσει και έχει εγκαθιδρυθεί το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Προχωρώ ταπεινά σε ανατροπή του "εμπάργκο".

Πρώτον.

Στην εναρκτήρια φάση της διακηρύξεώς του, ο π. Νικόλαος διατείνεται για μια απόφαση "δυνατή". Συγγνώμη πάτερ μου, είναι αδύνατη και ισχνή, χλιαρή και μηδαμινή. Την Αποστολική Διακονία ποσώς την ενδιαφέρει εάν μπαίνεις ή οχι στα μαγαζιά τους, έχουν χιλιάδες πελάτες και σταθερό εμπόριο (αφού τόσο πολύ προτιμάς το εμπάργκο...). "Δεν θα ψωνίζω" ομολογείς. Πρόκειται για στείρα αγοραπωλησία, για ψώνια που πωλούν τα Δεσποτοκρατικά "ψώνια" και διαψωνίζουν την Πίστη, εμπορεύονται την Ορθοδοξία.


Δεύτερον.

Ο π. Νικόλαος μας εξηγεί "είναι απόφαση για μένα, προσωπική, μονομερώς... θα βάλω προσωπικό εμπάργκο."

Η παράβαση όμως και καταπάτηση Κανόνων δεν είναι θέμα προσωπικό. Δεν αντιμετωπίζεται μονομερώς, αλλά πολυμερώς και αποκλειστικώς δια ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ!!! (Τρία θαυμαστικά προς δόξαν της Αγίας Τριάδος).

Η γυμνή τη κεφαλή αναγνώριση, πιστοποίηση και διακήρυξη αγιότητος εντός της Αιρεσιαρχικής, Εωσφορικής, Παπικής Παρασυναγωγής (και ΟΧΙ "Εκκλησίας"-βλάσφημο αυτό) δεν αφορά έναν ιερέα προσωπικά αλλά ολόκληρη την Ορθοδοξία. Είναι θέμα ΠΙΣΤΕΩΣ και αντιμετωπίζεται Ομαδικά, Συλλογικά, Ενοριακά σε δια-Μητροπολιτικό επίπεδο.

Ο Μητροπολίτης σου, πάτερ, έχει άμεση σχέση και ΚΟΙΝΩΝΙΑ με αυτούς τους ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ και ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ πλέον Επισκόπους που ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ και ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ Πάπα. Αυτό και ΜΟΝΟ αυτό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ την ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ! Αιρετικοί, όχι διότι έτσι θέλω να τους αποκαλώ εγώ. Αιρετικός γίνεται κάποιος αυτόχρημα, αυτομάτως, την ίδια ακριβώς στιγμή που αποδέχεται, κηρύττει και μεταδίδει αίρεση. Το εάν κάποτε συνέλθει Σύνοδος (ΜΗ γελιόμαστε, ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, ΔΕΝ πρόκειται να συνέλθει!) να καταδικάσει τους στενούς συνεργάτες και πρωτεργάτες της αιρέσεως, τους θαμώνες και τα κοντινά, στενά "φιλαράκια"τους, είναι άλλο θέμα.

Οι Άγιοι Πατέρες δεν περίμεναν κάποια Σύνοδο (δεν υποτιμώ το Θεσμό, τον υποτιμούν αυτοί που συγκροτούν Σουπερ-Μείζονες και Υπερτελείς - πιό τέλειες κι' απ' το Θεό!- Συνόδους για κουρελοαφορσιμούς και Διαρκείς Διαβολόπνευστες Συνόδους για ψευδοκαθαιρέσεις  -ο νοών νοείτω- ). Ο Απόστολος Παύλος δεν περίμενε Αποστολική Σύνοδο για να κατονομάσει αιρετικόν άνθρωπον και να προτρέπει αυστηρά τους πιστούς να μην έχουν καμία σχέση και κονωνία με αυτούς.

Οφείλεις λοιπόν, σύμφωνα με τον όρκο της χειροτονίας σου, να προειδοποιήσεις τον Μητροπολίτη σου πως θα προβείς σε ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ και ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, εάν αυτός δεν λάβει άμεσα, επείγοντα μέτρα (όχι "εμπάργκο") αλλά μέτρα Συνοδικά, Καταδικαστικά και δεν διακόψει ο ίδιος τη Μνημόνευση του Προέδρου του και Προέδρου της Αποστολικής Διακονίας την οποία τόσο αναποτέλεσματικά εσύ τώρα τάχα "τιμωρείς" - "κώνωψ επί κέρατος βοός" λέγει ευφυέστατα ο Ποντιακός Λαός! Σιγά την ταραχή που θα πάθει το τερατώδες βόδι σα καθίσει στο κέρατό του ένα τόσο δα κουνουπάκι...

Τρίτον.

"Διαμαρτύρομαι σαν ιερεύς και σαν Αγιογράφος." Μόνο που η διαμαρτυρία σου αυτή, πάτερ, πρέπει να είναι καθ' υπόδειξιν και συμφωνία μετά των Αγίων Πατέρων που λειτουργικώς εγκωμιάζεις και εντίμους έχεις. Η ΜΟΝΗ ορθή, Ορθόδοξη Διαμαρτυρία είναι η τόσο περιφρονημένη, παρεξηγημένη και καταπατημένη ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ.

Αλλά και σαν Αγιογράφος, πάτερ μου, επιβάλλεται να προβείς σε ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ. Να στήσεις ΤΕΙΧΗ γύρω ΑΠΟ την Ορθόδοξη Αγιογραφία και να ΜΗΝ δέχεσαι την προσβλητική και Αγιοπνευματική Βλάσφημη Εικονογράφηση Αιρετικών ως Αγιασμένων και Θεωμένων προσώπων! Προχθές εικονογράφησαν τον Βαρθολομαίο, χθες αγιογράφησαν τον Πάπα, σήμερα τον ψευτο"άγιο" Φραγκίσκο, αύριο τον εαυτό τους και μεθαύριο τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ του οποίου "ακόμη και οι εκλεκτοί (ορθόδοξοι Αρχιερείς) την Εικόνα θα προσκυνήσουν!"

Η Ορθόδοξη Διαμαρτυρία δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την παναιρετική και πλανεμένη "διαμαρτυρία" των Διαμαρτυρωμένων Προτεσταντών και αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα και σχίσματα φέρνει η άγνοια και ΑΠΟΡΡΙΨΗ της Θείας, Αγιοπατερικής Στάσεως και Γραμμής.

Τέταρτον.

Στο 2:23 λεπτό του βιντεοκλίπ, ενώ αναγινώσκεις τον Τίτλο του εξαισίου κειμένου, αποκρύπτεις όμως να αναφέρεις δίκαια και τιμητικά τον αγαπητό και σεβαστό Δημήτριο Κάτσουρα ως Αρθρογράφο. Ναι μεν, αναγράφεται το όνομά του στους αρχικούς τίτλους του "κλιπ", όμως αναρωτιέμαι εάν σκοπίμως έγινες "ονοματοκρύπτης" κατά την δημόσια ανάγνωσή σου.

Πατέρα Νικόλαε.

Κατακλείδα του κυκνείου σου άσματος: "Αν με ξαναδείτε να μπαίνω σε κατάστημα της Αποστολικής Διακονίας να με φτύσετε!" Υπ' όψιν, ο όρος "κατάστημα" δικό σου. Μου θυμίζεις όταν κάποτε κάναμε διαμαρτυρία εναντίον του Αιρεσιάρχου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού για την Βλάσφημη Ταινία του Καζαντζάκη, το Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ είχε πει: "Καθ' όσο διαμαρτύρονται οι Ορθόδοξοι Πιστοί έξω του Ναού, μέσα ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ λειτουργούσε κανονικά!"

Πατέρα Νικόλαε. Προτιμότερο, Θεαρχικότερον και ευάρεστον, πάνυ δε ομολογιακόν θα ήτο, εάν έλεγες με Αγιοπατερική Παρρησία: "Αν με ξαναδείτε να μνημονεύω αρχιερέα της Ιεράς Συνόδου που απαρτεί ψευδεπισκόπους και αιρετικούς και μνημονεύει Πάπα, να με φτύσετε!"

Πέμπτον (όσα τα δάχτυλα της "μούτζας, ισόκυρης με το "φτύσιμο"...)

Δεν "μουτζώνω ούτε "φτήνω" τον π. Νικόλαο, αλοίμονο, δεν πρόκειται να το κάνουμε, αλλά "μουντζώνουμε" άφοβα και απερίφραστα:

ü  τον Σιγονταροοικουμενισμό
ü  τον απαθέστατο Χαρτοπολεμισμό
ü  τον Ιερατικό Ωχαδερφισμό
ü  τον Συνουσιακό Συγκρητισμό
ü  τον Συνυπαρξιακό Κοινωνισμό
ü  τον Βαβυλωνιακό, Βλάσφημο Οργανισμό του ΠΣΕ
ü  και Αφομοιωτικό Ψευδο-Ενωτισμό του Πατριάρχου!

Λίαν οδυνηρό και προσβλητικό πάντως είναι, ότι απαντήσεις και ανταποκρίσεις όπως η παρούσα δική μου, σκοπίμως δεν αναρτώνται στα ιστολόγια "Κατάνυξις" και άλλα "χριστιανούλικα", διότι, δυστυχώς, οι σύγχρονοι "αντιοικουμενιστές" αδελφοί μας, είναι θλιβερά προκατειλημμένοι, εμπαθείς και ΑΔΙΚΩΣ θεωρούν εμάς τους Αποτειχισθέντες  ως "σχισματικούς". ΑΠΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ αυτή την ΥΒΡΙ! Και ΔΕΝ την επιστρέφουμε, αν και θα ίσχυε περισσότερο και κανονικά, δικαιωματικά για αυτούς. Προσευχόμαστε μετά συντριβής γι’ αυτούς να μην στήσει ο Θεός την σταυρωτική αυτή συκοφαντία τους και θανάσιμη αμαρτία τους αυτή.

Απολογούμαστε.

Νέες Συνόδους δικές μας ΔΕΝ δημιουργήσαμε. Χειροτονίες νέες, ανυπόστατες δεν επιτελέσαμε. Κυρίως όμως, ΔΕΝ συμπορευόμαστε, ΔΕΝ συνυπάρχουμε και ΔΕΝ συν-κοινωνούμε με αιρετικούς. Ο Τριαδικός μας Θεός, θα δικαιώσει τον αγώνα μας. Σε λίγο θα δούνε τα μάτια μας χειρότερα και ο μολυσμός, το καρκίνωμα του Οικουμενισμού θα φανερωθεί σε καταστρεπτικότερο και κατασκανδαλιστικότερο βαθμό.

Ευχόμαστε οι ιερείς μας να αφυπνιστούν άμεσα, πριν να είναι πια αργά...

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/4/14, 10:48 μ.μ.

    Αυτό είναι το τσίρκο του Οικουμενισμού; http://www.youtube.com/watch?v=mhwmGdJeHsw

    Τσίρκο στη κυριολεξία;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/14, 10:39 μ.μ.

    Αδέλφια μου, ζούμε σε καιρό διωγμού της Ορθοδοξίας εκ των έσω! Οι Άγιοι είχαν πνευματικό μη τυχόν πλανηθούν για αυτό και προέτρεπαν αυστηρώς να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ποιόν έχουμε για πνευματικό για να μην πλανηθούμε και εμείς... Τα λέγουν ξεκάθαρα οι Άγιοι Πατέρες και ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος!
    ΔΕΝ επιτρέπεται ο Οδηγός σου να σε πλανεί και να σε διαβεβαιεί ότι είσαι ασφαλής στην αίρεση κάτω από Ηγέτες που κηρύττουν γυμνή τη κεφαλή την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού!
    ΔΕΝ γίνεται από τη μια να σου καταδικάζουν τον Οικουμενισμό και από την άλλη να εγκρίνουν τους φορείς του και κήρυκας και να τους ΑΠΟΔΕΧΟΝΑΤΑΙ ως Κανονικούς Επισκόπους όταν ολόκληρη Σύνοδος και ο Μέγας Φώτιος τους αποκαλεί ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ!!!!!!
    Εάν ο πνευματικός σου τους αποκαλεί κανονικούς "Ποιμένες" και αποδίδει Ορθοδοξότητα σε αυτούς τότε δεν Ορθοδοξεί ο ίδιος! Και εάν ο πνευμαιτκός σου δέχεται τα μολυσμένα μυστήρια των αιρετικών και αντιχρίστων αυτών Οικουμενιστών και σου κηρύττει ΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζί τους τότε κηρύττει ΑΛΛΟ Ευαγγέλιο και ΞΕΝΟ, αντίθετο με αυτό των Αποστόλων και Αγίων Πατέρων.
    ΔΕΝ δικαιούμαστε να φτιάχνουμε δικό μας Ευαγγέλιο στα μέτρα μας και να ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τους Θεοφόρους και Αγίους Πατέρες μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τα έχουμε ΚΑΛΑ με όλους και ειδικά με τον Λατινοφρονα και Οικουμενιστή Μητροπολίτη μας!
    ΔΕΝ επιτρέπεται να ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ με τους αιρετικούς, να τρώμε και να πίνουμε με αυτούς, να ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ με αυτούς, να ΣΕΙΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ με αυτούς και μετά να λέμε ότι είναι αιρετικοί και Οικουμενιστές... ΤΟΤΕ τί δουλειά έχει ο πνευματικός και τους αναγνωρίζει;;;;;;;
    Και για να το καταλάβετε καλύτερα, θα σας πω ένα παράδειγμα:
    Είμαι πατέρας τριών ανηλίκων. Για σκεφθείτε, να κάνω κηρύγματα εναντίον της παιδεραστίας και να γράφω σειρά άρθρων ενατίων παιδοφίλων και να κάνω σεμινάρια και διαλέξεις που να τους ξεσκεπάζουν ως αρρωστημένους και δαιμονισμένους...
    · ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ όμως,
    · να κάνω ΜΕΓΑΛΗ παρέα μαζί τους,
    · να διατηρώ ΣΤΕΝΕΣ σχέσεις, φιλίες μαζί τους
    · να τους αναγνωρίζω ως Διδασκάλους και
    · Καθηγητές των παιδιών μου,
    · να τους θέτω υπευθύνους για την ηθική και γνωσιολογική μόρφωση,
    · ακόμη δε και την Θεολογική!
    · Να τους θαυμάζω,
    · να τους επαινώ όπως επαινούν π.χ.
    · τον Ιγνάτιο Βόλου
    · και τον Πατριάρχη Ενωποιό, για πράσινο και αηδίες
    · και να τους ΔΕΧΟΜΑΙ κανονικά
    · να ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ μαζί τους
    · και ΑΚΟΜΗ το ΧΟΙΡΟΤΕΡΟ:
    · να συμμετάσχω στις μυστικές, σατανικές τελετές της παιδεραστίας του και της δολοφονίας τους των αγγελικών τους θυμάτων, όπως ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ οι δικοί μας ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΣΕ και στα διαβολικά Διαθρησκειακά του Συνέδρια.
    ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ για μένα;
    Ότι είμαι "άξιος και καλός γονέας";
    Θα με συστήνατε στα παιδιά σας και στους συγγενείς σας;
    Θα προτρέπατε και θα παρακαλούσατε τους αγαπητούς σας και εμπίστους
    να έχουν ΚΟΙΝΩΝΙΑ με μένα χωρίς καμία ανησυχία και φοβία;
    Και ΜΗ μου πείτε "Δεν είναι το ίδιο" διότι είναι το ίδιο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, διότι αυτοί στέλνουν στη ΚΟΛΑΣΗ χιλιάδες μυριάδες ψυχές με το να τους λένε πως "και το δικό τους δόγμα σώζει, κι' η δική τους πλάνη και βλασφημία είναι "Εκκλησία"... Και το Σύμβολο της Πίστεως πάει περίπατο; Οι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α' Οικουμενικής Συνόδου ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ "πετιέται στο ντουλάπι;;;;;;" και "στο Οικουμενιστικό Κάλαθο των αχρήστων";;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/4/14, 10:41 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΑ μου αδέλφια, σας ζητώ ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις ειρωνίες και επιθέσεις που σας έκανα με διάφορα σχόλια. Δεν είναι εναντίον του σεβαστού σας κατά τα άλλα προσώπου, αλλά εναντίον της αντιλήψεως και νοοτροπίας να συνυπάρχουμε με την ΑΙΡΕΣΗ, είναι ξέσπασμα ανθρώπινο στην ανυπόστατη καταδίκη σας και επάρατη συκοφαντία σας ότι είμαστε "σχισματικοί"...
    Κάποτε ακόμη και αυτή η ειρωνία και η προσωπική μου σάτυρα (δεν είμαι και κάνας Λαζόπουλος-εάν και συχνά χυδαίος γίνεται και καταντά υβριστής και βλάσφημος των θείων.... έχει και η σάτυρα τα όριά της!) ακόμη λοιπόν και η σάτυρα και η αντεπίθεση είναι κραυγή του πόνου και έκφραση της οδύνης της απορρίψεως...
    ΔΕΝ είναι μικρό πράγμα να σε απορρίπτουν οι δικοί σου, αυτοί που αγαπάς (και ΑΓΑΠΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον π. Νικόλαο!!!! Ο Θεός το ξέρει και μάρτυς μου και κριτής μου ας είναι ΜΟΝΟ αυτός!)
    ΔΕΝ θα τολμήσω να εξισώσω τον πανθαμαρτωλό εαυτό μου με τον Χριστό μας αλλά για να δείξω τη κραυγή τη πόνου Του, Τον πόνεσε βαθειά και Τον στοίχισε πάρα πολύ το Χριστό μας που οι Εβραίοι, ο περιούσιος Λαός Του τον απαρνήθηκαν και τον Σταύρωσαν για αυτό και έκλαψε (κραγή Θεϊκού πόνου Του το κλάμα Του) και θρήνησε μετά δακρύων το "Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ....."
    Και ο Χριστός ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ από τους ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ της εποχής Του και ΔΕΝ είχε ΚΑΜΙΑ λειτουργική ΚΟΙΝΩΝΙΑ μαζί τους. Άφησε τον Οίκο τους ΕΡΗΜΟ.
    Και όποιος ΕΝΩΝΕΤΑΙ, ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΠΑΠΑ και ΚΟΙΝΩΝΕΙ με βλασφήμους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ τότε ΕΡΗΜΩΝΕΑΙ και σε διαπροσωπικό επίπεδο ΚΑΙ σε Εκκλησιολογικό!
    Επέτρεψε ο Θεός τον Καϊάφα να προφητεύσει αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει πως θα κοινωνήσω κιόλας από τα χέρια του και θα τον αναγνωρίσω σαν αληθινό Αποστολικό Ποιμένα του Χριστού, Ηγούμενο που αγρυπνεί για τη σωτηρία μου! ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ αδέλφια μου!!!!!!!!!
    Πανταζής Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/4/14, 10:42 μ.μ.

    Αυτό το κείμενο αναρτήθηκε και από τον Οδυσσέα, με πολλά σχόλια αναγνωστών. Διαβάστε τις απαντήσεις του Πανταζή και του Οδυσσέα, στους σχολιαστές. Σας αρέσει αυτή η φρασεολογία ? Σας αρέσει αυτό το ήθος, το επίπεδο διαλόγου, η γλώσσα, οι πεζοδρομιακές εκφράσεις ?
    Μας καλείτε να αποτειχιστούμε, και να πάμε πού ? Μαζί με τους δύο αυτούς ανθρώπους ? Να κατεβάσουμε το επίπεδο μας τόσο χαμηλά ?
    Είναι όμως και κάτι άλλο. Αυτοί παρακολουθούνται πνευματικά από τον π. Ευθύμιο. Ο π. Ευθύμιος τους διδάσκει αυτό το ήθος ? Δικό του δημιούργημα είναι αυτές οι συμπεριφορές ? Ετσι σκέπτεται και μιλαει και ο π. Ευθύμιος ? Τί έχει να πή για την συμπεριφορά των πνευματικών του παιδιών ?
    Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι μερικοί άνθρωποι αποτελούν δυσφήμηση για την αποτείχιση, και διώχνουν τον κόσμο που θα ήθελε να την γνωρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, το κρίμα,  τι ντροπή, τι απογοήτευση. Ενώ είσαι πρόσωπο πλασμένο κατ' εικόνα Θεού, αποκρύπτεις το πρόσωπό σου με ανωνυμίας προσωπείο και αμαυρώνεις την Θεούφαντο εικόνα. Διατείνεσαι πως δε σου αρέσει η φρασεολογία, το ήθος, το επίπεδο του διαλόγου και ρωτάς φαρισαϊκά "να κατεβάσουμε το επίπεδο μας τόσο χαμηλά?" Δηλαδή υπονοείς σαφέστατα ότι εσύ είσαι πολύ "ανεβασμένος" και φτασμένος... Η αδικία σου όμως και η έπαρση, η εμπάθειά σου και η προκατάληψη έγκειται στο ότι εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτεις ευθύνες ανυπόστατες, ανεπίτρεπτες και πανάδικες στον ανεύθυνο π. Ευθύμιο, ο οποίος ζει σε μια σπηλιά σαν ασκητής χωρίς ανέσεις και "πολυτέλειες" του ίντερνετ, και δε γνωρίζει ούτε μπορεί να ελέγχει τι λένε τα κομπιούτερζ κι' οι αριθμοί... Το Ευαγγέλιο ίσταται υπεράνω προσωπικών αδυναμιών, επιθετικών εκφράσεων και εκφάνσεων του χαρακτήρα (τραβήγματα μαχαιριών του Πέτρου και κοψίματα αυτιών, καταγραφή προδοσιών και φιλονεικιών μεταξύ τους κλπ.) Έστω, ας δεχτούμε πως πρόδωσα το ήθος του Αγώνα. Εσύ, με ασπίδα σου την στείρα ηθική, θα καταδίκαζες και το Χριστό επειδή έχει στο πλευρό Του, όπως λες, τους "δύο αυτούς ανθρώπους;" το Πέτρο και τον Ιούδα; Είναι λοιπόν, κατά το ύποπτο, αιρετικό και φαύλο σκεπτικό σου, "είναι του Χριστού δημιούργημα αυτές οι συμπεριφορές; Ετσι σκέπτεται και μιλάει ο Χριστός;" Ασφαλώς όχι.
      Ελπίζω κάποια στιγμή εσείς οι ανώνυμοι και απρόσωποι κατήγοροι να καταλάβετε οτι το πλανεμένο σκεπτικό σας αποτελεί δυσφήμιση για την Εντείχιση του Οικουμενισμού σας, διότι εμείς αγωνιζόμαστε και διωκώμαστε επώνυμα και φέρουμε αποκλειστικά και μόνο, την οποιαδήποτε ευθύνη των λεγομένων. Εσεις οι δειλοί και διαδυκτιακοί κουκουλοφόροι, διώχνετε τον κόσμο με τα πονηρά σας επιτηδεύματα και τεχνάσματα διότι εφ' όσον εσύ είσαι τόσο ανεβασμένος γιατί δεν οικειοποιήσαι και ασπάζεσαι το όντως ανεβασμένο και υψοποιό ύφος και ήθος του π. Ευθυμίου και κολλάς σε μας τους χαμηλούς και όντως τιποτένιους;;; Άρα, "προφάσεις εν αμαρτίαις..." Πρόσελθε λοιπόν τω φόβω μετά σεβασμού στον πανσέβαστο π. Ευθύμιο και μη φοβάσαι για μένα, είναι αρκετά μακρυά, δεν θα ζημιώσω...
      Νικόλαος Πανταζής

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/4/14, 1:09 μ.μ.

      Ευχαριστώ τον κ. Πανταζή για την απάντηση, και θα ήθελα μία διευκρίνιση.
      "...εμεις αγωνιζόμαστε και διωκώμαστε ...."
      Τί διώξεις έχει υποστει ο κ. Πανταζής ?
      Εξ όσων γνωρίζω, (αν κάνω λάθος να με διορθώση), διώξεις υφίστανται από τον κ. Πανταζή Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Επίσκοποι, Ιερείς, Λαικοί, ζώντες και νεκροί, Ελληνες και ξένοι, με χαρακτηρισμούς, επιθέσεις, ύβρεις, βαρειές εκφράσεις, οι οποίοι τον ακούνε ΑΔΙΑΜΑΡΤΎΡΗΤΑ, και όπως φαίνεται (αν κάνω λάθος να με διορθώση), δεν του έχουν υποβάλλει ούτε μισή μήνυση, για την δημόσια διαπόμπευση που υφίστανται μέσω Διαδικτύου !!
      Αρα λοιπόν ποιός έχει Πνευματικότητα ? Ποιός δείχνει Θεάρεστη συμπεριφορά ?
      Αυτός που επιτίθεται ή αυτός που σιωπά και συγχωρεί ?
      Αυτός που διώκει ή αυτός που υπομένει τον διωγμό και την εξουθένωση ?
      Και εγώ και ο κ. Πανταζής, και όλοι πρέπει να αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας, αλλοιώς Παράδεισο δεν βλέπουμε.
      Να διαφωνούμε, ΝΑΙ ! Να κατακρίνουμε, να κατηγορούμε, να λοιδωρούμε, να θεατρίζουμε, ΟΧΙ !

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/4/14, 2:27 μ.μ.

      Όταν θα κληθείς να διαλέξεις κε Ανώνυμε 6 Απριλίου 2014 - 12:42 μ.μ., ανάμεσα στην Ζωή και στο Θάνατο, ανάμεσα στην Αλήθεια και στο Ψέμμα, ανάμεσα στον Χριστό και στον διάβολο, τότε δεν σου χρειάζεται κανένα επίπεδο, ούτε καλή συμπεριφορά.... και τότε αλίμονο αν δεν έχεις έστω και ένα ίχνος ταπείνωσης για να ζητήσεις από τον Κύριο της Δόξης να σου φωτίσει το σκότος και να σου ανοίξει τον δρόμο της πραγματικής ζωής εν Χριστώ και όχι την ψεύτικη φαινομενική και ουτοπική ζωή των δεσποτάδων και των οπαδών χλιαροπαπάδων τους...... Και για τον π. Ευθύμιο λίγα τα λόγια σας που δεν είστε άξιοι να τον φθάσετε ούτε στο μικρό σας ευγενικό δαχτυλάκι....

      Διαγραφή
  5. Ορίστε, η διευκρίνηση που ζήτησες... Είστε όλο ειρωνία, λασπολογία, λοιδορία και συκοφαντία... Α, ξέχασα, και ΑΝΩΝΥΜΙΑ, εννοείται! Πάτε πακέτο. Για αυτό κι' γω σας το επιστρέφω. Σας το βάζω και στο πιάτο και σου λέω "ορίστε φάτο!"
    "Τί διώξεις έχω υποστεί" Εάν σας τις πω, αφρονών λαλώ, υπεραίρομαι και περιαυτολογώ. Ας τις γνωρίζει ο Κύριος, μου αρκεί αυτό, δεν κάνω διαφήμηση.
    Δεν κάνεις λάθος και δεν σε διορθώνω. Αλλα σ' ευχαριστώ που μ' έκανες περασμένα μεσάνυχτα γιατί εδώ είναι 1 το πρωϊ, να γελάσω μαζί σου και να καταπολεμήσω έτσι, λιγάκι τη νύστα μου... Ναι, ανώνυμε, των τρις κι' εννιά και δεκαεφτά, και εφτά κι' οχτώ και απορώ για την απέραντη βλακεία μερικών... Ναι, ανώνυμε, δεν μου έχουν υποβάλλει "ούτε μισή" (Όσοι πιστοί! Ας ήταν κι' ένα τέταρτο, ένα δίλεπτο του Ευαγγελίου, μακάρι Θεέ μου τέτοια τιμή τέτοια ευλογία!) Αλλά ετοιμαστείτε για γερές τσέπες... Υπερωκεάνια Μέλαθρα και Πατριαρχικές ή μάλλον Παπικές μίζες...
    Αλλά, για φανταστείτε στο δικαστήριο:
    Πλευρές: Ο Τρεις και Δεκαπέντε εναντίον Νικολάου Πανταζή
    Αιτία: Δημόσια διαπόμπευση μέσω Διαδικτύου Ανωνύμων απάντων απανταχού της γης, όπου γης και πατρίς και πασών των Ρωσιών, δι' ευχών των αγίων ανωνύμων ημών!
    Αφορμή: Η Αποτείχισις Πιστών
    Κατηγορία: Η αποθέωσις Σιγονταροιοικουμενιστών
    Αστυνομικά Μέτρα: Πήραμε των Πρώτων Βοηθειών και μας βγήκε τηλεφωνικό κέντρο στις Ινδίες! Τους είπαμε "Αποτείχιση" και μας είπαν: "Από Ινδία, εσύ από που;;;;"
    Πολιτικά Μέτρα: ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
    Δικαστής: Απολύεστε εν ειρήνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευστατιος Μαλαμας8/4/14, 12:29 π.μ.

      Νικολα εισαι ενας παρλατανος!Εισαι ενας φαφλατας,ενα τιποτα.Μερα ο Σηματης,νυχτα ο Πανταζης!Θαραλλεε μου εσυ!Να σβησεις τα σχολια στην Αποτειχιση,ΤΩΡΑ!Ειναι ντροπη,ειναι ντροπη...

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ αδελφέ μου. Κι εγώ σ' αγαπώ και σου εύχομαι κάθε καλό, κάθε πλούσια ευλογία και χαρά Θεού, υγεία και ευτυχία για σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Καλή κι' ευλογημένη Ανάσταση!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/4/14, 3:06 μ.μ.

      Αυτός θα κάνει Ανάσταση, εσύ πού θα κάνεις ανάσταση ;

      Διαγραφή
    4. Μη στεναχωριέσαι... Θα κάνω Ανάσταση και Επανάσταση Αγιοπατερική. Όχι πως είμαι κάτι ή θεωρώ τον μηδαμινό εαυτό μου και κάνα σπουδαίο, αλλά ΟΣΟΙ διαλέγουν την ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟ ποιούν τη δική τους Ομολογιακή Επανάσταση για Ανάσταση της Ορθοδοξίας από τα δεσμά της Παπικής Δουλείας εκ του Παμφάγου Άδου του Οικουμενισμού. Σημασία έχει ΠΟΥ διαλέγεις ΕΣΥ να κάνεις Ανάσταση και αυτο θα καθορίσει μιαν άλλη σοβαρότερη και κρισιμότερη ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝ ΚΡΙΣΕΙ! Αλλά σου έυχομαι και για τούτη την επερχόμενη, και για κείνη "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!"

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.