Κυριακή 18 Μαΐου 2014

"Δικαιοσύνην μάθετε..."! Βίντεο. Παράσημο Απ. Μάρκου στον Ηγούμενο Εφραίμ

  Ευχή και απορία


Αναρωτιέται  κανείς σε όλη αυτή την φιέστα  που στήθηκε για τον Αλεξανδρείας, βρέθηκε κάποιος  πατέρας  σεβαστικός να του μιλήσει  για την αδικία που έκανε η Αλεξανδρινή Εκκλησία στον κερασιώτη αγιορείτη π. Θεολόγο;


Αναφερόμαστε   στις επιλογές  του, που  κατέστρεψαν  κόπους  και  μόχθους  ιεραποστολικούς  μιας ζωής!


Δεν γνωρίζουμε  κάτι, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι  παρόλο  την αληθινή  γλώσσα  που έχουν οι αγιορείτες  μοναχοί  κυριάρχησε  το λιβάνισμα και η κακή εννοούμενη  «διάκριση».
Πηγή: "Τρελογιάννης"
   
Νὰ θυμήσουμε ὅτι ὁ ἁγιορείτης π. Θεολόγος, ὁ ὁποῖος ἔχει ἀναλωθεῖ ἐπὶ δεκαετίες γιὰ τὴν Ἱεραποστολή, ἐκδιώχθηκε ἀπὸ τὸν Πατριάρχη καὶ στὴ θέση του τοποθετήθηκε ὁ ἐκλεκτός του, Ἐπίσκοπος Κονγκὸ Μπραζαβὶλ κ. Παντελεήμονας Ἀράθυμος!
    Ὅταν οἱ ἀληθινοὶ ἐργάτες τοῦ ἀμπελῶνος Κυρίου διώκονται, πόσο ἄνετα αἰσθάνεται ὁ ἡγούμενος τοῦ Βατοπεδίου π. Ἐφραὶμ νὰ βραβεύεται ἀπὸ τὸν διώκτη καὶ Οἰκουμενιστὴ Πατριάρχη;

https://www.youtube.com/watch?v=AlYzuyGgcmM#t=13


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/5/14, 11:13 μ.μ.

    Ωραία και σεμνή τελετή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/14, 9:40 π.μ.

    Βέβαια θα έπρεπε να αποφευχθεί αυτή η φιέστα στο Άγιον Όρος.
    Δεν είναι μόνο η αδικία στο πρόσωπο του αγιορείτη ιεραπόστολου π. Θεολόγου, αντί αμοιβής για το μεγάλο έργο πού θυσιαστικά έκανε, αλλά ο μέγας σκανδαλισμός των πιστών της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό Μπραζαβίλ και όχι μόνο, από τους τρόπους και τις επιλογές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
    Εμείς γνωρίζουμε ότι το Άγιον Όρος είναι θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έχουμε ανάγκη να στηριζόμαστε από τους άγιους μοναχούς.
    Ο Πατριάρχης Θεόδωρος πρόσφατα παρουσία του Πάπα Ρώμης στις 30-9-2013 μεταξύ των άλλων αντορθοδόξων είπε και τα εξής:
    «Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας όχι μόνο να παραμένουν πιστοί στην παράδοσή τους και να διατηρούν την ιδιοσυστατική τους ταυτότητα, αλλά επιπλέον να είναι ανοικτοί στο διαφορετικό και να τρέφουν σεβασμό προς την θρησκεία του άλλου, πρώτα από όλα επειδή οι ίδιοι έχουν θρησκεία. Είναι καιρός να μάθουμε τους πιστούς μας ότι η απολυτοποίηση της ιδιαιτερότητας δεν συνιστά διάσωση της αληθείας, αλλά φαλκίδευση της αληθείας και ολίσθηση προς την θρησκειογενή νεύρωση της αποκλειστικότητας.»
    Η Αντιαιρετική Ομάδα της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς σχολίασε εμπεριστατωμένα τον απαράδεκτο λόγο του δευτερόθρονου Πατριάρχη και απέδειξε τις αιρετικές κακοδοξίες του.
    Στο Άγιον Όρος άραγε του τα επεσήμαναν αυτά ή αρκέστηκαν στα μετάλια που συνηθίζει να μοιράζει ευκαίρως ακαίρως ο εν λόγω Προκαθήμενος;
    Δυστυχώς αισθανόμεθα προδομένοι από αυτούς που θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες για την επικράτηση της Αληθείας, της Δικαιοσύνης και της Αγάπης του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.