Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Ολυμπιακός και Πειραιάς είναι ένα''



Ρομφέα: Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014
από την Ι.Μ. Πειραιώς

Μητροπ. Πειραιῶς Σεραφείμ: Ὁ Ὀλυμπιακὸς «είναι για όλους μας μια μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία, να πραγματώνουμε το “ευ αγωνίζεσθαι” σε όλα τα στάδια, τα μήκη και πλάτη του βίου μας, διότι ο Ολυμπιακός διακονεί με πιστότητα, με αγάπη, με θυσία αυτή την αιώνια ιδέα του Ελληνικού γίγνεσθαι, το “ευ αγωνίζεσθαι”, το να συντονίζει ο άνθρωπος την ύπαρξή του με την ευφυεστάτη και ευγενεστάτη άμιλλα, στον κόσμο της φθοράς, που όμως είναι στάδιο αθλήσεως για την υπέρβαση κάθε είδους θανάτου».

Ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς ἐλέγχει Βασιλιάδες, τραγουδιστές, πολιτικούς, αἱρετικούς, Οἰκουμενιστὲς καὶ Μασώνους γιατὶ οἱ ἰδέες τους ἀπέχουν ἀπὸ αὐτὲς τοῦ Εὐαγγελίου.
Μὲ ἀξίες καὶ "ἰδέες" ὅμως, ὅπως τοῦ Ὀλυμπιακοῦ, δὲν μπορεῖ νὰ ἔρθει σὲ ἀντιπαράθεση, διότι ὁ Ὀλυμπιακὸς καὶ ὁ Πρόεδρός του, δὲν ἔχει καμιὰ σχέση μὲ «παράγκες» καὶ ἄλλες ἐξω-αθλητικὲς δραστηριότητες, διότι (κατὰ τὸν Σεβασμιώτατο) «ο Ολυμπιακός διακονεί με πιστότητα» ἰδέες, που βοηθοῦν στὴν «υπέρβαση κάθε είδους θανάτου»!
Τάδε ἔφη ὁ Λέων τοῦ ἀντι-Οἰκουμενιστικοῦ ἀγώνα καὶ μᾶς θύμισε τὸν ἀρχηγὸ τῶν Οἰκουμενιστῶν, λέγοντα:
Πατριάρχης Βαρθολομαῖος: «Τὸ Πατριαρχεῖο καὶ ἡ Ἀμερικὴ ὑπηρετοῦμε τὰ ἴδια ἰδανικὰ δικαιοσύνης, ἐλευθερίας, ὅλες τὶς μεγάλες ἀξίες ποὺ ἰσχύουν διαχρονικῶς, παγκοσμίως...» (14/5/2008).
Τὰ  μεγάλα  πνεύματα  συναντῶνται!
 

Πειραιώς Σεραφείμ:
 «Ολυμπιακός και Πειραιάς είναι ένα»
Πηγή: «Ρομφέα»
«Πλούτο για την περιοχή μας» χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ «την ιδέα Ολυμπιακού και όσα αυτός πρεσβεύει» κατά τον Αγιασμό έναρξης των δραστηριοτήτων του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
«Είναι για όλους μας μια μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, «να πραγματώνουμε το “ευ αγωνίζεσθε” σε όλα τα στάδια, τα μήκη και πλάτη του βίου μας, διότι ο Ολυμπιακός διακονεί με πιστότητα, με αγάπη, με θυσία αυτή την αιώνια ιδέα
του Ελληνικού γίγνεσθαι, το “ευ αγωνίζεσθε”, το να συντονίζει ο άνθρωπος την ύπαρξή του με την ευφυεστάτη και ευγενεστάτη άμιλλα, στον κόσμο της φθοράς, που όμως είναι στάδιο αθλήσεως για την υπέρβαση κάθε είδους θανάτου».
Σημείωσε πως ο σύλλογος του Ολυμπιακού, δημιουργήθηκε και αγκάλιασε κάθε Ελληνική καρδιά που έχει αναφορά σε κάθε έννοια πνευματικής ανατάσεως υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «είναι προς τιμήν του Ολυμπιακού ως ιδέα, ότι ποτέ δεν εμφιλοχώρησε ο εθνικισμός, ο φονταμενταλισμός, η απρέπεια…».
«Συγχαίρω τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη γι αυτή την αδιάκοπη προσφορά αγάπης. Γι’ αυτή τη μεγάλη πιστότητα βίου», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του και προς τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που προσφέρουν στην νέα γενιά, στα παιδιά μας, που είναι το αύριο της πατρίδας, της Εκκλησίας και του γένους μας «μία δυνατότητα, να τιθασεύσουν τις ορμές τους να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να δημιουργήσουν σώματα και ψυχές δυνατές».
Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και κάθε Ευλογία για τον θαυμάσιο αγώνα που δίνουν «για το μεγαλείο της ψυχής μας».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά βλέποντας «όλη αυτή την υποδομή, όλα αυτά τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία να αγωνίζονται, να μαθαίνουν την ευγενή άμυλα» και να διακρίνονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», υπογράμμισε.
Τέλος ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνεχάρη τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τις νέες πρωτοβουλίες της και εξέφρασε την πρόθεση και την αποφασιστικότητά του να είναι, από τη νέα του θέση, κοντά όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στο σύνολο των σωματείων του Πειραιά, βοηθώντας συστηματικά στην αναβάθμιση του αθλητισμού της πόλης, δεσμευόμενος και για την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.