Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Και ο Κάλλιστος Γουέαρ τιμάται από την Οικουμενιστική παρέα της Νέας Εκκλησίας!

kallistos-10
Φωτογραφίες: Θωμάς Αναστασιάδης


Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στο Αριστοτέλειο θέατρο, στη Θεσσαλονίκη, τα βιβλία του Μητροπολίτη Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εν Πλω.
Το έργο του Σεβασμιώτατου παρουσιάστηκε από τον π. Βασίλειο
Καλλιακμάνη, καθηγητή ηθικής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, τον Χρυσόστομο Σταμούλη, καθηγητή δογματικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και τη Νίκη Τσιρώνη, βυζαντινολόγο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας Αίνος.
Ο Σεβασμιώτατος, που βρέθηκε στην πόλη, με αφορμή την αναγόρευσή του σε επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκλεισε την εκδήλωση με χαιρετισμό του και μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια, ανάμεσα στα οποία και η ολοκλήρωση της μετάφρασης της Φιλοκαλίας των Ιερών Νηπτικών στα αγγλικά, με την έκδοση του πέμπτου και τελευταίου τόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Διοκλείας θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο και θα κλείσει το θερινό σχολείο που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στην Οξφόρδη με θέμα τη διάδραση μεταξύ Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών.
Με τίτλο Oxford Patristic and Byzantine Study Week, το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου στο κολλέγιο Wolfson της Οξφόρδης με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων των βυζαντινών, των πατερικών και των συριακών σπουδών, όπως οι Sebastian Brock, Hugh Wybrew, Andrew Louth, Ida Toth, Richard Price, Mary Cunningham, Andreas Andreopoulos, Julia Konstantinovsky, κλπ.
Οι εργασίες ξεκινούν με την παρουσίαση έργων τριών Ελλήνων εικαστικών: της Βένιας Δημητρακοπούλου, του Παύλου Σάμιου, και της Βάνας Ξένου με θέμα το ιερό στην τέχνη.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι οι ακόλουθες: τέχνη, λειτουργία, συριακή λογοτεχνία, ομιλητική, πρόσληψη της πατερικής σκέψης στον 20ό αιώνα, κ.ά.
kallistos-1
kallistos-4
Πηγή: "Ρομφέα"
Ἀπὸ "Ὀρθ. Τύπο" 


Περισσότερα στο ἱστολόγιο http://www.markoseugenikos.gr που μᾶς ἀπέστειλε τὴν εἴδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.