Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ

Ενδιαφέρον σχόλιο Ανωνύμου!

Συνεπώς επείγει μια συντονισμένη αντίδραση.
                                                                      (Ανώνυμος)

Νά, λοιπόν, ποὺ νέοι ἄνθρωποι μὲ ἀγάπη γιὰ τὴν ἀλήθεια τῆς Πίστεως καὶ εἰλικρινὲς ἐνδιαφέρον γιὰ τὸ σπίτι τους, τὴν Ἐκκλησία, καταθέτουν τὸν προβληματισμό τους καὶ γόνιμες σκέψεις γιὰ τὸ μεγάλο πρόβλημα ποὺ ταλανίζει τὴν Ἐκκλησία καὶ μέρα μὲ τὴ μέρα γιγαντώνεται, τὸ πρόβλημα τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ.
Ξεχωρίσαμε καὶ ἀναρτοῦμε τὸ παρακάτω ἐνδιαφέρον σχόλιο ποὺ εἴδαμε ἐδῶ.

  
Ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης έχουν μεν πλήρη διαύγεια πνεύματος αλλά είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας. Σωστά παρατηρήσατε ότι είναι θέμα χρόνου λόγω γήρατος να μην μπορέσουν μελλοντικά να πρωτοστατήσουν και να συντονίσουν μια δυναμική αντίδραση.
Νέοι καθηγητές μέσω των θεολογικών σχολών Αθήνας Θεσσαλονίκης και Ακαδημίας Βόλου που θα έχουν αντιοικουμενιστικό φρόνημα και θα είναι και ιερωμένοι δεν αναμένεται να υπάρξουν. Γνωρίζουμε την κατάσταση στις σχολές αυτές. Ομοίως αρχιμανδρίτες με αμιγώς ορθόδοξο φρόνημα και ανδρεία διάθεση σπανίζουν. Οι έγγαμοι ιερείς έχοντας το φόρτο της οικογένειας έχουν δεμένα τα χέρια τους.
Καλείτε τον ίδιο τον πιστό λαό του Θεού να κάνει το χρέος του πριν είναι αργά.  Θα συμφωνούσα αλλά θα πρόσθετα στον συλλογισμό σας την ευθύνη κάποιων γνωστών σεβάσμιων γερόντων εντός και εκτός Αγίου Όρους (πχ Εφραίμ Αριζόνας, Φιλοθέου, Κωνσταμονίτου, Κουτλουμουσίου. Ξηροποτάμου, Μετεώρων, Σταυροβουνίου) και γνωστών μητροπολιτών όπως Πειραιώς, Κηθύρων, κ.α.
Νέοι μητροπολίτες με τέτοια φρονήματα δεν εκλέγονται σήμερα.
Μετά το Βατικανό και την Κωνσταντινούπολη και τα Ιεροσόλυμα η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Συνεπώς επείγει μια συντονισμένη αντίδραση.

Διαφορετικά δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Πάντως δεν είστε οι μόνοι που προβληματίζεστε και δεν δείχνετε διάθεση να συνεχίσετε να εμπιστεύεστε την υπάρχουσα κατάσταση σε αυτό που αποκαλείτε αντιοικουμενιστικό χώρο.

Καὶ ἡ ἀπάντηση τοῦ ἱστολογίου "Ὁ Παιδαγωγός":

Φυσικά ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ότι πρέπει ΟΛΟΙ (όλοι αυτοί που αναφέρετε) να αναλάβουν την ευθύνη τους. Φυσικά περιμένουμε από όλους αυτούς "να πρωτοστατήσουν και να συντονίσουν" όπως σωστά γράψατε.
Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε και πέρα από καμιά νέα συλλογή υπογραφών κάθε περίπου 5 χρόνια δεν βλέπουμε κάτι αποτελεσματικότερο, πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα που πρέπει να περάσουμε από τις υπογραφές στην εφαρμογή όσων οι κανόνες ορίζουν για όσους συναναστρέφονται και συμπροσεύχονται με αιρετικούς.
Και αν όλοι αυτοί που αναφέρετε αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν είναι τελικά διατεθειμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα, έφτασε η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός. Εκκλησία δεν είναι ούτε ο Πειραιώς ούτε ο π. Θεόδωρος Ζήσης (με όλο το σεβασμό σε όσα έχουν ήδη κάνει στα πλαίσια αυτού του αγώνα).
Αν νομίζουν ορισμένοι ότι ως "γκουρού" του αντι-Οικουμενισμού, θα τους υπακούμε αιωνίως πιστά, αποδίδοντας τους το "παπικό αλάθητο" και αφήνοντας τους στο απυρόβλητο, οι εξελίξεις προχωράνε ταχύτατα, πολύ σύντομα θα ακούσουν το πρόσταγμα του πιστού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.