Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγωνιζόμενοι κατά του Οικουμενισμού, δεν ξεχνάμε και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά!

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

 Με επιστολές προς τους Ορθόδοξους (κυρίως) προσπαθούν να προσηλυτίσουν.




Προς
Το ευσεβές πλήρωμα
της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου 
Η Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου με αυτή την ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε χριστιανό και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και εφιστά την προσοχή τους, ώστε να μην εξαπατηθούν από αυτήν την παραπλανητική επιστολή, η οποία διανέμεται στις οικίες των κατοίκων της Νεαπόλεως, του Αγίου Νικολάου και αλλού. 
Οι χιλιαστές (μάρτυρες του Ιεχωβά) διαδίδουν τις δοξασίες τους με έντυπα. Εκμεταλλευόμενοι τη σύγχρονη, πολυεπίπεδη κρίση που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, επαγγέλλονται τη λύτρωση και την υλική ευημερία. Ιδιαιτέρως εκμεταλλεύονται την δυσκολία των ανθρώπων και κάνουν εντυπωσιακή φιλανθρωπία. 
Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μία σύγχρονη θρησκεία, η οποία έχει τις ρίζες της στην Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ, που έχει έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η θρησκεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό. Αρνείται την Θεότητά, τον ονομάζει «κατώτερο Γιό του Ιεχωβά». Αρνείται όλη τη διδασκαλία Του. Αρνείται και πολεμά την Εκκλησία που ίδρυσε, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει αλλάξει το Ευαγγέλιο και το παρερμηνεύει. Έχει σκοπό θεοκρατικό, δηλαδή να καταργήσει κάθε εξουσία και θεσμό και να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, να υποδουλώσει όλη την ανθρωπότητα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Η ευθύνη του καθενός είναι μεγάλη. Η αλήθεια του Χριστού είναι στην Εκκλησία, όχι στην Αμερικανική Εταιρεία, η οποία καπηλεύεται για τα συμφέροντά της το Χριστό και το Ευαγγέλιό Του (Α΄ Τιμ. 3,15 . Ρωμ. 16,17-18). 
Να μένουμε σταθερά ενωμένοι με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Να γνωρίσουμε καλά την Πίστη της Εκκλησίας. Να την κρατούμε ακέραιη. Να τη ζούμε με συνέπεια. Έτσι θα αξιωθούμε από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό των αγαθών της αιώνιας Βασιλείας Του. (Κολ. 2,6-7, Ιούδα 20-21, Εβρ. Α΄ 21). Ο Χριστός ίδρυσε Εκκλησία, πριν από 2000 χρόνια. Οι «μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μέλη Αμερικανικής Εταιρείας, που ιδρύθηκε από άνθρωπο τον 19ο αιώνα καιδεν έχει σχέση ούτ
ε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία. 
Ως Ορθόδοξοι πιστοί έχουμε χρέος να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, επομένως και τους αιρετικούς, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς. Να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας συμβουλεύουν να αγαπάμε τους πλανεμένους και να μισούμε την πλάνη. 
Η αγάπη μας προς τους αιρετικούς όμως δεν σημαίνει ότι μας υποχρεώνει να κάνουμε έκπτωση στην Πίστη μας, που παρέδωσε ο Κύριος «εφ άπαξ», γιατί Μόνη Αυτή είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας (Α΄ Τιμ. 3,15). 
Διαβάστε την επίμαχη επιστολή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.